English / Persian
امروز شنبه 30 دی 1396
در بسته بندی MAP گل زعفران نوع مواد اولیه بسته بندی و درصد گاز داخل بسته را چگونه می توان تعیین کرد (دانشجو)
شهرک فناوری
گروه کارخانجات پارت لاستیک
دپارتمان طراحی گرافیک کلینیک بسته بندیکانال تلگرام کلینیک تخصصی بسته بندی مواد غذایی ایرانافزایش ماندگاری محصولات غذایی - فیلم های پلاستیکی چندلایهفودصنعت

آمار بازدیدکنندگان

کاربر گرامی :  شما می توانید سئوالات مورد نظر خود را در زمینه های متنوع بسته بندی ازطریق منوی تماس یا ما به این

 کلینیک منعکس و پاسخ های متعدد در خصوص سئوال مطروحه را از طریق همین سایت مشاهده فرمائید

پنج شنبه 12 تیر 1393
 ندا خطیب

زعفران گرانترین محصول کشاورزی و ادویه جهان است که دارای جایگاه ویژه ای بین محصولات صنعتی و صادراتی ایران است. ایران در حال حاضر بزرگترین تولید کننده و صادر کننده زعفران در جهان می باشد.

زعفران گیاهی بی نظیر است که خصوصیات ویژه آن باعث شده است که تکنولوژی تولید آن در نوع خود از پیچیدگی خاصی برخوردار باشد. از ویژگی های بارز این گیاه، ظهور گل قبل از هر اندام رویشی دیگر، شروع رشد آن در پاییز و انتهای رشد آن در بهار است. گل زعفران را باید صبح قبل از گرم شدن هوا برداشت نمود.

همانند سایر ادویه ها زعفران از ترکیبات گوناگونی مانند کربوهیدرات ها، چربی، پروتئین، مواد معدنی و ویتامین ها تشکیل شده است اما بر اساس استاندارد جهانی خواص ادویه ای آن به ترکیبات موثر در رنگ، طعم و عطر آن مربوط می گردد که شامل کروسین، پیکروکروسین، سافرانال می باشد.

نگهداری زعفران پس از چیدن و قبل از خشک کردن در شرایط نامناسب، منجر به افزایش آلودگی میکروبی و کاهش کیفیت زعفران می گردد. از طرفی از دست دادن آب و فعالیت اتیلن از مهمترین عواملی است که طول دوره قابل فروش گل های بریده شده را کاهش می دهد. از دست دادن آب باعث تغییرات نامطلوبی در ظاهر گل می شود مانند خم شدگی، پوسیدگی، نرم شدن بافت، کاهش وزن، تغییر رنگ و تسریع پیر شدن می شود.  

یکی از مشکلات اساسی کشاورزان و تولیدکنندگان زعفران زمان ماندگاری کم گل های زعفران می باشد و همچنین شرایط نگهداری نامناسب گل زعفران پس از چیدن و قبل از خشک کردن از جمله عواملی است که باعث کاهش کیفیت زعفران استحصالی می شود.

با توجه به اینکه تنفس محصولات تازه بعد از برداشت افزایش و به دنبال آن حساسیت به میکروارگانیسم ها در آنها افزایش می یابد لذا باید میزان تنفس این محصولات را تا حد امکان کاهش داد. بسته بندی تحت اتمسفر تغییر یافته (MAP) رایج ترین روش برای حفظ و کاهش میزان تنفس در این محصولات می شود. در این نوع بسته بندی ترکیب گازهای موجود در بسته بندی با نفوذپذیری معلوم، تغییر شکل می یابد تا تنفس و رشد میکروبی کاهش یافته و فساد آنزیمی به تاخیر بیافتد و در نهایت زمان ماندگاری محصول قرار گرفته در بسته افزایش یابد.

برای بسته بندی زعفران طبق مطالعات دو نوع پوشش پلیمری پلی اتیلن- پلی آمید و پلی اتیلن با دانسیته پایین بیشتر ذکر شده است. سه ترکیب گازی متشکل از دی اکسید کربن: اکسیژن: نیتروژن نیز به صورت 65:5:30، 45:5:50 و 25:5:70 ذکر شده است. البته نتایج تحقیقات نشان داده که ترکیب بسته های پلی اتیلن با دانسیته پایین با ترکیب گازی 45:5:50 بهترین نوع برای بسته بندی برای گل های زعفران است. زیرا خصوصیات کمی و کیفی گل زعفران در آن بیشتر حفظ شده است.

 

 منابع:

- شورمیج، م. عین افشار، س. و نیازمند، ر. 1391. بررسی اثر بسته بندی با اتمسفر تغییر یافته بر خصوصیات کیفی و کمی زعفران. سمینار ملی امنیت غذایی.

-Sandhya, (2010).Modified atmosphere packaging of fresh produce, LWT- Food Science and Technology, 43:381–392,

 

 

 

  
پنج شنبه 24 بهمن 1392
 طناز میرهادی زاده

در بررسی مقالات ذکر گردیده است که بسته بندی  زعفران بصورت

a packaging machine model A200(henkelman)helmond,netherland)was used for packing saffron samples ,sterile polyester polyethylene(PET/POLY) pouches (thickness,62 microgram).the following  gas mixture were selected :modified atmosphere packaging ,MAP,5% o2,20% co2,75% N2,air packagimg:AP.

