English / Persian
امروز شنبه 9 اردیبهشت 1396
اطلاعات در زمینه بسته بندی چای
شهرک فناوری
گروه کارخانجات پارت لاستیک
کانال تلگرام کلینیک تخصصی بسته بندی مواد غذایی ایرانبانک جامع خرید و فروش ماشین آلات صنایع غدایی و بسته بندی ایرانکانال تلگرامی باشگاه فرمولاسیون مواد غذایی ایرانماشین الات بسته بندی حبوبات و خشکبار

آمار بازدیدکنندگان

کاربر گرامی :  شما می توانید سئوالات مورد نظر خود را در زمینه های متنوع بسته بندی ازطریق منوی تماس یا ما به این

 کلینیک منعکس و پاسخ های متعدد در خصوص سئوال مطروحه را از طریق همین سایت مشاهده فرمائید

چهارشنبه 8 مهر 1394
 سمیرا منصورگرگانی

اکثر نیاز چاي کشور از طریق واردات چاي قاچاق تامین می شود که این امر علاوه بر ضررهاي فراوان اقتصادي، براي مردم مسائل و مشکلات بهداشتی نیز به همراه دارد. شرکت تی نوشقصد دارد با ایجاد کارخانه اي مجهز به جدیدترین ماشین آلات به قطبی در زمینه تهیه و توزیع چاي و مشتقات آن تبدیل شود. بدین ترتیب علاوه بر اینکه از مصرف چاي هاي خارجی در داخل کاسته می شود، زمینه صادرات به دیگر کشورها هم فراهم می شود.
در حال حاضر چاي تولید داخل از کیفیتمناسبی برخوردار است و اکثر مردم تمایلی به مصرف آن ندارند. از مصادیق این امر وجود 150 هزار تن انباشته چاي علی رغم تقاضاي زیاد بازار داخل براي چاي در انبارهاي کشور می باشد. از راه هاي استفاده این محصولات باز فراوري آن و تبدیل آن به چاي مرغوب و با کیفیت توسط اسانس و عصاره چاي مرغوب می باشد. بنابراین و باتوجه به آمار هاي موجود مبنی بر تقاضاي چاي و ممنوع بودن واردات آنها بازار خوبی براي چاي خشکبازفراوري شده و کیسه اي در آینده پیشبینی می شود.
همچنین با توجه به تنوع طلبی مردم در مصرف و کمبود تمایل به مصرف نوشابه هاي گاز دار در تمام دنیا و مصارف سرانه کشورهاي دیگر براي چاي فوري و نوشابه چاي، براي این محصولات نیز می توان بازار خوبی در آینده پیشبینی نمود.

نام محصول (محصولات) اصلی:
-1 چاي سیاه بازفراوري شده
-2 چاي کیسه اي
-3 چاي فوري همراه شکر
-4 گرانول چاي
-5 نوشابه چاي
-6 قهوه فوري

چاي سیاه بازفرآوري شده در بسته هاي 500 گرمی به بازار عرضه میشود از خصوصیات اصلی این چاي، استفاده از اسانس و عصاره تهیه شده از چاي مرغوب براي افزودن به چاي ایران جهت افزایش کیفیت طعم ورنگ درحد چاي بسیار مرغوب می باشد. چاي کیسه اي در بسته هاي 2 گرمی و در جعبه هاي 25 تائی به بازار عرضه خواهدشد. چاي داخل این کیسه ها ازچاي سیاه بازفراوري شده تامین خواهد شد.

چاي فوري به 2 شکل پودر و گرانول به ترتیب در بسته بندي شیشه اي 400 گرمی به بازار عرضه خواهد شد. نوشابه هاي غیر الکلی نیز در بسته بندي 250 سی سی به بازار عرضه خواهد شد. با عصاره گیري از چاي خشکدرجه 1 ، و افزودن رنگو اسانس آن به چاي سیاه درجه 3، می توان چاي مرغوب تولید نمود. در حقیقت با این عمل بر میزان ظرفیت تولیدي کل چاي کشور افزوده نمی شود بلکه انواع چاي نیمه مرغوب یا متوسط به نوع مرغوب و مطابق با ذائقه مردم تبدیل می شود. بدین ترتیب محصولی با اسانسهاي طبیعی و از نظر بهداشتی کاملاً مطمئن به دست مردم می رسد و از مصرف چاي هاي قاچاق که از رنگو طعم هاي غیربهداشتی استفاده می کنند کاسته می شود. سایر محصولات مانند اسانس، چاي فوري و نوشابه سابقه تولید در داخل را ندارند، ولی با توجه قشر عظیم جوان در جامعه و حسن تنوع خواهی مردم ایران بازار خوبی براي این محصولات نوید می دهد.

