English / Persian
امروز شنبه 30 دی 1396
برای بسته بندی ونگهداری برنج پخته شده و انواع خورشت به مدت 6 ماه بدون از دست دادن تازه گی و بدون نیاز به سرما چه روشی وجود دارد
شهرک فناوری
گروه کارخانجات پارت لاستیک
دپارتمان طراحی گرافیک کلینیک بسته بندیکانال تلگرام کلینیک تخصصی بسته بندی مواد غذایی ایرانافزایش ماندگاری محصولات غذایی - فیلم های پلاستیکی چندلایهفودصنعت

آمار بازدیدکنندگان

کاربر گرامی :  شما می توانید سئوالات مورد نظر خود را در زمینه های متنوع بسته بندی ازطریق منوی تماس یا ما به این

 کلینیک منعکس و پاسخ های متعدد در خصوص سئوال مطروحه را از طریق همین سایت مشاهده فرمائید

سه شنبه 2 آبان 1391
 زهرا پورفلاح

بسته های قابل انعطاف قابل اتوکلاو گذاری

Retort Pouch یا R.P نوعی بسته بندی انعطاف پذیر چند لایه ای است که می تواند فرایند های حرارتی نظیر استریلیزاسیون را تحمل نماید (شكل 1). ماندگاری غذا در این بسته بندی ها بسته به نوع ماده غذایی بیشتر از قوطی ها و یا حداقل برابر آنها است، ضمن آنکه بافت و ارزش غذایی محتوی این بسته ها نسبت به قوطی ها بهتر حفظ شده و مشابه محصولات منجمد می باشد و همچنین نیازی به سردخانه گذاری نیست و هنگام مصرف نیازی به جوشاندن ندارد. تکنیک بکارگیری Retort Pouch یا بسته های قابل اتوکلاو به عنوان مهمترین تحول و پیشرفت در زمینه صنعت کنسروسازی و بسته بندی مواد غذایی پس از قوطی های فلزی در نظر گرفته شده است.

در حال حاضر محصولاتی که با تکنولوژی R.P بسته بندی شده اند، بسیار متنوع اند. تا سال 1973 حداقل 80 نوع محصول با نامهای تجاری مختلف از نوع R.P به بازار عرضه گردید. محققی بنام لمپی در سال 1973 محصولات بسته بندی شده در R.P را بر اساس شیوه پر کردن، به گروه هایی نظیر قابل اکسترود، قابل پمپ، محصولات با پرکردن دستی و محصولات دارای پرکردن همزمان دستی  و با پمپ تقسیم بندی نموده است. میوه ها و سبزیها نطیر سالاد سیب زمینی، سسها، گوشتها، محصولات دریایی، سوپها، محصولات نانوایی، غذای حیوانات ، همبرگر، بیف استروگانف، سوکی یاکی،... از جمله محصولات بسته بندی شده در R.P هستند (لمپي،1977).

ساختار بسته های R.P متداول معمولا شامل 3 لایه است: لایه خارجی لامینت های ترکیبی باید استحکام و مقاومت توام با انعطاف پذیری لازم را ایجاد کند. این لایه باید دمای اتوکلاو را تحمل نموده، چاپ پذیر باشد و نسبت به دمای مورد استفاده در دوخت حرارتی مقاوم باشد. علاوه بر اینکه در دماهای بالا چروک خورده و جمع نشود. یکی از ترکیباتی که بدین منظور استفاده قرار می گیرد، پلی اتیلن گلیکول ترفتالات (با نام تجاری Mylar) می باشد. فیلم های دیگری از رزین های پلی استر مشابه یا تقریبا مشابه با Mylar نیز توسط تولید کنندگان مختلف مورد استفاده قرار گرفتند. جهت ممانعت از نفوذ اکسیژن و گازها و فراهم نمودن ماندگاری مورد نظر ارتش و بازارهای تجاری (مدت ماندگاری 1 تا 2 سال) لایه فویل آلومینیم در لامینت به کار گرفته شد. تحقیقات مختلفی پیرامون ضخامت بهینه فویل آلومینیم برای ایجاد همزمان مقاومت خوب، ممانعت کنندگی مناسب و انعطاف پذیری و عدم ترک خوردن صورت گرفته است. برخی تولید کنندگان دو لایه فویل را در لامینت بکار برده اند. بعضی تولیدکنندگان اروپایی و ژاپنی اقدام به تولید بسته های بدون فویل شفاف برای برخی محصولات غذایی نمودند. این بسته ها قابل استفاده در ماکروفر هستند، اما زمان ماندگاری محصولات در آنها به 6 تا 8 هفته کاهش می یابد البته ژاپنی ها ماندگاری 4 تا 6 ماه را برای بسته های بدون فویل خود گزارش کرده اند. استفاده از گاز نیتروژن بین دو لایه های داخلی و خارجی بسته های بدون فویل می تواند منجر به افزایش زمان ماندگاری گردد. ممکن است قسمت مات یا براق فویل آلومینیم به سمت خارج بسته بندی باشد، که اخیرا انواع مات بیشتر مورد توجه هستند.

