English / Persian
امروز چهارشنبه 29 دی 1395
لطفا در زمینه بسته بندی آرد و تنوع آن راهنمایی فرمایید
شهرک فناوری
گروه کارخانجات پارت لاستیک
کانال تلگرام کلینیک تخصصی بسته بندی مواد غذایی ایرانبانک جامع خرید و فروش ماشین آلات صنایع غدایی و بسته بندی ایرانکانال تلگرامی باشگاه فرمولاسیون مواد غذایی ایرانماشین الات بسته بندی حبوبات و خشکبار

آمار بازدیدکنندگان

کاربر گرامی :  شما می توانید سئوالات مورد نظر خود را در زمینه های متنوع بسته بندی ازطریق منوی تماس یا ما به این

 کلینیک منعکس و پاسخ های متعدد در خصوص سئوال مطروحه را از طریق همین سایت مشاهده فرمائید

سه شنبه 4 خرداد 1395
 فاطمه صادقی

در  حال حاضر جنس محصولاتی که بطور عمده براي بسته­ بندي آرد مورد استفاده قرار می­گیرد کنف، کتان و کیسه ­هاي پلی پروپیلنی است لیکن این محصولات نمی­ توانند آرد را به درستی در برابر آلاینده­ هایی همچون آفات، حشرات، میکروب­ ها، شن و خاك و رطوبت محیط حفظ کنند. از این رو حفظ ماندگاري آرد از مشکلات جدي محسوب شده و استفاده از مواد اولیه بهتر براي بسته­ بندي از چالش ­هاي جدي و همیشگی محسوب می­ شود. پژوهشی (مرکز پژوهش ­های غلات) به منظور یافتن بهترین نوع بسته­ بندي براي رسیدن به بیشترین بازده در افزایش طول عمر مفید آرد صورت گرفت. آرد های تولیدی برای مدت 60 روز در بسته­ های پلی­ اتیلنی و کاغذی بسته­ بندی گردیدند. در طی این مدت فاکتورهایی چون حفظ درصد ترکیبات و ارزش غذایی و ارزش مواد غذایی، حشره­ زدگی، قارچ­ زدگی و در نهایت میزان آهن کل موجود در نمونه­ ها مورد بررسی و آزمایش قرار گرفتند که نتایج امر به شرح ذیل ملاحظه گردید: 1- میزان کاهش شاخص­ های موصوف در کیسه ­های پلی­پروپیلنی بیش از کیسه­ های کاغذی ملاحظه شد. 2- میزان آفت­ زدگی و رشد کپک در نمونه ­هاي مورد آزمایش در کیسه­ هاي کاغذي بمراتب کمتر از این میزان در کیسه­ هاي پلی پروپیلن مشاهده شد. 3- میزان ذخیره آهن صرفنظر از نوع بسته­بندي، کاهشی متناسب با مدت ماندگاري را نشان داد. در نهایت با درنظر گرفتن کلیه پارامترهاي موجود، استفاده از کیسه ­های کاغذی به منظور رسیدن به بیشترین زمان ماندگاري مورد توصیه می­ باشد. لاوال و همکاران (2014) در پژوهشی، ویژگی ­های فیزیکوشیمیایی، حسی و ماندگاری آرد بسته ­بندی شده با پوشش­ های پلی وینیل کلراید، پلی­اتیلن با دانسیته پایین، پلی­اتیلن با دانسیته بالا و پلی­پروپیلن را مورد بررسی قرار دادند. نامبردگان در این بین، کیسه­ های پلی اتیلنی با دانسیته بالا و پلی پروپیلنی را مناسب برای بسته­ بندی آرد معرفی کردند.  دارامولا و همکاران (2010) و بوت و همکاران نیز در سال 2012 ، به نتایج مشابهی رسیده بودند.

بسته بندی آرد مطابق استاندارد ملی ایران:

1- بسته بندی کلان:

این نوع بسته بندی برای توزیع آرد در واحدهای صنعتی و در نانوایی کاربرد دارد. آرد باید در اوزان 40 یا 45 یا 50 کیلوگرم در یکی از بسته های ذیل عرضه گردد. 1- کیسه های بافت شده از الیاف پلی پروپیلنی مطابق با استاندارد ملی ایران 2972.- کیسه های بافت شده از الیاف پلی پروپیلن که با فیلمی از پلی پروپیلنی یا پلی اتیلنی یا مخلوطی از این دو پلیمر پوشش داده شده باشد.

3- پاکت های کاغذی دو یا چند لایه، ساخته شده از ساک کرافت، مطابق با استاندارد ملی ایران 4541. استفاده از هر یک از بسته بندی­های فوق الذکر بر اساس توافق فروشنده و خریدار برای توزیع کلان آرد مجاز است.  2- بسته بندی خرد: این نوع بسته بندی برای مصارف جزئی و خانگی قابل استفاده می باشد. آرد در اوزان پانصد گرم، 10، 5، 3، 2 و 1 کیلوگرم می تواند بسته بندی شود. در این بسته بندی ها از فیلم پلی پروپیلن صدفی ساده یا دو لایه با CPP (coated polypropylene استفاده می شود. ضخامت فیلم های مزبور بایستی در حدی باشد که در اوزان مختلف از استحکام لازم برخوردار بوده و در حمل و نقل و جابه جایی عادی دچار پارگی نشود.

