English / Persian
امروز شنبه 30 دی 1396
آيا در ايران جنس بسته بندي قابل مايكرويو كردن موجود است يا بايد وارد شود ؟
شهرک فناوری
گروه کارخانجات پارت لاستیک
دپارتمان طراحی گرافیک کلینیک بسته بندیکانال تلگرام کلینیک تخصصی بسته بندی مواد غذایی ایرانافزایش ماندگاری محصولات غذایی - فیلم های پلاستیکی چندلایهفودصنعت

آمار بازدیدکنندگان

کاربر گرامی :  شما می توانید سئوالات مورد نظر خود را در زمینه های متنوع بسته بندی ازطریق منوی تماس یا ما به این

 کلینیک منعکس و پاسخ های متعدد در خصوص سئوال مطروحه را از طریق همین سایت مشاهده فرمائید

جمعه 20 دی 1392
 محمدعلی حصاری نژاد

اشعه‌های مایکروویو، امواج رادیویی با فرکانس بسیار بالاست. ماکروویو ها سه ویژه گی دارندکه به آنها مجوزاستفاده در پخت را می دهد ، این امواج بوسیله فلزات منعکس می گردند ،از شیشه ، کاغذ و پلاستیک عبور کرده و بوسیله مواد غذایی جذب می گردند. ظرف‌هایی که برای استفاده در مایکروویو انتخاب می‌شود، باید قابلیت عبور اشعه را داشته باشد تا این اشعه بتواند به غذا نفوذ کند بنابراین ظرف‌های فلزی یا دارای روکش فلزی و نیز فویل‌های آلومینومی که اشعه‌ مایکروویو را منعکس می‌کند، نباید در مایکروویو استفاده شود. بهتر است برای پخت غذا در مایکروویو از ظروف شیشه‌ای و پلاستیکی مخصوص استفاده شود که در این میان ظروف شیشه‌ای بهتر و مناسب‌تر است. البته فراموش نکنید که ظروف پلاستیکی معمولی به هیچ‌وجه برای استفاده در مایکروویو مناسب نیست، چون در اثر حرارت زیاد، ساختار شیمیایی آنها تغییر می‌کند و مواد سمی وارد غذا می‌شود. تنها ظروف پلاستیکی مخصوص مایکروویو که روی آنها نیز ایمنی استفاده در مایکروویو ذکر شده، برای استفاده در این دستگاه مناسب است. متداول ترين مواد بسته بندي مخصوص اجاق هاي ميکروويو عبارتند از: پلي پروپيلن، پلي استيرن، پلي اتيلن با دانسيته بالا، پلي وينيل کلرايد. مهمترين مسئله اي که در ارتباط با بسته بندي هاي پلاستيکي وجود دارد مهاجرت مواد بسته بندي به داخل غذا بعد ازاستفاده مجدد ازظروف مي باشد. طي آزما يشي 5 نمونه پلاستيک رايج شامل پلي پروپيلن سفيد، پوشش بدون رنگ پلي استيرن، پلي پروپيلن زرد، پلي استيرن سفيد انتخاب شد و از روغن زيتون تصفيه شده ، اسيداستيک  3 درصد ، اتانول 15 درصد به عنوان محلول هاي غيرواقعي غذايي استفاده می شود. در ایالات متحده، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA ) تست هایی برای اندازه گیری مقدار مواد شیمیایی و حداکثر مقدار قابل تنظیم آنها برای استفاده از ظروف پلاستیکی که در تماس با مواد غذایی است و در مایکروویو قرارست استفاده شود دارد. تنها ظروف با استانداردهای تعیین شده توسط دانشمندان می توانند برچسب مایکروویو امن دریافت کنند. ظروف ترموپلاستیک ظروف مقاوم به گرما هستند. مواد پلاستیکی سنگین تر برای microwaving ساخته می شوند. ظروف سرامیکی و یا شیشه ای معمولا برای استفاده در مایکروویو ایمن هستند. بطورکلی مواد ایمن در ماکروویو عبارتند از: شیشه و ظروف سرامیکی، صفحات کاغذی، حوله، و دستمال، موم و کاغذ کاغذ پوست. در ایران بسته های دارای برچسب ایمنی ماکروویو تولید نمی شود اما سایر موادی که امکان استفاده در ماکروویو دارد، تولید می شود.