 

خط بسته بندی چای متشکل از ماشین آلات مختلفی می باشد . به جرات می توان گفت که چای یکی از محبوبترین و سرشناس ترین نوشیدنی ها در مقایسه با نوشیدنی های دیگر می باشد . و خود کلمه ی چای از کشور چین تلمظ گشته است . مراحل تولید خود محصول چای شامل حرارت دهی ، خشک کنی و افزودن متعلقات طعم دهنده به این محصول می باشد.

 

اطلاعات فنی ماشین آلات خط کامل سورت و بسته بندی چای به شرح ذیل می باشد:

- قسمت اول مربوط به ماشین آلات سورتینگ چای می باشد :
1- دستگاه ویبره چای : مناسب برای جداسازی اولیه گردوغبار از چای می باشد.دستگاه ویبره چای بنا بر ظرفیت مورد نظر ، دارای مخزن تمام استنلس استیل می باشد.روند اصلی جداسازی گرد و غبار و ضایعات از چای بدین صورت می باشد که کیسه های بسته بندی شده پس از باز شدن توسط اپراتور به درون مخزن استیل دستگاه ریخته شده و بنا بر گنجایش مخزن تغذیه می گردد.در قسمت تحتانی دستگاه ویبره چای یک دریچه ی خروجی تعبیه گردیده است تا بتوان خروجی مورد نظر را گرفت. بعد از این دریچه ، دستگاه مجهز به سیستم لرزانک یا همان ویبره می باشد.
- دستگاهالک چای : مناسب برای سورتینگ و جداسازی انواع چای مورد استفاده قرار می گیرد . مکانیزم کارکرد دستگاه الک چای بدین صورت می باشد که بعد از اینکه جداسازی اولیه چای از گرد و غبار در سیستم ویبره صورت پذیرفت ، محصول توسط دستگاه بالابر به دستگاه الک چای منتقل گردیده و توسط سیستم ویبره طراحی شده ، چای بنا بر اندازه های مورد نیاز مرتب و جدا می گردد . این دستگاه همچنین این قابلیت را داراست که برای ظرفیت های مختلف تولیدی قابل تنظیم می باشد . توری های نصب شده در قسمت ویبره دستگاه الک چای قابل تعویض ، شستشو و تغییر اندازه می باشند .

3- دستگاه بلندر یا میکسر پودر : جهت میکس و ترکیب انواع محصولات پودری مورد استفاده قرار می گیرد . قسمت بلندر ، متشکل از یک شفت مستقیم می باشد که دو سری پره در جهت مخالف یکدیگر بر روی این شفت تعبیه گردیده است تا با چرخش معکوس یکدیگر باعث ترکیب ، میکس و تلفیق دو یا چند مواد پودری می باشد . دستگاه بلندر می تواند انواع مواد پودری شامل مواد غذایی از جمله ادویه جات مثل آویشن ، اسپند ، چای سبز ، نسکافه ، قهوه ، چای سیاه ، خردل ، دارچین ، زردچوبه ، زعفران ، زنجبیل ، زیره ، سیاهدانه ، فلفل ، کاکائو ، گلپر ، وانیل ، هل ، سماق ، نمک ، نشاسته و غیره ، میکس و ترکیب انواع محصولات داروئی ، شیمیایی و غیره را میکس و ترکیب نماید .

4- دستگاه غبار گیر صنعتی : جهت جمع آوری گرد و غبار در ماشین آلات مختلف می باشد. دستگاه غبار گیر صنعتی مجهز به سیستم مکش حلزونی می باشد که عمدتاً در مواد غذایی و داروئی کاربرد دارد . از دیگر مزایای سیستم غبارگیر صنعتی وجود مخازن پارچه ای جهت جمع آوری گرد و غبار جمع آوری شده می باشد .

5- وان ذخیره : از وان ذخیره جهت ذخیره سازی محصولات آماده شده استفاده می گردد.

