English / Persian
امروز شنبه 30 دی 1396
خواهشمند است بنده را جهت انتخاب بسته بندي مناسب و كم هزينه (البته در شروع به كار) براي محصول چاي خشك راهنمائي بفرمائيد.(ترجيحاً مقوايي باشد)
شهرک فناوری
گروه کارخانجات پارت لاستیک
دپارتمان طراحی گرافیک کلینیک بسته بندیکانال تلگرام کلینیک تخصصی بسته بندی مواد غذایی ایرانافزایش ماندگاری محصولات غذایی - فیلم های پلاستیکی چندلایهفودصنعت

آمار بازدیدکنندگان

کاربر گرامی :  شما می توانید سئوالات مورد نظر خود را در زمینه های متنوع بسته بندی ازطریق منوی تماس یا ما به این

 کلینیک منعکس و پاسخ های متعدد در خصوص سئوال مطروحه را از طریق همین سایت مشاهده فرمائید

جمعه 14 مهر 1391
 هدا سيف الدين

بسته   بندي   چاي   بايد   داراي   ويژگيهاي   زير   باشد  :

الف   -از   خرد   شدن   محتواي  بسته تا آنجا كه ميشود جلوگيري كند.

ب -درون مايه بسته را از نفوذ نم نگهداري كند.

پ -از گريز بوي سرشتي چاي جلوگيري كند.

ت -از نفوذ بوهاي ناخواسته و نور به درون بسته جلوگيري كند.

ويژگيهاي بسته كاغذي

اگر بسته بندي چاي در بسته هاي 100 گرم يا كمتر باشد ميتوان آن را در بسته هاي

كاغذي چند لايه )لامينت (بسته بندي كرد مشروط بر اين كه بسته ها مستقيمًا در كارتن

يا جعبه مقوايي قرار داده شود.

كاغذي كه براي بسته بندي بكار ميرود بايد داراي ويژگيهاي زير باشد:

  جرم پايه آن حداقل 60 گرم بر متر مربع باشد.

  ضخامت آن حداقل 0.07 ميلي متر باشد.

 شمار لايه هاي آن حداقل دو لايه باشد )كاغذ و پلي اتيلن (

 در برابر هوا نفوذناپذير باشد

  بودار نباشد.

 زهر آلود نبوده و مناسب خوراكي باشد.

ويژگيهاي مقوا

اگر جرم خالص چاي بيش از 100 گرم باشد بايد در گنجايه مقوايي بسته بندي شود .

مقوايي كه براي اين منظور به كار ميرود بايد داراي ويژگيهاي زير باشد:

جرم پايه آن كمينه 280 گرم بر متر مربع باشد.

ضخامت آن حداقل 0.28 ميلي متر باشد

جذب آب آن در يك دقيقه حداكثر 50 گرم بر متر مربع باشد.

ايستادگي آن در برابر تركيدن حداقل 440 كيلو پاسكال باشد

ويژگيهاي مقواي چاي كيسه اي با جرم خالص كمتر از 100 گرم بايد برابر

استاندارد ملي ايران 3341 باشد.

  
پنج شنبه 1 دی 1390
 سميرا فيضي

Fibre Board Dram

تكنولوژي توليد درام هاي مقوايي كه به تازگي وارد كشور گرديده و براي نخستين بار توسط يك شركت توليدي داخلي به نمايش گذاشته شد . اين تكنولوژي مي تواند براي بسته بندي حمل و نقلي در صنايع داروسازي ، آرايشي و بهداشتي ، كشاورزي ، مكمل و كنستانتره ، صنايع شيميايي ، معدني ، نساجي ، پودري ، غذايي ، و همچنين براي حمل و نگهداري مواد حساس مورد استفاده قرار گيرند . خصوصيات اين درامها عبارتند از :

  • قابليت حمل و نقل و نگهداري مناسب 
  • دسترسي به مواد اوليه 
  • عدم خاصيت ترمواستاتيك و الكترواستاتيك 
  • قابليت باز و بسته شدن در به دفعات 
  • قابليت بازيافت 
  • مقاومت و استحكام بالا
  • امكان استفاده مجدد از بسته خالي 
  • سبكي وزن 
  • امكان استفاده ديگر بعد از خالي شدن 
  • قابليت توليد بصورت رنگي و نيز بصورت چند لايه با استفاده از مواد مختلف مانند فويل ، فيلم و . . . 
  • قابليت توليد در سايزها و با مقاومتهاي متفاوت.