·         http://www.microwaverecipe.net/microwave-safe-containers-and-covers.html

·         http://www.health.harvard.edu/fhg/updates/update0706a.shtml

 

·         http://www.fsis.usda.gov/factsheets/microwave_ovens_and_food_safety/index.asp

  
شنبه 15 مهر 1391
 هدا سيف الدين

بسته بندي هاي مناسب ماكروويو آنهايي هستند كه امواج ماكروويو از آنها عبور كرده و جذب ماده غذايي ميشود.كاغذ شيشه و تمام پليمر هاي رايج جهت بسته بندي ماده غذايي از اين دسته هستند كه اكثرا درايران موجود ميباشد.

شيشه

به عنوان قديمي ترين مواد اوليه بسته بندي است. به دليل شفافيت و كيفيت خوب از مطلوبيت خاصي برخوردار است.از نظر شيميايي خنثي است و در تماس با مواد غذايي نياز به پوشش خاصي ندارد و طعم مواد غذايي در تماس با آن تغيير نميكند.در ظروف با قطر دهانه تنگ نسبت به ظروف دهانه گشاد تمركز انر‍‍ژي بيشتري داشته و مواد غذايي سريعتر گرم ميشود. جار شيشه اي دهانه گشاد در اثر فشار داخلي دچار شكستگي كمتري ميگردند.بطري شيشه اي نسبت به ضربه و شوك حرارتي حساس ترند.

سراميك شيشه اي

شكل ديگر شيشه است كه اغلب براي ساخت قفسه و يا صفحه گردان فر ماكروويو و يا وسايل ديگري در داخل محفظه و همچنين ظروف غذا بكار ميرود.چنانچه شيشه در فرايند حرارتي كريستاليزه شود سراميك شيشه اي بدست ميايد كه بسته بندي مناسبي براي غذاهاي مخصوص ماكروويو است مقاومت مكانيكي سراميك از شيشه بيشتر و نسبت به آن نازك و سبكتر ميباشد.فاكتور اتلاف سراميك شيشه اي بي نهايت پايين بوده و براي بسته بندي غذاهاي آماده مناسب است.

ظروف پلاستيكي

متداولترين مواد پلاستيكي مورد استفاده در بسته بندي مواد غذايي مخصوص مايكروويو عبارتند از: پلي پروپيلن، پلي استيرن، پلي اتيلن ها با دانسيته زياد و پلي وينيل كلرايد

فيلم هاي پلاستيكي

فيلم هاي پلاستيكي PVC,PVDC   و پلي استر به همراه نايلون و اتيلن وينيل الكل اصلاح شده و كوپليمرهاي پلي استيرن و پلي اتراتركتونها غالبا فيلم هاي ئو لايه اي هستند كه در مقابل سوراخ شدن و نفوذ اكسيزن و رطوبت مقاومند.

مقوا

بسته بندي مواد غذايي با تركيبات كاغذي بدون استفاده از مواد پوشش دهنده يا لايه هاي ديگر به ندرت امكان پذير است.مقوا و كاغذ را با لايه هايي ميپوشانند كه در مقابل نفوذ روغن و رطوبت مقاوم باشد.

مقاومت مواد اوليه بسته بندي كاغذ با پوشش PET   در دماي بالا (250 درجه سانتي گراد) افزايش مي يابد

  
سه شنبه 2 اسفند 1390
 محسن گواهیان

 

به طور کلی می توان از مواد مختلفی جهت ساخت بسته بندی قابل کاربرد در مایکروویو استفاده نمود. به عنوان مثال شیشه یکی از مواد بسته بندی می باشد که به دلیل ماهیت آن می تواند در ساخت این نوع خاص بسته بندی استفاده شود. اما بایستی توجه نمود که اكثر فلزات منعكس كننده امواج مايكروويو هستند بنابراین امکان کاربرد آنها در بسته بندی های قابل کاربرد در مایکروویو وجود ندارد (بنابراین ظروف شیشه ای با درب فلزی برای این کاربرد مناسب نمی باشند).    برخی از مواد پلاستيكي مورد استفاده در بسته بندي مواد غذايي نیز قابلیت کاربرد در مايكروويو را دارند از جمله: پلي پروپيلن، پلي استيرن، پلي اتيلن با دانسيته بالا، پلي وينيل كلرايد.