-بخش بسته بندی چای ، بسته به نوع بسته های مد نظر متفاوت می باشد:
1- دستگاه بالابر دستگاه بسته بندی مدل Zمختص انتقال چای ، حبوبات و خشکبار به دستگاه بسته بندی می باشد.کاسه های دستگاه بالابر دستگاه بسته بندی مدل Z از جنس پلی آمید و کاملاً بهداشتی بوده و جهت ظرفیتهای مختلف قابل تنظیم می باشد.دستگاه بسته بندی مدل Z در ظرفیتهای مختلف از تک توزین تا شانزده توزین می باشد.

2- دستگاه بسته بندی چهارتوزین مناسب جهت بسته بندی چای ، خشكبار ، حبوبات ، پسته ، چيپس ، میوه خشک وغیره بوده و بسته بندی انواع محصولات مواد غذایی به صورت سه سردوخت انجام می پذیرد.دستگاه بسته بندی چهارتوزین مجهز به لودسل و چشم الکترونیکی در قسمت بسته بندی بوده و کارکرد دستگاه با سیستم PLC می باشد. دستگاه بسته بندی چهار توزین مجهزبه کاسه های وزن کشی می باشدوعملکرد دستگاه توسط صفحه تاچ اسکرین کنترل می گردد.
- دستگاه تاریخ زن : قابلیت نصب بروی انواع دستگاههای بسته بندی خشكبار ، حبوبات ، پسته ، چيپس ، پفک ، کشمش،میوه خشک و مواد پودری ، ویفر و بیسکویت و غيره رادارا می باشد.سیستم تاریخ زن به صورت حرارتی پنوماتیکی می باشد و در صورت نیاز قابلیت کاربه صورت دستی جهت بسته بندی مرغ و جعبه های مقوایی رانیز دارا می باشد.این دستگاه قابلیت نصب برروی دستگاه بسته بندی رادارد.

4- دستگاه تزریق گاز ازت : جهت تزریق گاز ازت در بسته های مواد غذایی مورد استفاده قرارمی گیرد.دستگاه تزریق گاز ازت در زمان دوخت لفافه بسته بندی تزریق گاز ازت را انجام داده و گاز ازت را به داخل بسته بعد از انجام مرحله مکش انجام میدهد.دستگاه تزریق گاز ازت قابل نصب برروی دستگاه بسته بندی می باشد.این دستگاه بنابرظرفیت تولیدی کار قابلیت تنظیم شدن را دارد.

5- دستگاه فرم پاکت زن : قابلیت نصب بروی انواع دستگاههای بسته بندی خشكبار ، حبوبات ، پسته ، چيپس ، پفک ، کشمش،میوه خشک و مواد پودری ، ویفر و بیسکویت و غيره رادارا می باشد.سیستم فرم پاکت زن جهت شکل دهی به بسته های بسته بندی شده می باشد. دستگاه فرم پاکت زن قابلیت شکل دهی به لفافه جهت شکل پذیری به نوع بسته مورد نظر را دارا می باشد.
- بسته بندی چای در بسته های کیسه ای :
دستگاه بسته بندی چای برای بسته بندی چای در مدل تی بک یا همان کسیه انجام می دهد.این مدل مناسب مناسب جهت بسته بندی چای کیسه ای 2 گرمی با سرعت 50 عدد در دقیقه می باشد .

  
شنبه 10 آبان 1393
 محمد هادیان

خط بسته بندی چای متشکل از ماشین آلات مختلفی می باشد . به جرات می توان گفت که چای یکی از محبوبترین و سرشناس ترین نوشیدنی ها در مقایسه با نوشیدنی های دیگر می باشد . و خود کلمه ی چای از کشور چین تلمظ گشته است . مراحل تولید خود محصول چای شامل حرارت دهی ، خشک کنی و افزودن متعلقات طعم دهنده به این محصول می باشد.

1-      دستگاه ویبره چای : مناسب برای جداسازی اولیه گردوغبار از چای می باشد.دستگاه ویبره چای بنا بر ظرفیت مورد نظر ، دارای مخزن تمام استنلس استیل می باشد.روند اصلی جداسازی گرد و غبار و ضایعات از چای بدین صورت می باشد که کیسه های بسته بندی شده پس از باز شدن توسط اپراتور به درون مخزن استیل دستگاه ریخته شده و بنا بر گنجایش مخزن تغذیه می گردد.در قسمت تحتانی دستگاه ویبره چای یک دریچه ی خروجی تعبیه گردیده است تا بتوان خروجی مورد نظر را گرفت. بعد از این دریچه ، دستگاه مجهز به سیستم لرزانک یا همان ویبره می باشد.

