English / Persian
امروز شنبه 30 دی 1396
با سلام لطفا بفرمایید جهت صادرات هندوانه چه نوع بسته بندی مناسب است
شهرک فناوری
گروه کارخانجات پارت لاستیک
دپارتمان طراحی گرافیک کلینیک بسته بندیکانال تلگرام کلینیک تخصصی بسته بندی مواد غذایی ایرانافزایش ماندگاری محصولات غذایی - فیلم های پلاستیکی چندلایهفودصنعت

آمار بازدیدکنندگان

کاربر گرامی :  شما می توانید سئوالات مورد نظر خود را در زمینه های متنوع بسته بندی ازطریق منوی تماس یا ما به این

 کلینیک منعکس و پاسخ های متعدد در خصوص سئوال مطروحه را از طریق همین سایت مشاهده فرمائید

چهارشنبه 18 تیر 1393
 زهرا پورشریف

هندوانه ها در ظروف جمع آوری چین دار و حجیم با گنجایش تقریبا 454 کیلوگرم می توانند حمل شوند یا در کارتن هایی دارای 3 تا 6 هندوانه بسته به سایز میوه بسته بندی شوند. هندوانه های در نظر گرفته شده برای صادرات به صورت فله از مزرعه به مکان هایی برای طبقه بندی و بسته بندی منتقل می شوند. کارگرها باید میوه ها را با دقت خالی کنند و آن ها را روی میز بسته بندی قرار دهند جایی که سایر کارگر ها آنها را از نظر سایز به گروه های دقیق، مرتب و بسته بندی می کنند. سطح میز باید با یک ماده غیر ساینده پوشیده شده باشد مثل فرش برای جلوگیری از خراشاندن میوه. عملیات بسته بندی بزرگ می تواند با استفاده از تسمه نقاله کارایی بسته بندی و افزایش توان عملیاتی محصول را بهبود دهد. هندوانه های بسته بندی شده برای صادرات باید بسته به اندازه و شکل میوه در کارتن دو جداره موجدار قوی دارای 3 تا 5 هندوانه گذاشته شود. وزن کارتن ها بین 25 تا 35 کیلوگرم است. از آنجایی که میوه هندوانه خیلی سنگین است اینسرتها (inserts ) برای کمک به حمایت از وزن باید در داخل کارتن استفاده شوند. هندوانه های کوچک گرد ممکن است 6 تا 8 عدد در هر کارتن بسته بندی شوند. کارتن ها باید به طور مناسب انباشته شوند تا اجازه جریان کافی به هوا از طریق بار در طول حمل و نقل داده شود. بهترین دما برای ذخیره و حمل و نقل هندوانه ها 10 درجه سلسیوس یا 50 درجه فارنهایت است. هندوانه ها نباید در دمای زیر 10 درجه سلسیوس قرار گیرند زیرا حساس اند و صدمات سرمایی می بینند. عمر بازار مانی(market life) آن ها تا 21 روز در 10 درجه سلسیوس است. با افزایش دمای نگهداری، عمر بازار مانی کم می شود و میوه شیرینی اش را از دست می دهد. عمر بازار مانی هندوانه ها معمولا 14 روز در 15 درجه