English / Persian
امروز شنبه 30 دی 1396
مهمترین شاخص های کیفی و روش های کنترل کیفی خشکبار و آجیل چیست لطفا نام تجهیزات موردنیاز و حدود قیمت و شرکت های تولید کننده را معرفی نمایید
شهرک فناوری
گروه کارخانجات پارت لاستیک
دپارتمان طراحی گرافیک کلینیک بسته بندیکانال تلگرام کلینیک تخصصی بسته بندی مواد غذایی ایرانافزایش ماندگاری محصولات غذایی - فیلم های پلاستیکی چندلایهفودصنعت

آمار بازدیدکنندگان

کاربر گرامی :  شما می توانید سئوالات مورد نظر خود را در زمینه های متنوع بسته بندی ازطریق منوی تماس یا ما به این

 کلینیک منعکس و پاسخ های متعدد در خصوص سئوال مطروحه را از طریق همین سایت مشاهده فرمائید

پنج شنبه 4 آبان 1391
 فرشته سبزی

حداقل آزمایش های فیزیکوشیمیایی مورد نیاز

الف) انواع میوه های خشک :

- تعیین رنگ، بو و طعم

- تعیین آفت زنده

- تعیین آفت زدگی

- تعیین مواد خارجی

- تعیین آسیب دیدگی

- تعیین آلودگی

- تعیین رطوبت

- تعیین خاکستر کل

- تعیین خاکستر نامحلول در اسید کلریدریک

- تعیین باقیمانده دود گوگرد یا انیدرید سولفورو (در میوه های دود داده شده)

- کنترل باقیمانده سموم دفع آفات نباتی

- تعیین فلزات سنگین

ب) انواع مغزها و دانه های آجیلی :

  - تعیین رنگ، بو، طعم و مزه

- تعیین آفت زنده

- تعیین آفت زدگی

- تعیین مواد خارجی

- تعیین دانه های شکسته و خرده

- تعیین پوکی

- تعیین نارسی و چروکیدگی

- تعیین مغز هسته های تلخ

- آزمون تعیین بدرنگی

- آزمون تعیین بدشکلی

- تعیین عیار

- تعیین غیر یکنواختی

- اندازه گیری رطوبت

- تعیین پراکسید

- تعیین نمک

- کنترل باقیمانده سموم دفع آفات نباتی

- تعیین فلزات سنگین

  - تعیین سم آفلاتوکسین

ج) انواع خرما :

  - تعیین رنگ، بو و طعم

- تعیین آفت زنده

- تعیین آفت زدگی

- تعیین شکرک زدگی

- تعیین مواد خارجی

- تعیین هسته آزاد

- تعیین تعداد میوه کلاهک دار

- تعیین میوه نارس

- تعیین آسیب دیدگی

- آزمون تعیین رطوبت

- کنترل باقیمانده سموم دفع آفات نباتی

حداقل آزمایش های میکروبی مورد نیاز

الف) انواع میوه های خشک :

- مایکوتوکسین ها (برای میوه های مورد نیاز)

- شمارش کلی باکتری های مزوفیل هوازی

- شمارش انتروباکتریاسه

- آزمون شناسایی اشرشیا کلی

- آزمون شمارش کپک و مخمر

- آزمون شمارش و شناسایی استافیلوکوکوس اورئوس

ب) انواع مغزها و دانه های آجیلی :

- تعیین سم آفلاتوکسین

- شمارش کپک

- شمارش کلی فرم ها

- شناسایی اشرشیا کلی

ج) انواع خرما :

- شمارش کپک

- شمارش مخمر

 

منبع : http://www.mums.ac.ir/shares/drug/drug_coll/zavabet/khoshkbar%2086.pdf

  
پنج شنبه 4 آبان 1391
 فرشته سبزی

با سلام

برخی از تجهیزات مورد نیاز برای فرآوری و بسته بندی  برخی از خشکبارها عبارتند از :

الف) حداقل تجهیزات مورد نیاز برای فرآوری و بسته بندی کشمش :