 

در حال حاضر امكان توليد اين درام ها از قطر 20cm الي 60cm و در ضخامتهاي 5/0cm تا 25/1 cm و تا ارتفاع 130cm وجود دارد .

  
شنبه 12 آذر 1390
 رضا عبداله پورسرابی

تمام انواع چاي را مي توان به سه گروه عمده تخميري ( چاي سياه ) تخمير نشده ( چاي سبز ) و نيمه تخميري ( چاي اولانگ و پوچونگ ) تقسيم کرد .

چاي به دو شيوه سنتي ( ارتدوکس ) و غيرسنتي سی تی سی تولید میشود.تفاوت اين دو شيوه به نوع مالش و لوله کردن برگ سبز چاي مربوط است . .در روش سی تی سی  کل سلولها و رنگدانه هاي چاي اکسيده مي شوند و در نتيجه اين نوع چاي از نظر رنگ و کيفيت نسبت به شيوه سنتي برتري دارد.مراحل تهیه چای بروش سنتی که در ایران هم رایج است بصورت زیر میباشد:

الف ) پلاساندن .

هدف اين مرحله کاهش رطوبت برگها به ميزان ۴۰ درصد و کاهش مقدار کافئين و تانن و کلروفيل و تبديل نشاسته به قند مي باشد .

ب - مالش

در اين مرحله شيره گياه از سلولها خارج مي شود و براي مرحله بعد آماده مي شود . در اين مرحله ماده گس چاي ( تانن ) از سلولها خارج و در اثر تماس با هوا کمي سياه رنگ مي شود .

ج - تخمير

در اين مرحله حدود ۵۰ درصد از تانن چاي از بين مي رود و قسمتي هم اکسيده و به مواد معطر افزوده مي شوند .

در موقع اکسيده شدن تانن همزمان با زياد شدن رنگ ، بوي علفي و رنگ سبز آن از بين مي رود .

د - خشک کردن

در اين مرحله برگهاي چاي به سرعت در حرارت خشک ۸۵-۹۰  درجه سانتيگراد خشک و بلافاصله سرد مي شوند .

درجه بندي چاي :

چاي بعد از عمليات توليد ،‌درجه بندي مي شود و به انواع قلمي ، شکسته ، باروتي و خاک چاي تقسيم مي گردد

برای اطلاع دقیقتر از انواع طبقه بندی چای واسامی تجارتی میتوانید به سات زیر مراجعه فرمایید

www.debshtea.com

بطور کلی در ایران 2 نوع بسته بندی عمده در مورد چای وجود دارد:1- بسته بندی در کاغذ حرارتی(فیلتر)که به عنوان بسته بندی کیسه ای شناخته میشودکه بعد از اسیاب کردن برگهای چای خشک بسته بندی ان در کیسه های مذکور انجام شده سپس بسته بندی ثانویه این کیسه ها در جعبه های مقوایی انجام میشود.چای مخصوص این نوع بسته بندی باید از نوع گرانولی ریزباشد (پودری نباشد).با روشن نمودن وگرم شدن المنت چای بصورت پیمانه ای توزین شده(5/1-5/2گرم)ودر داخل کیسه ها ریخته شده وهمزمان با قرار گرفتن نخ داخل بسته سه طرف کاغذ توسط فکهای مخصوص پرس شده ودوخت انجام میشودو در نهایت بسته به داخل جعبه می افتد.جهت مشاهده دستگاه تولید چای کیسه ای و ویدیوکر دستکاه واطلاعات تکمیلی میتوانید به ادرس اینترنتی زیر مراجعه نمایید: 

www.yourneeded.com/جستجوی چای

2-نوع پاکتی  یا مقوایی  که در حقیقت این جعبه به عنوان بسته بندی ثانویه برای بسته بندی چای در پوشش های متالیز (فویل الومنیومی )میباشد