سلسیوس یا 59 درجه فارنهایت است. هندوانه هایی که در دمای محیط حدود 29 درجه سلسیوس یا 85 درجه فارنهایت نگهداری شده اند باید سریعا به بازار عرضه شوند چون کیفیت به سرعت تنزل پیدا می کند. هندوانه های نگهداری شده برای دو هفته در دمای محیط اگر دچار پوسیدگی نشوند، عطر و طعم ضعیف خواهند داشت و بافتشان تردی خود را از دست می دهد. هندوانه ها باید در رطوبت نسبی 90 تا 95 درصد نگهداری شوند. نگهداری در رطوبت نسبی کم باعث چروکیدگی پوست و از دست دادن درخشش بیرونی می شود. صدمات مکانیکی در طی برداشت و رسیدگی در رطوبت نسبی کم بیشتر قابل توجه است. پاتوژن های زیادی ممکن است سبب پوسیدگی بعد از برداشت در هندوانه ها شوند. اولین دفاع علیه پوسیدگی خروج میوه بیمار از زنجیره بازار یابی از طریق انتخاب دقیق در زمان برداشت و درجه بندی مناسب قبل از حمل و نقل است. گرچه نگهداری میوه در 10 درجه سلسیوس در مقایسه با نگهداری در دمای محیط سرعت توسعه بیماری را کاهش می دهد. تیمار قارچ کش برای هندوانه بعد از برداشت وجود ندارد. بیماری های قارچی رایج که سبب پوسیدگی پوست می شوند پوسیدگی سیاه (black rot)، آنتراکنوز، فیتوفترا، فوزاریوم، پوسیدگی انتهای ساقه هستند. رایج ترین بیماری باکتریایی بعد از برداشت پوسیدگی نرم است. یک لایه از کاه در کف یدک کش و بین هندوانه ها و دیواره های یدک کش برای جلوگیری از صدمات در هنگام توقف ناگهانی استفاده می شود. استفاده از ظروف و کارتن های پالت دارای مزایای زیر است: کار کمتر با تخلیه سریع تر و دست زدن کمتر به هندوانه ها، استفاده بهتر از کامیون ها و فضای بار انداز، آسیب کمتر به میوه به دلیل حفاظت فیزیکی توسط بسته بندی در نتیجه کیفیت بهتر. تمام گرداننده ها باید یاد بگیرند که عدم وجود آسیب در پوست دست زدن خشن به پوست را توجیه نمی کند چون کبودی برای اولین بار در گوشت داخلی رخ می دهد. انداختن هندوانه ها به داخل ظروف، ایستادن و نشستن روی هندوانه های بار گذاری شده در ظروف باعث آسیب فشرده سازی می شود. کارتن ها 25 اینچ طول، 20 اینچ عرض و 9 اینچ ارتفاع دارند. ظروف تخته فیبر48 اینچ طول، 40 اینچ عرض و 36 اینچ ارتفاع  دارند و ظرفیت 50 هندوانه برای حمل و نقل حجیم را دارند. معمولا از توری، بسته بندی های شفاف و بسته بندی های کارتونی برای بسته بندی هندوانه استفاده می شود. مطالعات نشان می دهد که استفاده از ظروف چین دار بهتر از ظروف پلاستیکی قابل برگشت (RPC)است.