در قسمت داخلی بسته ها نیز ترکیبات مختلفی مورد استفاده قرار گرفتند که پلی اتیلن با دانسیته بالا همراه با ایزوبوتیلن از جمله آنهاست.

امروزه ذر اکثر بسته ها، هوموپلیمر و کوپلیمرهای پلی پروپیلن به عنوان لایه داخلی بکار گرفته می شوند که در برابر دماهای بالا مقاوم بوده و امکان دوخت حرارتی بسته ها را نیز فراهم می کنند (كبس،1985).

 استفاده از کیسه های retort در سال 1980 در ارتش ایالات متحده استفاده گردید. این کیسه ها بسیار آسانتر با فن آوری قابل اجرای ساده تر در مقایسه با روشهای قوطی کردن و خشک کردن انجمادی بود.

کیسه های retort الهام گرفته از مفهوم قوطی های فلزی می باشد. این کیسه ها یک ظرف نازک ساخته شده با لایه های مختلف بود بعد ماده غذایی به  آن وارد و سپس دوخت می شود. هرگز در معرض هوا قرار نمی گیرد تا درب بسته باز گردد. بنابراین ماده غذایی در بسته ها پخته و استریل می گردد. کیسه های اولیه، سه لمینیته بوده که با  فیلم های پلی استر  (لایه خارجی)، فویل آلومینیوم (لایه میانی)، پلی پروپیلن (لایه داخلی) ساخته شده بودند. در سال های اخیر، طراحی کیسه ها اصلاح شد و یک لایه چهارم نایلون به آن اضافه گردید نایلون بدون اضافه کردن به وزن، دوام آن را بهبود بخشیده است.


 

  
چهارشنبه 8 شهریور 1391
 مينا ميري

برای بسته بندی فرآورده ، باید از بسته های نفوذناپذیر با قابلیت سترون تجارتی استفاده شود ، که

در مورد قوطی ویژگی های آن ، باید با استاندارد ملی ایران

1881 : سال 1371

 

 

 

ویژگی های ظروف

 

 

 

 

 

فلزی غیرقابل نفوذ برای نگهداری مواد غذایی

 

 

 

مقررات عمومی و در مورد ظروف آلومینیمی

 

 

 

 

 

ویژگی های آن ، باید با استاندارد ملی ایران

3331 : سال 1372

 

 

 

ویژگی های انواع بسته بندی های

 

 

 

 

 

عمومی مواد خوراکی در ظروف شکل داده شده از مواد پلیمری و ورقه های آلومینیمی ، مطابقت

داشته باشد

 

 

براي بسته بندي انواع پلو به استانداردهاي ملي ايران 

 

 

شماره 8165 و

 

مراجعه نماييد. 9719 .
براي انواع خورشت نيز با مراجعه به سايت الكترونيكي سازمان استاندارد ايران به آدرس زير ميتوانيد بسته بندي مناسب را دريافت كنييد:www.isiri.org

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

جستجوی پیشرفته

کتب و مقالات علمی
صنایع بسته بندی و غذایی

خبرنامه: ثبت ایمیل

فرش پلاس( بسته بندی میوه و سبزی)