این نوع بسته بندی میتواند شامل پر کردن در بسته های مقوایی بدون بسته بندی اولیه باشد که به هیچ وجه توصیه نمی شود چرا که باعث نفوذ رطوبت وکاهش شدید عطر وطعم چای می شود.همچنین جنس ولایه های بسته بندی اولیه میتواندمتفاوت را شامل شود مثلا میتواند علاوه بر لایه فویل الومنیومی ولایه پلیمری که در سمت داخل به عنوان چسب حرارتی عمل میکند شامل لایه کاغذی یا پلیمری جهت چاپ هم باشد حتی در موارت پیشرفته تر میتواند شامل بسته بندی با خارج نمودن هوای بسته ها وتزریق گاز ازت به جای ان برای حفظ بهتر کیفیت چای باشد..جهت این نوع بسته بندی چای خشک شکسته نه اسیاب نشده (بر خلاف چای کیسه ای )به کار میرود.دستگاههای  مربوطه دستگاههای گرانولی توزینی نامیده میشوندجهت اطلاع از ماشین الات مربوطه ظرفیت مدل وشرکتهای  سازنده هر دستگاه به سایت زیر مراجعه فرمایید:

www.iran machinery.com /جستجوی چای

یک نمونه از دستگاهها  مدل شرکت راستا ماشین است کهتعدادی از مشخصات ان در پایین میاید:15 بسته در دقیقه-بسته های 100الی 500 گرم -5کیکلووات در ساعت-فیلم مصرفی شامل فیلمهای حرارتی ترستوفان متالایز با حد اکثر ضخامت 40 میکرون- 7 بار فشار هوا نیاز دارد-میتواند در صورت درخواست خریدار شامل تجهیزات جانبی مثل سیستم تزریق گاز ازت به داخل بسته و.... باشدسایت شرکت مربوطه:

www.rastamachine.com

 

در نهایت دوست گرامی ایجاد یک تولیدی صنعت غذا همانند بسته بندی چای شامل  تهیه طرح توجیهی برای وزارت صنایع با جهاد کشاورزی و گرفتن موافقت اصولی –پروانه تاسیس وبهره برداری از انها و سپس اخذ پروانه بهره برداری وپروانه ساخت از وزارت بهداشت است

  
جمعه 11 آذر 1390
 هادي باقري

دوست عزيز سوال شما خيلي كلي مطرح شده است و سوال شما از چندين جنبه قابل تاٌمل وبررسي است .اولا بايد شرايط مالي شما مشخص شود ،ثانيا در كجاي ايران زندگي مي كنيد و ايا براي اين كار وام گرفته ايد؟

با توجه به نوع سوال شما به نظر من در ابتداي امر بهتر است يك كارگاه  بسته بندي در حد وسعتان بزنيد .براي اين كار ابتدا يك مجوز از اداره صنايع و معادن شهرتان بگيريد سپس يكي از دستگاه هاي بسته بندي چاي (بسته بندي به صورت پاكت هاي مقوايي)كه در ادامه معرفي        مي كنيم را خريداري كرده و با ان شروع به كار كنيد .ان شاٌالله موفق باشيد

نكته :توصيه مي كنم ابتدا يك مطالعه اي درباره شرايط نگهداري چاي به صورت فله وبسته بندي انجان دهيد تا بعداً به مشكي در اين رابطه نخوريد

ويژگيهاي چند تا از دستگاه هاي بسته بندي چاي به صورت پاكت هاي مقوايي:

1- مدل TPAC-DHA

دستگاه اتوماتیک بسته بندی چای به صورت پاکتی

1-سرعت توليد :28-60بسته در دقيقه

2-اندازه پاكت:45-80 و50-85

3-سرعت پركردن :2-10ميلي ليتر

4-وزن دستگاه: 400كيلو گرم

       