1- دستگه های غربال

2- بالابر

3- دستگاه شن گیر اولیه

4- دستگاه شستشو

5- دستگاه شن گیر ثانویه

6- دستگاه سانتریفوژ

7- دستگاه خشک کن یا گرم خانه

8- دستگاه غربال با پوک گیر مکنده

9- دستگاه پوک گیر دمنده

10- دستگاه میکسر روغن همراه با مخزن روغن خوراکی

11- بالابر

12- دستگاه دم گیر

13- غربال های شماره بندی با مکنده های مربوطه

14- نوار یا میز سورت

15- دستگاه بسته بندی

16- دستگاه فلزیاب

17- اتاق دود دادن و اجاق سوزاندن گوگرد (در صورت نیاز)

18- دستگاه چاپ گر

19- کارتن گذاری یا شرینک و ...

20- اشعه X   برای حذف خرده های شیشه

ب) حداقل تجهیزات مورد نیاز برای فرآوری و بسته بندی خرما :

1- سبدهای اتیلنی یا استیل جهت حمل و نقل خرما

2- میز یا نوار سورت از جنس مناسب برای صنایع غذایی با سطح صاف ، غیر قابل نفوذ و قابل نظافت و شستشو و ضدعفونی کردن

3- کاردک های مخصوص کلاهک گیری

4- دستگاه هسته گیر (در صورت هسته گیری خرما)، در صورتی که برای برخی از محصولات تکنولوژی مناسب هسته گیر وجود نداشته باشد تا فراهم شدن آن با رعایت شرایط GMP   عمل هسته گیری انجام شود

5- اتاقک مخصوص ضدعفونی یا تونل مجهز به نوار نقاله از جنس مناسب برای صنایع غذایی (در صورت نیاز)

6- دستگاه شستشو (تونل مجهز به نوار نقاله از جنس مناسب برای صنایع غذایی یا تونل مجهز به دوش آب)

7- دستگاه خشک کن با حرارت غیر مستقیم

8- میز یا نوار سورت نهایی و درجه بندی از جنس مناسب برای صنایع غذایی

9- دستگاه فلز یاب

10- دستگاه بسته بندی

11- دستگاه چاپ گر

12- کارتن گذاری یا شرینک و...

13- سردخانه (برای خرمای نرم اولیه و محصول نهایی)

ج) حداقل تجهیزات مورد نیاز برای فرآوری و بسته بندی مغز گردو :

1- دستگاه پوست گیر و شستشو (در صورت استفاده از گردوی دارای پوست سبز)

2- دستگاه وکیوم یا پوک گیر بادی جهت جدا کردن پوست، برگ، شاخه و... (در صورت نیاز)

3- تونل رطوبت گیری گردو (در صورت استفاده از گردوی دارای پوست سبز)

4- بالابر

5- دستگاه خشک کن

6- میز یا نوار سورت از جنس مناسب برای صنایع غذایی با سطح صاف ، غیر قابل نفوذ و قابل نظافت و شستشو و ضدعفونی کردن

7- دستگاه گردوشکن

8- سردخانه بالای صفر برای نگهداری مغز گردو

9- دستگاه فلز یاب

10- دستگاه بسته بندی ترجیحاً تحت خلأ و یا با استفاده از گازهای خنثی و در بسته بندی های چند لایه لامینت شده

11- دستگاه چاپ گر

12- کارت گذاری یا شرینک و ...

د) حداقل تجهیزات مورد نیاز برای فرآوری و بسته بندی انواع تخمه :

1- دستگاه بوجاری مجهز به هواکش مناسب

2- دستگاه وکیوم یا پوک گیر بادی

3- دستگاه شورکن (از جنس مناسب برای صنایع غذایی) با حرارت غیر مستقیم

4- مخزن تهیه و نگهداری آب نمک، نشاسته و... از جنس مناسب برای صنایع غذایی

5- الک ویبره برای انتقال و خنک کردن تخمه

6- میز یا نوار سورت از جنس مناسب برای صنایع غذایی با سطح صاف ، غیر قابل نفوذ و قابل نظافت و شستشو و ضدعفونی کردن

7- بالابر (در صورت نیاز)

8- دستگاه فلز یاب

9- دستگاه بسته بندی خودکار ترجیحاً تحت خلأ و یا با استفاده از گازهای خنثی و در بسته بندی های چند لایه لامینت شده

10- دستگاه چاپ  گر

11- کارتن گذاری یا شرینک و...