2-      دستگاهالک چای : مناسب برای سورتینگ و جداسازی انواع چای مورد استفاده قرار می گیرد . مکانیزم کارکرد دستگاه الک چای بدین صورت می باشد که بعد از اینکه جداسازی اولیه چای از گرد و غبار در سیستم ویبره صورت پذیرفت ، محصول توسط دستگاه بالابر به دستگاه الک چای منتقل گردیده و توسط سیستم ویبره طراحی شده ، چای بنا بر اندازه های مورد نیاز مرتب و جدا می گردد . این دستگاه همچنین این قابلیت را داراست که برای ظرفیت های مختلف تولیدی قابل تنظیم می باشد . توری های نصب شده در قسمت ویبره دستگاه الک چای قابل تعویض ، شستشو  و تغییر اندازه می باشند .

3-      دستگاه بلندر یا میکسر پودر : جهت میکس و ترکیب انواع محصولات پودری  مورد استفاده قرار می گیرد . قسمت بلندر ، متشکل از یک شفت مستقیم می باشد که دو سری پره در جهت مخالف یکدیگر بر روی این شفت تعبیه گردیده است تا با چرخش معکوس یکدیگر باعث ترکیب ، میکس و تلفیق دو یا چند مواد پودری می باشد . دستگاه بلندر می تواند انواع مواد پودری  شامل مواد غذایی از جمله ادویه جات مثل آویشن ، اسپند ، چای سبز ، نسکافه ، قهوه ، چای سیاه ، خردل ، دارچین ، زردچوبه ، زعفران ، زنجبیل ، زیره ، سیاهدانه ، فلفل ، کاکائو ، گلپر ، وانیل ، هل ، سماق ، نمک ، نشاسته و غیره ، میکس و ترکیب انواع محصولات داروئی ، شیمیایی و غیره را  میکس و ترکیب نماید .

4-      دستگاه غبار گیر صنعتی : جهت جمع آوری گرد و غبار  در ماشین آلات مختلف می باشد. دستگاه غبار گیر صنعتی مجهز به سیستم مکش حلزونی می باشد که عمدتاً در مواد غذایی و داروئی کاربرد دارد . از دیگر مزایای سیستم غبارگیر صنعتی وجود مخازن پارچه ای جهت جمع آوری گرد و غبار جمع آوری شده می باشد .

5-      وان ذخیره : از وان ذخیره جهت ذخیره سازی محصولات آماده شده استفاده می گردد.

-بخش بسته بندی چای ، بسته به نوع بسته های مد نظر متفاوت می باشد:

1-        دستگاه بالابر دستگاه بسته بندی مدل  Zمختص انتقال چای ، حبوبات و خشکبار به  دستگاه بسته بندی می باشد.کاسه های دستگاه بالابر دستگاه بسته بندی مدل Z از جنس پلی آمید و کاملاً بهداشتی بوده و جهت ظرفیتهای مختلف قابل تنظیم می باشد.دستگاه بسته بندی مدل Z  در ظرفیتهای مختلف از تک توزین تا شانزده توزین می باشد.

2-        دستگاه بسته بندی چهارتوزین مناسب جهت بسته بندی چای ، خشكبار ، حبوبات ،  پسته ، چيپس ، میوه خشک وغیره بوده و بسته بندی انواع محصولات مواد غذایی به صورت سه سردوخت انجام می پذیرد.دستگاه بسته بندی چهارتوزین مجهز به لودسل و چشم الکترونیکی در قسمت بسته بندی بوده و کارکرد دستگاه با سیستم PLC می باشد. دستگاه بسته بندی چهار توزین مجهزبه کاسه های وزن کشی می باشدوعملکرد دستگاه توسط صفحه تاچ اسکرین کنترل می گردد.

3-        دستگاه تاریخ زن : قابلیت نصب بروی انواع دستگاههای بسته بندی خشكبار ، حبوبات ،  پسته ، چيپس ، پفک ، کشمش،میوه خشک و مواد پودری ، ویفر و بیسکویت و غيره رادارا می باشد.سیستم تاریخ زن به صورت حرارتی پنوماتیکی  می باشد و در صورت نیاز قابلیت کاربه صورت دستی جهت بسته بندی مرغ و جعبه های مقوایی رانیز دارا می باشد.این دستگاه قابلیت نصب برروی دستگاه بسته بندی رادارد.