2- مدل TPAC-DHB

      دستگاه اتوماتیک بسته بندی چای پاکتی

1-سرعت توليد :20-40بسته در دقيقه

2-اندازه پاكت:50-60 و30-80

3-سرعت پركردن :2-12ميلي ليتر

4-وزن دستگاه: 700كيلو گرم

   TPAC-DHC  -مدل 

       دستگاه اتوماتیک بسته بندی چای پاکتی

1-سرعت توليد :20-40بسته در دقيقه

2-اندازه پاكت:30-80 و50-100

3-سرعت پركردن :2-12ميلي ليتر

4-وزن دستگاه: 550كيلو گرم

                           

  
چهارشنبه 9 آذر 1390
 سمیرا سیدی

راه کار جديدي براي بسته بندي چاي 


 

شرکت Sigpack Systems   که از فناوري شرکت بسته بندي Bosch   استفاده مي کند با همکاري شرکت Bistrozucker   سيستم يکپارچه جديدي را براي ارائه چاي در استيک پک ايجاد کرده است.

اين سيستم قادر به توليد  استيک پک هاي سوراخدار و بسته بندي آنها در Pull Pack   يا به شکل مرسوم Flow Wrap   است. به کارگيري توأم استيک پک سوراخدار باPull Pack    نتيجه شراکت شرکتهاي بسته بندي آلکان و Bistrozucker   بوده است. اين راهکار توسط مؤسسه Sigpack Systems   توسعه يافته است. قابليت ويژه بسته بندي در Pull Pack   امکان باز کردن سريع ، دقيق و بيرون ريختن تر و تميز محتويات درون Pull Pack   است. مصرف کننده بخش بلندتر محصول را با يک دست نگه داشته و با دست ديگر بالچه کوچک تعبيه شده روي مهر و موم قسمت کوتاهتر را در جهت مخالف مي کشد. هر دوي اين بسته بندي ها يعني استيک پک و Pull Pack   ضامن ماندگاري طعم محصول و کيفيت بالاي آن است. هدف از اين ادغام جايگزين کردن چاي کيسه اي متداول با محصولي متناسب زندگي مدرن است که راحتي بيشتري براي مصرف کننده به همراه داشته باشد. دو شرکت مذکور با همکاري شرکت آلکان که توليد کننده فويل است فويلي ارتجاعي(Springback  )  را توليد کرده اند که بعد از پر شدن به فرم استوانه اي درمي آيد.

فويل ارتجاعي داراي تأييديه سازمان غذا و داروي آمريکا FDA  است و اساس توليد آن نوعي فرايند  سوراخ کاري (روي ورق فلزي) است. استيک پک محتوي چاي که با نام tpod نيز شناخته مي شود جايگزين چاي کيسه اي مرسوم مي شود علاوه بر آن براي هم زدن نيز مورد استفاده قرار مي گيرد.

Sigpack Systems دستگاهي براي توليد و پر کردن استيک پک سوراخدار و دستگاهي ديگر براي بسته بندي ثانويه tpod ساخته است. خط توليد اين شرکت مطابق با نيازهاي مشتريان اختصاصي شرکت Bistrozucker راه اندازي شده است.

تلاش مشترک سه شرکت Sigpack Systems ، بسته بندي آلکان و Bistrozucker روشي مدرن و کارآمد را به شرکت هايي که مايلند ايده هاي خلاقانه را به راه کاري قابل عرضه در بازار بدل کنند نشان داده است.

توضيح: استيک پک نوعي بسته کاغذي کشيده و کوچک متشکل از دو لايه است که اين دو لايه در دو سر انتهايي بسته روي هم پرس شده اند. استيک پک هم اکنون در بسته بندي چای، شکلات و انواع پودر ها کاربرد فراوان دارد. 

ماشین الات بسته بندی چای

 

 

·         بسته بندي عمودي سه توزين

مناسب جهت بسته بندي برنج ، چاي ، خشكبار ، چيپس ، تافي آبنبات ،بييسكويت و ...

·         نام شرکت: ماشين سازي آراكس

·         دستگاه بسته بندي عمودي چهار توزين

جهت بسته بندي کلوچه لقمه اي ، قند، چاي، شکر ، حبوبات ، خشکبار، چيپس، تافي، ...