منبع : http://www.mums.ac.ir/shares/drug/drug_coll/zavabet/khoshkbar%2086.pdf

 

  
دوشنبه 1 آبان 1391
 سمانه علامتیان

با سلام

لینک ذیل دستورالعمل "حداقل  ضوابط فني و بهداشتي واحدهاي توليد كننده انواع خشكبار به انضمام آزمایش های کنترل کیفی خشکبار" می باشد.

http://www.umsu.ac.ir/ftpuser/fdo-ftpuser/pdf/food/Criteria/specialty/khoshkbar%2086.pdf

 

هم چنین مطالعه استانداردهای ذیل می تواند مفید باشد، که می توانید از سایت اداره استاندارد به آدرس www.isiri.org

 دریافت کنید.

استاندارد: 14342  مخلوط ميوه هاي خشك ورقه شده -ويژگيها و روشهاي آزمون

استاندارد: 9237  ميوه هاي خشك -اندازه گيري اكراتوكسين A - به روش كروماتوگرافي مايع با كارآيي بالا و خالص سازي با -ستون ايمونوافينيتي روش آزمون

استاندارد: 569  روش اندازه‌گيري انيدريد سولفورو در ميوه‌هاي خشک شده

استاندارد : 13534  مواد غذایی -نمونه برداری از مغزهای درختی- بادام زمینی -سایر دانه های روغنی و مغز هسته زرد آلو و مشتقات آن ها برای آزمون آفلاتوکسین - آیین کار

استاندارد: 6962  ميوه ها و سبزيها – برداشت تا خشک کردن و نگهداري - آئين کار

استاندارد: 7215  ميوه هاي خشک ـ آيين کار توليد بهداشتي

استاندارد: 8689  مغزهاي درختي-آيين کار بهداشتي

 

 

 

  
جمعه 28 مهر 1391
 عاطفه فرهمند

 

حداقل   تجهيزات   مورد   نياز   براي   توليد   انواع   ميوه   هاي   خشك 

ميز   يا   نوار   سورت   از   جنس   مناسب   براي صنايع غذايي با سطح صاف، غير قابل نفوذ و قابل نظافت و شستشو و ضدعفوني كردن

1- نوار نقاله يا بالابر ( در صورت نياز  )

2- مخزن شستشوي اوليه با آب مجهز به دمنده هوا

3- مخزن شستشوي ثانويه با آب و مواد گندزدا مجهز به دمنده هوا

4- دوشهاي آب پاششي براي حذف باقيمانده مواد گندزدا در انتهاي مرحله شستشو

5- نوار نقاله مشبك از جنس استنلس استيل براي آبگيري و بازرسي مجدد ( در صورت نياز )

6- دستگاه پوست گير ) در صورت پوستگيري ميوه   )

7- دستگاه پوست گير ثانويه ) در صورت پوستگيري شيميايي (

8- حوضچه خنثي سازي ) در صورت پوستگيري شيميايی)

9- دستگاه اسلايسر يا لپه كن ) در صورت برش دادن ميوه بصورت اسلايس يا لپه (

10- دستگاه هسته گير ( در صورت هسته گيري ميوه و خشك كردن آن بصورت كامل)  درصورتيكه

براي برخي از محصولات تكنولوژي مناسب هسته گير وجود نداشته باشد تا فراهم شدن آن با رعايت

شرایط GMP عمل هسته گيري انجام شود.

11-  مخزن تهيه و ذخيره سازي آب نمك ) در صورت نياز (

12- دستگاه بلانچر ) در صورت بلانچ كردن ميوه)

13- بالابر براي تخليه ميوه از بلانچر به ميز حمل طبق ( در صورت استفاده از خشك كن طبقه اي(

14- طبقها، ميز حمل طبق و واگنهاي حمل طبق ) در صورت استفاده از خشك كن طبقه اي (

 

  

جستجوی پیشرفته

کتب و مقالات علمی
صنایع بسته بندی و غذایی

خبرنامه: ثبت ایمیل

فرش پلاس( بسته بندی میوه و سبزی)