بر اساس بررسی های انجام شده، احتمالا در ایران شرکتی که محصولی تحت عنوان ظروف بسته بندی قابل مایکروویو یا محصولی با عناوین مشابه تولید کند وجود ندارد اما به نظر می رسد با توجه به قابلیت کارخانجات داخلی در تولید مواد بسته بندی مختلف می توان به راحتی نوع ماده بسته بندی مورد نظر را سفارش داد و تهیه نمود.

بایستی توجه کنید که در انتخاب جنس ماده بسته بندی فاکتورهای متعددی تاثیر گذارند که نوع ماده غذایی و ماهیت آن نیز یکی از موارد می باشد. پیشنهاد می شود با مراجعه به منابع علمی از جمله کتب علمی، به طور تخصصی نسبت به شناسایی مواد اولیه مناسب جهت کاربرد به عنوان بسته بندی قابل مایکروویو اقدام نمایید و سپس با توجه به نوع محصولی که بسته بندی آن مد نظر شماست، از بین گزینه های موجود (که در ایران تولید می شوند) گزینه مناسب را انتخاب کنید. با توجه به آنکه ظاهرا در ایران تکنولوژی تولید بسیاری از مواد بسته بندی چند لایه نیز وجود دارد، پیشنهاد می گردد برای حصول نتایج بهتر ماده بسته بندی خود را به صورت چند لایه انتخاب کنید. به عنوان مثال مطالعات نشان داده که در صورت کاربرد فلز (البته به میزان خیلی کم و به شکل خاص) در مواد بسته بندی چندلایه می توان کارایی فرایند ماکروویو را بر مواد غذایی داخل این بسته بندی ها افزایش داد.

در صورتی که احساس می کنید تخصص شما در این رابطه در حد لازم نیست و یا آنکه زمان لازم جهت انجام مطالعات، بررسی منابع و انتخاب نوع مناسب بسته بندی را ندارید می توانید با انجام هماهنگی های لازم نسبت به برگزاری جلسات مشاوره با متخصصان بسته بندی (که از طریق کلینیک بسته بندی نیز قابل انجام است { 8788110-0511}) اقدام نمایید و با اطمینان خاطر برای محصول خود ماده مورد نظر را انتخاب کنید.

 

با آرزوی موفقیت  

 

 

  
یک شنبه 9 بهمن 1390
 ساراخشنودي نيا

مواد بسته بندي قابل استفاده در مايكروويو عموما در ايرن ساخته نمي‌شوند و وارداتي هستند: مهم‌ترين شركت هاي واردكننده اين محصولات به شرح زير است:

CRJ                                      

ساخت گوآنگ دان چين / از جنس NY+PE     / مصرف: كيك  / ضد سمي ، ضد رطوبت

 

LTI      

ساخت تايوان / مصرف : غذاهاي منجمد

 

Xinqile

  ساخت فوجيان چين / جنس: ps,pet,pp      / مصرف : سيني هاي غذا

 

KW

 ساخت كشور هونگ كونگ / جنس : كاغذ كرافت / مصرف : بسته بندي  پيتزا / قابليت بازيافت

 

ever glory    

 ساخت فوجيان چين / جنس : PET/PE     / مصرف : هات داگ

 

Xinya    

 ساخت چين / جنس :     PET/CPP     / مصرف : سبزيجات ، گوشت و غذاهاي دريايي منجمد

 

Ecota

 ساخت گوآنگ دان چين / جنس : Plant starch    / مصرف : ظروف غذا

   

GUANHUI

 ساخت جي يانگ سو چين / جنس :   PVA  / مصرف : microwave water soluble film packing 

 

CRJ  

ساخت گوآنگ دان چين / جنس : NY+PE   / مصرف : انواع ساندويچ

       

 Longda  

 ساخت تايوان / جنس : Laminated Material/3 layers / مصرف : اسنك

 

  

جستجوی پیشرفته

کتب و مقالات علمی
صنایع بسته بندی و غذایی

خبرنامه: ثبت ایمیل

فرش پلاس( بسته بندی میوه و سبزی)