·         نام شرکت: شرکت ماشین سازی رز صنعت تبریز

 

·         دستگاه بسته بندي عمودي دو توزين

جهت بسته بندي کلوچه لقمه اي ، قند، چاي، شکر، حبوبات، خشکبار، چيپس،تافي،آبنبات، ...

·         نام شرکت: شرکت ماشین سازی رز صنعت تبریز

 

  
چهارشنبه 9 آذر 1390
 نجمه یوسف تبار میری

عرضه   هر   نوع   کالائی   با   توجه   به   بالا   رفتن   دانش بشری   ضرورت  دارا بودن کیفیت مطلوب و آگاهی بیشتر درمورد آن را الزامی نموده است و لذا امروزه براي اغلب کالاها استانداردهایی تدوین و عرضه شده است واستاندارد ملی و جهانی جزئی از شناسنامه هر کالا بشمار می رود رعایت استانداردهاي ملی براي مصارف داخلی و استانداردهای بین المللی برای صادرات امر ی اجتناب ناپذیر است . در زمینه چای استاندارد تدوین شده توسط مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تحت شماره استاندارد 6161

آیین کار بهداشتی ، تولید ، بسته بندي و نگهداری چای وجود دارد . البته مراجع بین المللی استانداردها متعدد هستند می توان به سایت www.isiri.org اشاره نمود.

و با توجه به ANSI،ISO،JIS،ASTM،BSI که می توان به استانداردهاي جهانی اهمیت این نوع محصول در دنیا استانداردهای زیادی از سوی مراجع مختلف ارائه شده است.

برگ‌های چای را در داخل کیسه کوچک (معمولاً کاغذی) (tea bag) بسته بندی می‌کنند. امروزه، تولید چای کیسه‌ای برای بسیاری از مردم کار آسان و متداولی است. اما چون ضایعات و خاک حاصل از فرآوری جدید چای نیز در بیشتر چای‌های کیسه وجود دارد، از نظر بیشتر طرفداران چای، این روش دارای طعم و کیفیت پایینی است. کاغذ مورد استفاده در کیسه چای نیز ممکن است دارای مزه خاصی باشد که از طعم اصلی چای بکاهد.

دلایل دیگری که به عنوان علت نامرغوب بودن طعم چای کیسه‌ای مطرح می‌شود عبارتند از:

  • چای خشک، به سرعت طعم خود را در معرض هوا از دست می‌دهد. بیشتر چای‌های کیسه‌ای (اما نه همه آنها) دارای برگ‌های خرده شده‌ای هستند که نسبت بالای فضای سطح اشغال شده به حجم این برگ‌ها در کیسه‌های چای آنها رابیشتر در معرض هوا قرار می‌دهد، و بنابراین سبب می‌شود تا آن‌ها زودتر بیات شوند. برگ‌های سبز چای ممکن است دارای اندازه‌های بزرگ‌تری باشد و کلاً دست نخورده و بدون نقص باقی بماند.
  • پهن کردن برگ‌ها دراین کیسه‌ها روغن‌های چاشنی‌دار آن را خارج می‌سازد.
  • برگ سبز چای مرغوب به صورت آکبند بسته بندی می‌شود.

چای متراکم (فشرده)

مقدار فراوان چای را نیز می‌توان برای انبار کردن و نگهداری جهت رسیدن به کیفیت مطلوب، متراکم نمود. معمولاً چای پوئر را فشرده نموده و سپس با یک کارد کوچک برگهای آن را از هم باز می‌کنند. بیشتر اوقات چای فشرده را نسبت به برگ سبز چای برای مدت طولانی‌تری می‌توان انبار نمود.

قالب‌های چای

یکی از جدیدترین اشکال مصرف چای، به عنوان نمونه دیگری از چای کیسه‌ای، چای قالبی است.