  
سه شنبه 3 دی 1392
 احسان امینی

کاربرد پالس های نوری شدید یک تکنولوژی جدید برای افزایش زمان ماندگاری مواد غذایی می باشد. یکی از موارد استفاده ان برای کاهش بار میکروبی مواد غذایی میباشد. در تحقیقاتی که انجام شد تاثیر ان روی ماندگاری هندوانه برش خورده مشخص شد. اثر این عامل روی افزایش ماندگاری با ازبین بردن Listeria innocua   و Escherichia coli می باشد و همچنین با عث بهبود خواص کیفی هندوانه می شود. برای این کار ابتدا هندوانه برش خورده را در سینی های پلی پروپیلن تحت شرایط اسپتیک گذاشته و برای بسته بندی ان از پوشش های پلی پروپیلن  که میزان شفافیت ان 97% می باشد استفاده میشود و پس از بسته بندی نمونه را با پالس های نوری شدید تیمار میکنند. طول موج پالس ها نوری بین 180 تا 1100 نانومتر ومدت هر پالس 3/0 میلی ثانیه میباشد. اگرچه میران باکتری های موجود در بسته بندی پس از 15 روز افزایش می یابد اما همچنان بسیار کمتر از انواع تیمار نشده است.

Influence of spectral distribution on bacterial inactivation and quality changes of fresh-cut watermelon treated with intense light pulses

Ana Y. Ramos-Villarroela, Nicoleta Aron-Mafteib, Olga Martín-Bellosoc,∗, Robert Soliva-Fortunyc

  
پنج شنبه 28 آذر 1392
 مرضیه رضایی

با سلام

هندوانه معمولا بصورت فله  حمل  و عرضه مي شود ولي در مورد صادرات بايد بسته بندي گردد. 

بسته بندي:

 - در صورت استفاده از جعبه چوبي مشخصات آن بايد با استاندارد ملي شماره 1277 مطابقت نمايد.

- در صورت استفاده از كارتن مقوائي مشخصات آن بايد با استاندارد ملي شماره 2923 مطابقت نمايد.

- جعبه چوبي و يا كارتن مقوائي بايد داراي سوراخ ها و يا شيارهايي براي تهويه باشد.

- در هر جعبه چوبي و يا كارتن مقوائي مي توان از يك تا پنج هندوانه را بسته بندي نمود، مشروط به آنكه وزن خالص آن از بيست كيلوگرم تجاوز نكند.

يادآوري 1: نحوه بسته بندي بايد به گونه اي باشد كه هندوانه ها در بسته حتي الامكان بصورت ثابت قرار گيرد كه براي اين منظور بايد از بخش كننده هاي مقوايي استفاده شده و فضاي خالي در بسته بندي با پوشال پر شود.

يادآوري 2: در صورت درخواست خريدار اجراي بسته بندي ويژه مطابق مشخصات ارائه شده امكان پذير مي باشد.

 

منبع:استانداردشماره271 استانداردملی ایران

  
شنبه 26 مرداد 1392
 حبيبه كردساردويي

الگوي فرآوري هندوانه  برش خورده

1- انتخاب هندوانه 2- شستشوي با آب 3- پوست گيري 4- برش 5- قرار دادن در ظروف پلي استيرن 6- پوشش اوليه با پلي¬اتيلن يا پلي¬وينيل¬كلرايد 7- دميدن گاز ازن در بسته¬بندي 8- پوشش تكميلي با پلي¬اتيلن يا پلي¬وينيل¬كلرايد 9- ذخيره سازي در دماي̊C 4 مقدار ازن دميده شدهmg/dm3 2/4 در دماي̊C 30 و فشارatm 1 بود. نتايج بررسي نشان داد كه در روز هفتم نگهداري كمترين مقدار رشد ميكروبي در هندوانه¬هاي بسته بندي شده در پلي¬اتيلن است. در عين حال بيشترين آلودگي ميكروبي در نمونه¬هاي فاقد بسته¬بندي بود. بيشترين اتلاف آب در نمونه¬هاي فاقد بسته¬بندي مشاهده شد، در حاليكه نمونه¬هاي بسته¬بندي شده در پلي اتيلن كمترين ميزان آن را داشتند. در نهايت اينكه استفاده از گاز ازن در بسته¬بندي ميوه¬هاي تازه روشي براي افزايش عمر انبارماني آنهاست. پس از 3 روز نگهداري هندوانه¬هاي بسته¬بندي شده كيفيتي مشابه روز اول داشتند. در عين حال به دليل رشد ميكروبي مدت زمان نگهداري آن 7 روز در دماي ̊C 4 تعيين شد.

Man, L. V. V., & Huy, T. Q. 2008. Study on prolongation of watermelon fresh cut shelf-life by ozone treatment. Science & Technology Development, 11: 77-82.

  
جمعه 20 اردیبهشت 1392
 سید معین نظری

        هندوانه معمولا به صورت فله حمل می شود، در سطل های راه راه با ظرفیت حدود 1،000 پوند (454 کیلوگرم) نیز قرار می گیرد، و یا بسته به اندازه میوه، در کارتن حاوی 3 تا 6 هندوانه بسته بندی می شود. کارتن باید جهت  تحمل وزن میوه (بستن و همکاران، 1971) طراحی شده باشد.

