English / Persian
امروز سه شنبه 5 بهمن 1395
توضیح مختصری در مورد تغییر رنگ در گوشت مرغ بسته بندی شده میخواهم
شهرک فناوری
گروه کارخانجات پارت لاستیک
کانال تلگرام کلینیک تخصصی بسته بندی مواد غذایی ایرانبانک جامع خرید و فروش ماشین آلات صنایع غدایی و بسته بندی ایرانکانال تلگرامی باشگاه فرمولاسیون مواد غذایی ایرانماشین الات بسته بندی حبوبات و خشکبار

آمار بازدیدکنندگان

کاربر گرامی :  شما می توانید سئوالات مورد نظر خود را در زمینه های متنوع بسته بندی ازطریق منوی تماس یا ما به این

 کلینیک منعکس و پاسخ های متعدد در خصوص سئوال مطروحه را از طریق همین سایت مشاهده فرمائید

جمعه 29 آبان 1394
 فاطمه صادقی

در دید ظاهری رنگ لاشه مرغ بسته بندی شده باید طبیعی و یکنواخت بوده و فاقد هر گونه تغییر رنگ ناشی از حوضچه پرکنی، کبودی، زخم، خراشیدگی و شکستگی اندام ها باشد. اندام ها باید رنگ طبیعی مربوط به خود را داشته باشند.

گوشت مرغ تازه خنک و بسته بندی شده به صورت لاشه کامل بر اساس رنگ پوست و رنگ گوشت درجه بندی می شوند.

درجه یک: رنگ پوست، سفید مایل به زرد کم رنگ یا کهربایی و رنگ گوشت، سفید مایل به خاکستری.

درجه دو: رنگ پوست، سفید مایل به صورتی یا مایل به خاکستری کم رنگ و رنگ گوشت، سفید مایل به قرمز یا مایل به خاکستری.

تغيير رنگ ناحيه شكمي به رنگ متمايل به سبز يا آبي ، از علائم فساد لاشه مرغ بسته بندی شده مي باشد. در مراحل فساد كلي لاشه، رنگ تيره تر از حالت طبیعی است و بويژه در ناحيه مقعد و چينه دان رنگ سبز ظاهر مي شود. در لاشه هايي كه خون گيري آنها ناقص و نامناسب است، رنگ لاشه ممكن است به جاي حالت رنگ پريده طبيعي، به رنگ قرمز روشن و يا قرمز آلبالوئي شود. اين حالت ممكن است در قسمت هاي ديگر يا كل لاشه گسترش داشته باشد و در ناحيه گردني از ساير نقاط آشكارتر است.

 منبع:

P.C.Panda ," Text Book on Egg and Poultry Technology" : VIK AS Pub . House PVT LTD , 1996 .

 

  
سه شنبه 26 فروردین 1393
 دکترصابربرخوری

شرايط ظاهري و بهداشتي گوشت مرغ تازه (بسته بندي):

- ماهيچه پوست بطور يكنواخت روي بدن كشيده شده و هاي بدن در زير پوست برجسته و محكم باشد.

- يكدست در يك لاشه مرغ سالم پوست سر تا سر زرد كهربايي، ، صاف و بدون پارگي، چسبيدگي ضايعات زخمي و بدون هرگونه تورم، خونمردگي، تغيير رنگ و يا خراش و يا فضولات باشد

پركني به طور كامل صورت و كاملاً تميز و عاري از پر، ذرات خارجي و هرگونه  آلودگي باشد.

فوليكول هاي ( قسمت انتهايي پر كه در داخل پوست قرار مي گيرد ) نبايد درشت و يا قرمز باشد.

لاش لاشه بايد بدون ته روده و تخمدان و مقعد باشد.

در مرغ پركنده سطوح بدن بايد درخشنده و مرطوب .

- درصورتيكه مرغ را زنده سربريده باشند نسوج اطراف محل سربري از خود عكس العمل نشان داده و

متورم مي شود همچنين در محل سربري لخته هاي خون قرمز رنگ ديده مي شود و غدد لنفاوي مجاور

نيز عكس العمل نشان ميدهند. درحاليكه اگر مرغ پس از تلف شدن سر انرا جدا كرده باشند محل

سربري يكنواخت بوده و لخته خون و قرمزي ديده نمي شود همچنين در اين مرغ ها چون خون در

عضلات مانده است لاشه تيره مشاهده مي شود.

- شكمي در مرغ تازه حفره شكمي شفاف، سفيد يا متمايل به زرداست ولي در مرغ كهنه و فاسد حفره تغيير رنگ داده متمايل به ابي و سبز است .

- مرغ جوان گوشت ترد و مطلوبي دارد كه استخوان جناغ سينه غضروفي بوده وبه طرف جوانب تحرك دارد وقسمت انتهايي آن نرمتر است و لگن مرغ جوان مقاومت كمتري دارد ولي در مرغ مسن  همه قسمت هاي مذكور استخواني وبده و تحرك ندارد.

لاشه مرغ بايستي فاقد آثار ضرب خوردگي و نيز آثار خون مردگي در پوست و زير پوست باشد

در لاشه تازه علاوه بر سفيد بودن، به دليل خون باقيمانده در لاشه، برخي مويرگها مثل مويرگهاي

سطحي سينه و وريد بالي كه ب ا فشار بر انتهاي بالايي بال نمايان مي شود، قابل مشاهده اس ت . به مرور

زمان خون باقيمانده لاشه تخليه شده و لاشه به رنگ پريدگي و ناپديد شدن مويرگهاي خوني گرايش مي يابد.

- 700 گرم به دليل اختلال در رشد براثر عوامل بازدارنده رشد و - لاشه مرغهاي ريز وزن 800

ساختمان عضلاني نارس قابل مصرف نيستند. بهترين وزن گوشت مرغ معمولي 1200 تا 1800 گرم  است.

مزاياي مرغ بسته بندي

مرغهايي ك ه بدون بسته بندي توزيع مي شوند به راحتي در معرض انواع آلودگي ها قرار مي گيرند و

در بسياري از موارد ناقض ساده ترين اصول بهداشتي مي باشند، از طرفي امكان تقلبات و يا امكان

عرضه مرغهاي غير استاندارد و غير بهداشتي وجود دارد كه به لحاظ اهميت موضوع در زير به چند

 مورد از معايب مرغ فاقد بسته بندي اشاره خواهيم نمود.

در مرغ بسته بندي شده ات محصول، تاريخ توليد و انقضاء، محل كشتار و ... بر روي

آن درج كه توسط بازرسين بهداشتي و خريداران قابل توجه و پيگيري مي باشد.

در حاليكه در مرغ بدون بسته بندي بدليل نداشتن ليبل، زمان كشتار و مدت زمان نگهداري آن در

فروشگاه مشخص نبوده و به لحاظ نگهداري در آب و يخ در ويترين هاي مغازه با خروج پروتئين  گوشت، كيفيت محصول كاهش مي يابد.

مرغ منجمد بايد در كيسه هاي 3 لايه، شفاف كه تمامي مشخصات لازمه دامپزشك ي (نام و آدرس توليد كننده، وزن ، درجه، تاريخ توليد ، تاريخ  انقضاء و شماره مجوز بسته بندي) بر روي آن حك شده، قرار گرفته باشد.

  

جستجوی پیشرفته

کتب و مقالات علمی
صنایع بسته بندی و غذایی

خبرنامه: ثبت ایمیل

فرش پلاس( بسته بندی میوه و سبزی)افزایش ماندگاری محصولات غذایی - فیلم های پلاستیکی چندلایه