چای قالبی ابتدا در اوسط دهده ۱۹۹۰ در هلند ابداع شد، که در آن کشور شرکتی به نام (Venezia Trading)، یک قالب چای به نام تیکولینو تولید نمود. تیکولینو به عنوان قالب‌های جداگانه چای ساخته می‌شود که در آن فناوری دم کردن برگ‌های چای در داخل کارخانه با آزاد شدن طعم و عطر آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 چای فوری

در زمان‌های اخیر، چای‌های فوری همچون قهوه فوری خشک و منجمد، رایج شده‌است. چای فوری در دهه ۱۹۳۰ ابداع شد، اما تا اواخر دهه ۱۹۵۰ جنبه بازرگانی و تجاری پیدا نکرد، و تنها تا همین زمان اخیر بوده که متداول شده‌است. این محصولات با افزودن چاشنی‌هایی همچون وانیل، عسل یا میوه عرضه می‌شود، و همچنین می‌تواند شامل شیرخشک هم باشد. محصولات مشابهی نیز برای چای سرد فوری وجود دارد که به دلیل سهولت مصرف خود نیازی به آب جوش تدارد. کارشناسان چای به این محصولات به دلیل فداکردن گوارایی طعم چای در برابر سهولت مصرف آن، انتقاد می‌نمایند.

انبار کردن چای برای حفظ طعم چای خالص ضروری است. چون چای بسیار آسان رطوبت و بوهای محیط را جذب می‌کند لذا لازم است تا آن را در انواع کانتینرهایی نگهداری کنند که از بوهای تند به دور باشد. یک روش نگهداری مقادیر کم برگ سبز چای، نگهداری در ظرف حلبی یا شیشه‌ای است. این ظروف با دور نگهداشتن چای از رطوبت و نیز بوهای خارجی، موجب حفظ طعم اصلی چای می‌شوند. روش‌های دیگر برای نگهداری چای شامل قراردادن چای در کیسه‌های آکبند است. به هنگام انبارسازی چای باید آن را از نورخورشید، بوهای تند، و رطوبت دور نگهداشت. برای مقادیر بیشتر چای بهتر آنست که آن را داخل یک کانتینر سردکن (مبرد) قراردهند. ابتدا چای را داخل یک لفاف کاغذی قهوه‌ای رنگ بپیچید و سپس آن کاغذ را برای دور نگهداشتن چای از رطوبت درون کاغذهای قهوه‌ای رنگ دیگر دوباره لفافه بندی کند. بعد چای را داخل کانتینر کولر دار قردهید که چیزی به جز چای درون آن نیست و به خوبی هم در آن بسته می‌شود. سپس چای را به مکانی سرد به دور از رطوبت و بو منتقل سازید. طول زمانی که شما می‌توانید چای را درآن مدت انبار کنید به نوع آن بستگی دارد. برخی چای‌ها همچون گل چای درطول یکماه یا همین حدود، خراب می‌شوند، اما گروه دیگر ممکنست طی گذشت زمان بهتر نیز بشوند.

 در یک تحقیق که در مرکز تحقیقات چای کشور در شهرستان لاهیجان در سال 1386 انجام گرفت ، تاثير نوع ماده بسته بندي تغييرات رطوبت و خصوصيات کيفي چاي سياه توليدي به روش ارتدکس طي زمان انبارداري مورد بررسي قرار گرفته است. چاي سياه پس از بسته بندي در هفت نوع پوشش مختلف، به مدت سه سال در دو انبار نگهداري چاي خشک در گيلان و تهران نگهداري شد. هر سه ماه يکبار آزمون هاي کيفي شامل اندازه گيري درصد رطوبت، کافئين، تئافلاوين و تئاروبيجين روي نمونه ها انجام پذيرفت. روند افزايش رطوبت در نمونه هاي انبار گيلان با نمونه هاي انبار تهران تفاوت داشت. افزايش رطوبت بر تغيير ميزان ترکيبات کيفي چاي به خصوص در نمونه هاي انبار گيلان موثر بود. بين هفت نوع ماده بسته بندي نوع مقوايي پوشش دار با آستر دولايه و صدفي از نظر نفوذ رطوبت و حفظ خصوصيات کيفي بهتر از انواع ديگر بودند.

 

  

جستجوی پیشرفته

کتب و مقالات علمی
صنایع بسته بندی و غذایی

خبرنامه: ثبت ایمیل

فرش پلاس( بسته بندی میوه و سبزی)