      بین هندوانه ها کاه یا پوشال نباید گذاشت زیرا تهویه به خوبی انجام نمی گیرد و میوه زودتر له می شود. هنگام حمل هندوانه کف وسیله نقلیه باید از یک طبقه کلفت کاه پوشیده شود. هندوانه را بین کاه در کف انبار داکثر تا سه قشر روی هم می توان چید. مخصوصا در انواع درشت و سنگین باید دقت بیشتری کرد، زیرا فشار طبقات رویی بر هندوانه های زیرین باعث ترک خوردن بیرون و داخل میوه شده و از مرغوبیت آن می کاهد. هندوانه را نمی توان مدت زیادی انبار کرد . در شرایط مناسب 2 تا 3 هفته پس از برداشت قابل نگهداری است. بهتر است در یخچال نگهداری شود و در غیر این صورت باید در جای خنک و تاریک نگهداری گردد. نور خورشید مستقیم و حرارت زیاد باعث تسریع فساد می شود . بهترین شرایط برای انبار کردن دمای بین 15- 10 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی  حدود 90 درصد است (

Hardenburg    و همکاران، 1986). در دمای کمتر از مرغوبیت هندوانه کاسته می شود. سرمای زیاد ممکن است باعث بروز آسیب هوای سرد شده و لکه های نرم آبی ایجاد شود.

 نگهداری هندوانه بریده شده

هندوانه یکی از محصولات مهم کشاورزی است که در دنیا زیاد کشت می شود. هندوانه سرشار از لیکوپن است که این ترکیب از کارتنوئیدها بوده و بعنوان آنتی اکسیدان عمل می کند.جهت افزایش ماندگاری هندوانه برش داده شده می توان از دمای پایین ˚C 5و اتمسفر کنترل شده استفاده کرد، در این صورت ماندگاری تا 9 روز افزایش می یابد.استفاده از اشعه UV نیز باعث بالا رفتن بهداشت سطحی هندوانه برش داده شده و در نتیجه منجر به حفظ لیکوپن و افزایش ماندگاری هندوانه می شود (Francisco و همکاران، 2010).

  
پنج شنبه 19 اردیبهشت 1392
 الگا عظیمی

 

با سلام

هندوانه های صادراتی باید دارای استانداردهای کیفیت مورد نظر توسط گیرنده باشند. به طور معمول، میوه های صادراتی با دقت بیشتری نسبت به داخل کشور باید بررسی شوند. بیشترین هزینه در هنگام حمل و نقل مربوط به مناطق دور است و بسیار مهم است که همه میوه با کیفیت پایین تر از حمل و نقل حذف شدند. همچنین، هندوانه صادراتی باید عاری از بیماری، حشرات و خاک  باشد و باید قبل از حمل و نقل بررسی شوند در غیر این صورت باعث برگشت محصول به مبدا می شود. هندوانه با توجه به ظاهر خارجی طبقه بندی میشود. باید شکل میوه متقارن و دارای اندازه یکسان باشد. سطح باید تمیز، روشن و مومی شکل و باید  فاقد زخم، کبودی، آفتاب سوختگی، خراش در حمل و نقل، پوسیدگی، و یا سایر عیوب در سطح باشد. انواعی از هندوانه ها موجود است، به عنوان مثال، دانه دار و بی دانه، اما  به طور کلی هیچ کدام برای ذخیره سازی برای طولانی مدت مناسب نیستند. دمای ایده آل ذخیره سازی در محدوده 10 تا 15 درجه سانتی گراد (50 تا 59 ° F ) با RH  نزدیک به 90٪  و باید میوه ها در عرض 2 تا 3 هفته پس از برداشت مصرف شوند (Hardenburg  و همکاران، 1986).

