English / Persian
امروز شنبه 30 دی 1396
با توجه به درج تاریخ تولید روی لفاف های دوی پک، لطفا مدت ماندگاری این لفلافه ها را اعلام فرمائید. ضمنا در صورت انقضا این مدت این لفافه ها، روی کیفیت آب میوه تاثیر گذار می باشد؟
شهرک فناوری
گروه کارخانجات پارت لاستیک
دپارتمان طراحی گرافیک کلینیک بسته بندیکانال تلگرام کلینیک تخصصی بسته بندی مواد غذایی ایرانافزایش ماندگاری محصولات غذایی - فیلم های پلاستیکی چندلایهفودصنعت

آمار بازدیدکنندگان

کاربر گرامی :  شما می توانید سئوالات مورد نظر خود را در زمینه های متنوع بسته بندی ازطریق منوی تماس یا ما به این

 کلینیک منعکس و پاسخ های متعدد در خصوص سئوال مطروحه را از طریق همین سایت مشاهده فرمائید

دوشنبه 27 آبان 1392
 مریم محمدخانی

 .

بسته بندی "دوی پک Doypack"، معمولا به صورت پاکت و برای نگهداری مخلوط آب و کنسانتره میوه که اصطلاحا آبمیوه نامیده شده به بازار عرضه می گردند. توانایی این نوع بسته بندی در نگهداری مایعات گازدار، اسیدی، و تند مزه، از لحاظ ثبات آب بندی ضعیف است و ممکن است منجر به نشتی(Leak) گردد. بدنه این پاکت ها از سه لایه اصلی از جنس پلی استر، آلومینیوم و پلی اتیلن تشکیل می گردد. برای لایه داخلی که لازم است با ماده غذایی در ارتباط بوده و غیر سمی باشد، و نیز به آسانی با دریافت گرما، آب بندی شود، از فیلم پلی اتیلن با چگالی پایین (LDPE) استفاده می شود. لایه میانی، از جنس آلومینیوم بوده که ضمن ممانعت نسبی از تبادل حرارت و تابش نور به داخل بسته بندی، سبب ایجاد جلوه ای زیباتر برای طرح گرافیکی چاپ شده بر روی پاکت می گردد. لایه بیرونی از جنس پلی استر است. این ماده که از انواع پلاستیک های ترموست محسوب می گردد، در زمان انجام جوش حرارتی لبه های پاکت به یکدیگر، از ثبات کافی برخوردار بوده و دفرمه نمی شود. به دلیل لمینیت شدن و امتزاج این سه لایه غیر هم خانواده با یکدیگر، بازیافت این نوع بسته بندی، بسیار مشکل بوده و مقرون به صرفه نمی باشد؛ که نهایتا منجر به آلودگی محیط زیست می شود. شایان ذکر است که پاکت های مذکور، عمدتا سه تکه بوده و می توانند محتویات داخلی را  به مدت نسبتا طولانی، نگهداری نمایند. و همچنین در این بسته بندی مرکب امکان نفوذ برخی ترکیبات اسیدی وجود دارد. ترکیبات اسیدی نفوذ کننده یعنی اسید استیک و اسید پروپیونیک قادرند از لایه پلی اتیلنی عبور کرده و با لایه الومینیوم فویل واکنش دهند که در اینصورت اولا باعث خوردگی این لایه ها شده و در برخی موارد باعث چسبیدن لایه های پلی اتیلنی به یکدیگر میشود.

بطور کلی "آبمیوه ها" نیز معمولا به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند:

-آبمیوه با ماندگاری بالا

-آبمیوه با ماندگاری کم

-آبمیوه تازه

آبمیوه های با ماندگاری طولانی و کم محصولاتی می باشند که فرایند پاستوریزاسیون را طی می کنند. که آبمیوه با ماندگاری طولانی به دلیل درجه دمای پاستوریزه و نوع بسته بندی معمولا دارای 6تا12 ماه مدت ماندگاری می باشند و نیازی به نگهداری در سرما ندارند.

طبق تعریف سازمان غذا و دارو تاريخ انقضا، تاريخي است که پايان دوره مصرف را تحت شرايط انباري بيان شده مشخص مي کند که بعد از آن محصول احتمالا صفات کيفي عادي مورد انتظار توسط مصرف کننده را نخواهد داشت و نباید آن را مصرف کرد.

غذاها و نوشيدني ها محيط هايي بسيار فعال اند و ممکن است با مواد در تماس به شدت، حتي به خوبي بسياري از محلول هاي مورد استفاده در آزمايشگاه وارد واکنش شوند.

از زمينه هاي مهم و مورد مطالعه درباره بسته بندي مواد غذايي، بررسي بر هم کنش هايي است که ممکن است بين محصول و ماده بسته بندي انجام گيرد. اين بر هم کنش ها مي تواند در سه بخش عمده: مهاجرت، جذب و تراوايي (نفوذ پذيري)طبقه بندي شود .

به هنگام جذب، ترکيباتي نظير آروما، چربي ها، اسيدهاي آلي و رنگ دانه ها از درون ماده غذايي يا دارويي وارد ساختار پليمر مي شوند. اين امر در نهايت منجر به کاهش شدت آروما، ايجاد يک نيم رخ طعمي نامتعادل و آسيب ديدن ماده بسته بندي مي شود. در فرايند مهاجرت مونومرهاي سازنده پلاستيک و نيز افزودني ها (نظير نرم کننده ها و ضد اکسنده ها) از ساختار پليمر وارد ماده در تماس با آن مي شوند. نتيجه اين امر ايجاد ترکيبات عطري و طعمي نامطلوب در ماده بسته بندي و نيز مجموعه اي از مشکلات مربوط به ايمني است. زيرا، بسياري از اين ترکيبات مهاجرت کننده از لحاظ سم شناسي ترکيباتي سمي و براي سلامت مصرف کننده مضر هستند. هم چنين، ممکن است اين ترکيبات جهش زا يا سرطان زا بوده و در برخي موارد نظير استيرن اختلالات عصبي را نيز سبب شوند. در حالت سوم يعني نفوذ اکسيژن، بخار آب، دي اکسيد کربن و ساير گازها، آن ها از محيط خارج بسته بندي وارد ساختار  پليمر شده و سپس ماده غذايي يا دارو مي شوند. نتيجه آن اکسايش، رشد ميکروب، رشد کپک و ايجاد طعم و بوي نامطلوب است، در حالت ديگر، ممکن است اين گازها از داخل ماده غذايي خارج شده و سبب از دست دادن آب (دهيدراسيون)يا گاز کربنيک شود.

.رفرنس:

1-      سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت و درمان

2-      مجله فناوری و توسعه بسته بندی  persiapack.ir

 

 

  

جستجوی پیشرفته

کتب و مقالات علمی
صنایع بسته بندی و غذایی

خبرنامه: ثبت ایمیل

فرش پلاس( بسته بندی میوه و سبزی)