منبع:

1-     مرکز پژوهش های غلات. 1390. تاثیر نوع بسته بندی بر کیفیت و ماندگاری آرد گندم.

2-Butt, M.S, Nasir, M. Akhtar, S. Sharif, K. 2012. Effect of moisture and packaging on shelf life of wheat flour. International Journal of food safety. V.4, 1-6.

3- Lawal, B.M. Olagoe. I. O. Irahim. S. O, Sanusi, . A, Oni. I.O. 2014. Shelf life of yam flour using two different packaging materials. American Journal of food science and Nutrition.

4- Daramola. A. O, Idowu, M. A. Atanda. O.O and Oguntona, C.R.B. 2010. Effects of packaging material on the quality of “ pupura” flour during storage. African Journal of Food Science. Vol. 4(5), pp. 258-263.

  
سه شنبه 17 فروردین 1395
 فاطمه صادقی

بسته­ بندي  آرد بدلیل نقش حفاظتی آن در برابر تاثیرات ناشی از وجود میکروارگانیسم ­ها و آلودگی­ هاي ناشی از آنها، همچنین به خاطر جلوگیري از اتلاف یا جذب رطوبت توسط محصول و سهولت جابجایی بسیار حائز اهمیت است. بسته ­بندي خوب در واقع تامین کننده دو نوع هدف می­ باشد: اهداف تکنیکی و اهداف توزیعی. جنبه­ هاي تکنیکی بسته ­بندي با این هدف که طول عمر ماندگاري آرد را در برابر پتانسیل خطرات احتمالی تامین کند مورد توجه است. از نقطه نظر توزیعی که البته ارتباطی با افزایش طول ماندگاري محصول ندارد، اهمیت آن در افزایش امکان فروش از طریق ایجاد تصویري مثبت از یک برند خاص است که می­ تواند به سرعت توسط خریدار مورد شناسایی قرار گیرد.در حال حاضر جنس محصولاتی که بطور عمده براي بسته­ بندي آرد مورد استفاده قرار می­گیرد کنف، کتان و کیسه ­هاي پلی پروپیلنی است لیکن این محصولات نمی­ توانند آرد را به درستی در برابر آلاینده­ هایی همچون آفات، حشرات، میکروب­ ها، شن و خاك و رطوبت محیط حفظ کنند. از این رو حفظ ماندگاري آرد از مشکلات جدي محسوب شده و استفاده از مواد

  
شنبه 22 اسفند 1394
 فاطمه صادقی

بسته­ بندي آرد بدلیل نقش حفاظتی آن در برابر تاثیرات ناشی از وجود میکروارگانیسم ­ها و آلودگی­ هاي ناشی از آنها، همچنین به خاطر جلوگیري از اتلاف یا جذب رطوبت توسط محصول و سهولت جابجایی بسیار حائز اهمیت است. بسته ­بندي خوب در واقع تامین کننده دو نوع هدف می­ باشد: اهداف تکنیکی و اهداف توزیعی. جنبه­ هاي تکنیکی بسته ­بندي با این هدف که طول عمر ماندگاري آرد را در برابر پتانسیل خطرات احتمالی تامین کند مورد توجه است. از نقطه نظر توزیعی که البته ارتباطی با افزایش طول ماندگاري محصول ندارد، اهمیت آن در افزایش امکان فروش از طریق ایجاد تصویري مثبت از یک برند خاص است که می­ تواند به سرعت توسط خریدار مورد شناسایی قرار گیرد.

در حال حاضر جنس محصولاتی که بطور عمده براي بسته­ بندي آرد مورد استفاده قرار می­گیرد کنف، کتان و کیسه ­هاي پلی پروپیلنی است لیکن این محصولات نمی­ توانند آرد را به درستی در برابر آلاینده­ هایی همچون آفات، حشرات، میکروب­ ها، شن و خاك و رطوبت محیط حفظ کنند. 

  
دوشنبه 16 تیر 1393
 عمادآیدانی

باسلام

 

در بسته بندی آرد می توان از بسته بندی پلی پروپیلنی و کاغذی و کنف و کتان استفاده کرد.تغییرات پروتئینی در کیسه های کاغذی در مقایسه با کیسه های پرو پیلنی کمترملاحظه می گردد و همچنین در بسته بندی کاغذی کلنی های کمتری را نشان می دهد در نتیجه از کیسه های کاغذی به منظور رسیدن به بیشترین زمان ماندگاری استفاده می شود.

منبع:

Jounal of food safety v4,1-6.Institute of food science and technology university of Agriculture,Faisalabad.

  

جستجوی پیشرفته

کتب و مقالات علمی
صنایع بسته بندی و غذایی

خبرنامه: ثبت ایمیل

فرش پلاس( بسته بندی میوه و سبزی)افزایش ماندگاری محصولات غذایی - فیلم های پلاستیکی چندلایه