در رابطه با  الزامات حمل و نقل میتوان گفت که  هندوانه باید به شیوه ای بسته بندی و حمل  شود که از آلودگی توسط آفات جلوگیری شود. این بسته نباید در حمل و نقل باز شود. مگر در زمان بازرسی و دریافت "گواهی صادرات" . هندوانه بسته بندی شده برای صادرات باید در بسته بندی کارتن مقوایی دو جداره چین دار محکم (double-walled corrugated cartons) که حاوی سه تا پنج هندوانه است، بسته به اندازه و شکل میوه  قرار داده شود بسته بندی شود. کارتن به طور معمول بین 25 تا 35 کیلوگرم (55 تا 77 پوند) وزن دارد. از آنجا که میوه هندوانه بسیار سنگین است، اینسرتهای باید در داخل کارتون به منظور پشتیبانی از وزن استفاده شود. میوه با اندازه کوچکتر ممکن است 6 تا 8 میوه در هر کارتن بسته بندی شود. کارتن باید به درستی قرار گیرند تا جریان هوای کافی در طول حمل و نقل در  محموله جریان داشته باشد.

 هندوانه عموما از قبل سرد نشده و برخی از آنها در کامیون های بدون یخچال حمل می شوند (Suslow، 1999). اما خنک سازی اولیه می تواند روشی انتخابی باشد. که در اینصورت دراتاق خنک کننده، گردش هوا بین جعبه های پالت ضروری است. هندوانه ها نسبت به سرما حساس هستند و هندوانه زمانی که در دمای حدودا زیر 10 ° C برای بیش از چند روز ذخیره شود دچار سرما زدگی میشود. دماهای پایین تر آسیب را تسریع می بخشند. علائمی مانند قهوه ای شدن رنگ پوست، حفرههای سطح، بد شدن عطر و طعم و همچنین مغز میوه رنگ پریده و باعث افزایش بروز پوسیدگی هنگام بازگشت به دمای اتاق میشود (Hardenburg و همکاران، 1986؛ Rushing و همکاران، 2000؛ Suslow، 1999 ) و نشان داده شده است که اگر میوه در شرایط دمایی30 ° C به مدت حدود 4 روز باشد و سپس از خنک کننده استفاده شود تحمل آن به دما خنک کننده افزایش میابد اما به طور کامل مشکل سرمازدگی رفع نمی شود. (Picha ، 1986). 

هندوانه به طور کلی به اتمسفر کنترل شده (CA) و یا به MAP خوب جواب نمیدهد. مطالعات انجام شده با بسته بندی  shrink-wrap  درمیوه های فردی نشان داده است که شکل MAP، مفید نیست و در برخی موارد پوسیدگی در MAP بالاتر بود (Biglete، 1992).

هندوانه ها به عنوان تولید کننده کم اتیلن در حدود 1.0 میکرولیتر تا 1 در 20 درجه سانتی گراد طبقه بندی شده، در حالیکه نرخ تولید در محدوده  تولید پایین است، میوه ها بسیار حساس به اتیلن هستند. قرار گرفتن در معرض  ppm 5  اتیلن باعث نرم شدن و نازک شدن پوست،  رنگ پریدگی مغز میوه، و رسیدگی بیش از حد میوه (over ripeness)  میشود (Elkashif و همکاران 1989؛ Suslow، 1999). اثر متقابل غلظت اتیلن، دما و مدت زمان قرار گرفتن در معرض آن به خوبی تعریف نشده است. اما در معرض اتیلن بودن در محیط ذخیره سازی را توصیه نمی شود.

Respiration Rates:  

Temperature   mg CO2 kg-1 h-1

  • 4 to 5 ºC         3 to 4
  • 10 ºC              6 to 9
  • 20 to 21 ºC      17 to 25

 

  

جستجوی پیشرفته

کتب و مقالات علمی
صنایع بسته بندی و غذایی

خبرنامه: ثبت ایمیل

فرش پلاس( بسته بندی میوه و سبزی)