English / Persian
امروز چهارشنبه 9 فروردین 1396
با سلام در صورت امکان روش وکیوم کردن آجیل و انواع تخمه را در کیسه های پلاستیکی با ظرفیت 5 کیلو و همچنین گاز مناسب جهت تزریق و درصد آن را بفرمایید.
شهرک فناوری
گروه کارخانجات پارت لاستیک
کانال تلگرام کلینیک تخصصی بسته بندی مواد غذایی ایرانبانک جامع خرید و فروش ماشین آلات صنایع غدایی و بسته بندی ایرانکانال تلگرامی باشگاه فرمولاسیون مواد غذایی ایرانماشین الات بسته بندی حبوبات و خشکبار

آمار بازدیدکنندگان

کاربر گرامی :  شما می توانید سئوالات مورد نظر خود را در زمینه های متنوع بسته بندی ازطریق منوی تماس یا ما به این

 کلینیک منعکس و پاسخ های متعدد در خصوص سئوال مطروحه را از طریق همین سایت مشاهده فرمائید

چهارشنبه 27 آذر 1392
 علیرضا ریاضی

اکسیداسیون لیپید مهمترین پارامتر کیفی فرآورده های آجیلی می باشد. اکسیداسیون لیپید ایجاد مزه و بوی فساد نامطلوبی می نماید. عوامل خارجی نظیر دمای نگهداری، غلظت اکسیژن، نور، رطوبت نسبی (RH)، و گاز اتمسفر بر این فساد کیفی اکسیداتیو اثر بسیار زیادی دارد. ماندگاری فرآورده های آجیلی توسط تکنیک های خاص متنوع بسته بندی نظیر تزریق N2 و CO2، بسته بندی تحت خلا، استفاده از ماده با ممانعت کنندگی بالا نسبت به اکسیژن، و ساچت های جاذب O2 قابل افزایش است.

بسته بندی بادام زمینی در قوطیهای فلزی با ترکیب گاز 1-0 درصد O2 و 100-99 درصد N2، طولانی ترین ماندگاری را تضمین می نماید. تستهای مقایسه ای نگهداری در اکسیژن 21 درصد و کمتر از 5/2 درصد، محتوی کمتر پراکسید و هگزانال در مورد بادام زمینی و گردو پوست دار نشان داد. تعویض هوای اتمسفری با CO2، ماندگاری گردوی های آمریکای مرکزی (Pecans)  و بادام زمینی های خام را از 2 هفته به 27 هفته افزایش داد. همچنین تزریق CO2 برای بسته بندی بادام زمینی و گردوی های آمریکای مرکزی (Pecans)  برای نگهداری دراز مدت اقتصادی می باشد. CO2 به درون منافذ آجیل جذب شده منتج به تشکیل خلا داخل کیسه ها می شود.

از انواع ماشینهای بسته بندی اتمسفر اصلاح شده ذیل می توان استفاده نمود:

1-    Chamber machines

برای توان عملیاتی تولید پایین این نوع ماشین کفایت می کند. بسته پر شده به داخل ماشین بار می شود، مخزن بسته شده، خلا اعمال شده و سپس اتمسفر اصلاح شده تزریق می گردد. میله های گرم بسته را می بندند، مخزن باز شده و بسته ها خارج می گردند. این ماشین ها بطور کلی زحمت کارگری زیادی نیاز داشته و ارزان هستند، عملکرد ساده ای داشته اما نسبتا کند هستند. برخی ماشین ها قادر به پذیرش بسته بندی های بزرگ بوده و برای بسته ای حجیم مناسب اند.

2-    Snorkel machines   

اینها بدون مخزن کار می کنند. کیسه ها پرشده و در ماشین قرار می گیرند. لوله مخصوص وارد کیسه شده، هوا را خارج نموده، خلا ایجاد شده و سپس اتمسفر اصلاح شده را وارد می نماید. نهایتا لوله خارج شده و بسته بندی توسط حرارت بسته     می شود.

3-    Form-fill seal tray machines

این ماشینها از ورق رول مداوم، کیسه ها را شکل می دهند (که در جواب سوال مد نظر است) یا سیستم های سینی منعطف یا نیمه سفت شامل سینی شکل گرفته توسط حرارت و درپوش بسته شده با گرما می باشد (این نوع در جواب سوال مد نظر نیست).

منابع:

1-     Min, S.C.; Kim, Y.T.; Han, J.H. Packaging and shelf life of cereals and snack foods. In Food packaging and shelf life A practical guide. Robertson, G.L. CRC press, Boca Raton, USA, 2010, 339-352.

 

2-     Mullan, M.; McDowell, F. Modified atmosphere packaging. In Food packaging technology. Coles, R.; McDowll, D.; Kirwan, M.J. Blackwell publishing, Oxford, UK, 2003, 303-339.  

  
دوشنبه 25 آذر 1392
 شکیبا کیانیانی

 

بسته بندي وكيوم  اولين بار در كشور سوئد  و در سال 1960 متداول گرديد. متداولترين فرم بسته هاي وكيوم از لحاظ ساختماني استفاده از فيلم مركب PET/AL/PE    است اما در حال حاضر استفاده از لايه پلي پروپيلن اصلاح شده دو طرفه (BOPP )  و يا فيلم نايلون (PA) نيز متداول شده است . بطور كلي در اين بسته ها لايه اول قابليت تماس با ماده غذائي را دارد و لايه آخر قابليت چاپ پذيري داشته و لايه هاي وسط نقش ممانعت كنندگي براي نفوذ گاز ها ، نور و يا رطوبت را ايفا مي كنند.. بسته بندي وكيوم مناسب ترين روش براي بسته بندي پسته محسوب مي گردد و از نكات مهم اين تكنيك آن است كه امكان استفاده آن در ماشين هاي ساده بسته بندي تا ماشين هاي مدرن FFS  امكان پذير مي باشد.

 نگهداري ميوه جات در غلظت كمتر اكسيژن موجب كاهش سرعت تنفس وتوليد اتيلن در اين محصولات مي شود . اكسيژن كم ( كمتر از 1درصد ) و دي اكسيد كربن زياد ( 40 تا 60 درصد ) مي تواند ابزار مفيدي براي كنترل حشرات در ميوه جات تازه و خشك باشد ميوه جات خشك به ويژه پسته در اين انبارها بيشتر از 12 ماه قابل نگهداري هستند. بطور کلی بايد گفت از مسائل مهم در بسته بندي پسته توجه به ممانعت از تاثير حشرات و همچنين اجتناب از قرار دادن بسته ها در محيط رطوبت نسبي بالا و حذف يا كاهش اكسيژن درون بسته توسط تكنيكهاي بسته بندي وكيوم يا تزريق گاز است که به اين طريق واكنش رنسيد شدن به تعويق مي افتد.کاهش اکسيژن به ويژه در محصول تفت داده اهميت دارد ومقدار اکسيژن بين5/0تا5/1 درصد با سيستم تزريق گاز ازت براي انواع آجيل های خام وتفت داده شده است. مناسب است.

   1.نگه داری و بسته بندی پسته ،ناصر صداقت ،علی شریفی 

2.profdoc.um.ac.ir/articles/a/1008119.doc

 

  

جستجوی پیشرفته

کتب و مقالات علمی
صنایع بسته بندی و غذایی

خبرنامه: ثبت ایمیل

فرش پلاس( بسته بندی میوه و سبزی)افزایش ماندگاری محصولات غذایی - فیلم های پلاستیکی چندلایه