 

ref:

Effects of low-dose γ-irradiation and modified atmosphere packaging on shelf-life and quality characteristics of saffron (Crocus Sativus Linn) in Iran

  
جمعه 20 دی 1392
 محمدعلی حصاری نژاد

بسته هایی که برای بسته بندی گل زعفران استفاده می شوند شامل بسته های پلی اتیلن با دانسیته کم، پلی استر پلی اتیلن  (PET/Poly ) با ضخامت های مختلف که بهترین مورد، ضخامت 66 میکرومتر می باشد. اگر مقصود از سوال، تعیین بهترین درصد گاز مورد استفاده در بسته است، با پژوهش می توان به این ترکیب درصد رسید. با آزمون های میکروبی شامل شمارش میکروبهای هوازی، کلی فرم ها، کپک و مخمر؛ آزمون های شیمیایی شامل رطوبت و آنالیزهای حسی می توان بهترین درصد گاز را از میان درصدهای مختلف تعیین نمود. پژوهشی بدین امر در سال 2013 صورت گرفته که در این پژوهش که طی 60 روز ردیابی انجام گرفته که علاوه بر بسته بندی MAP، اشعه دهی نیز صورت گرفته است. درصدهای گاز مورد استفاده عبارتست از 5درصد اکسیژن، 20 درصد دی اکسید کربن و 75 درصد نیترژن. بسته بندی مورد استفاده نیز پلی استر پلی اتیلن  (PET/Poly)  بوده است. اما اگر مقصود از سوال این است که چگونه می توان ترکیب یک بسته را بعد از بسته بندی، تشخیص داد؛ پاسخ اینگونه است که با استفاده از دستگاه تشخیصگر پرتابل به روش اولستن و هندکوئیست، درصد ترکیبات گاز درون بسته مشخص می گردد.

Mohammad Jouki and Naimeh Khazaei. 2013. Food Sci. Biotechnol. 22(3): 687-690.

Antmann, G., Ares G., Lema P. & Lareo C. 2008. Influence of modified atmosphere packaging on sensory quality of shiitake mushrooms. Postharvest Biology and Technology, 49: 164-170

 

شورميج.م،عين افشار.س،نيازمند.رو شرايعي،پ،. بررسي تاثير دماي نگهداري و جنس بسته بر خصوصيات كمي و كيفي  گل زعفران بسته بندي شده تحت اتمسفر تغيير يافته ،1391،-294-283

  
چهارشنبه 4 دی 1392
 مهرنوش میری

بسته های تحت اتمسفر تغییر یافته می تواند کیفیت گل های زعفران را حفظ کرده و روند کاهش خصوصیات کیفی آن را کند نماید.بسته های پلی اتیلن با دانسیته پایین با ترکیب گاز45:5:50 (دی اکسید کربن:اکسیژن:نیتروژن) جهت حفظ خصوصیات کمی و کیفی گل زعفران مناسب است.غلظت گاز درون بسته به روش اولستن و هدنکوئیست با استفاده از دستگاه آنالایزرپرتابل اندازه گیری می شود.برای این کار سرنگ دستگاه را درون بسته فرو کرده و سپس دستگاه 5 میلی لیتر از گاز درون بسته را به داخل سیستم مکش میکند آنگاه به صورت اتوماتیک غلظت گاز اکسیژن و دی اکسید کربن داخل بسته را گزارش میکند.

دومین سمینار ملی امنیت غذا

  
چهارشنبه 29 آبان 1392
 مريم وطن چيان

 

غاظت گاز داخل بسته با استفاده از دستگاه انالايزر پرتابل ارزيابي مي شود براي اين كار سرنگ دستگاه را درون فضاي بسته فرو مي كنند سپس دستگاه 5 ميلي ليتر از گاز داخل بسته را مكش مي كند و به صورت اتوماتيك غلظت گاز اكسي‍ن و دي اكسيد كربن داخل بسته را گزارش مي كند.

جنس بسته مي تواند از پلي اميد، پلي اتيلن با دانسيته پايين و پلي اتيلن باشد كه طبق تحقيقات پلي اتيلن با دانسيته پايين براي بسته بندي بهتر است

1-Ullsten, N.H. & Hedenquvist M.S. 2003. A new test method based on head space analysis

to determine permeability to oxygen and carbon dioxide of flexible packaging. Polymer

Testing, 22: 291-295.

2-Antmann, G., Ares G., Lema P. & Lareo C. 2008. Influence of modified atmosphere

packaging on sensory quality of shiitake mushrooms. Postharvest Biology and Technology,

49: 164-170

3-شورميج.م،عين افشار.س،نيازمند.رو شرايعي،پ،. بررسي تاثير دماي نگهداري و جنس بسته بر خصوصيات كمي و كيفي  گل زعفران بسته بندي شده تحت اتمسفر تغيير يافته ،1391،-294-283

  
سه شنبه 5 مهر 1390
 مریم اثنی عشری

در ابتدا به منظور تعیین ترکیب گازها تحت شرایط مپ آزمایش اندازه گیری شدت تنفس به روش سوالوس و رید انجام می شود. اجرای این آزمایش به ما کمک م یکند نوع بسته بندی و غلظت گازهای اکسیژن و دی اکسید کربن تعیین گردد. سپس نمونه های گل در دو ردیف در بسته های 20*20 سانتی متری قرار داده می شود و ترکیب گاز توسط دستگاه هنکلمن مجهز به سیستم تزریق گاز و همزمان با تزریق گاز ازت به داخل بسته ها، بسته بندی می گردد. برای ایجاد شرایط دمایی و رطوبتی مختلف از دستگاه اتاقک رشد استفاده می شود و تغییرات دما و رطوبت نسبی بررسی می شود.

سپس نمونه ها را مورد آزمون های فیزیکی، آزمون های شیمیایی و آزمون میکروبی انجام می دهیم. و شرایط بهینه را می یابیم.

  

جستجوی پیشرفته

کتب و مقالات علمی
صنایع بسته بندی و غذایی

خبرنامه: ثبت ایمیل

فرش پلاس( بسته بندی میوه و سبزی)