4-        دستگاه تزریق گاز ازت : جهت تزریق گاز ازت در بسته های مواد غذایی مورد استفاده قرارمی گیرد.دستگاه تزریق گاز ازت در زمان دوخت لفافه بسته بندی تزریق گاز ازت را انجام داده و گاز ازت را به داخل بسته بعد از انجام مرحله مکش انجام میدهد.دستگاه تزریق گاز ازت قابل نصب برروی دستگاه بسته بندی می باشد.این دستگاه بنابرظرفیت تولیدی کار قابلیت تنظیم شدن را دارد.

5-        دستگاه فرم پاکت زن : قابلیت نصب بروی انواع دستگاههای بسته بندی خشكبار ، حبوبات ،  پسته ، چيپس ، پفک ، کشمش،میوه خشک و مواد پودری ، ویفر و بیسکویت و غيره رادارا می باشد.سیستم فرم پاکت زن جهت شکل دهی به بسته های بسته بندی شده می باشد.  دستگاه فرم پاکت زن قابلیت شکل دهی به لفافه جهت شکل پذیری به نوع بسته مورد نظر را دارا می باشد.

-          بسته بندی چای در بسته های کیسه ای :

دستگاه بسته بندی چای برای بسته بندی چای در مدل تی بک یا همان کسیه انجام می دهد.این مدل مناسب مناسب جهت بسته بندی چای کیسه ای 2 گرمی با سرعت 50 عدد در دقیقه می باشد .

 

  
سه شنبه 17 تیر 1393
 عمادآیدانی

چای مخصوص این نوع بسته بندی باید از نوع گرانول ریز باشد ( دستگاه قادر به بسته بندی مواد پودری نیست ) در صورت عدم دسترسی به این نوع چای ، ابتدا باید چای معمولی را توسط آسیاب بحالت گرانولی تبدیل نمائیم سپس چای را در قیف دستگاه خالی می کنیم . پس از روشن کردن دستگاه و گرم شدن المنت ها ، دستگاه را روشن می کنیم .

چای بصورت پیمانه ای بمقدار تعیین شده ما ( حدود یک و نیم تا دو ونیم گرم ) توسط دستگاه جداشده و در داخل کاغذ حرارتی مخصوص ریخته میشود و همزمان پس از قرارگرفتن انتهای نخ در داخل بسته ، سه طرف کاغذ توسط حرارت فک های مخصوص پرس شده و دوخته می شود و در نهایت بسته تولید شده بداخل کارتن می افتد.

در صورت نیاز به الصاق اتیکت ، این عمل باید بصورت دستی و توسط کارگر در حین تولید بسته انجام پذیرد اپراتوری این نوع دستگاه  سهل و آسان بوده و نیاز به تخصص خاصی ندارد.

دستگاه معرفی شده ساخت ایران با قطعات اروپائی با سابقه 20 ساله میباشد کاغذهای حرارتی مخصوص به وفور در داخل کشور موجود است 

با توجه به ارزانی ماشین و کارکرد آن با برق تک فاز ، گزینه مناسبی برای شروع یک کار فنی بحساب می آید و از این بابت مورد توجه بسیاری قرار گرفته است . با این دستگاه میتوان نسبت به بسته بندی داروهای گیاهی  چون چای سبز ،نعنا ، گل گاوزبان و غیره  نیز اقدام کرد

برای دیدن ویدئو دستگاه لطفا  اینجا را کلیک کنید

مشخصات فنی:

مکانیزم: الکترومکانیک

برق مصرفی: 1 آمپر

وزن دستگاه :400 کیلوگرم

ابعاد دستگاه:

ارتفاع:146 سانتیمتر

طول : 76 سانتیمتر

عرض :46 سانتیمتر

سرعت دستگاه:

70 بسته در دقیقه

  
پنج شنبه 29 خرداد 1393
 مهدی زارعی

در تولید چای مراحل تولید و آماده سازی آن در کیفیت چای بسیار مهم است و بسته بندی چای اغلب به دو صورت کیسه ای و فله انجام می شود چای از لحاظ کشت آن و طرز تهیه آن به چند دسته تقسیم می شود که از مهم ترین آنها چای سیاه،سبز و قالبی است که چای سیاه همان چای معمولی است و چای سبز در دو کشور چین و ژاپن کشت و تولید می شود و چای قالبی که در کشور هندوستان تولید می شود از برگ و ساقه و حتی از بوته آن بدست می آید و پس از عملیات چای سازی بصورت قالب و قرص تولید می شود و دربمرحله بسته بندی دستگاههایی که استفاده می گردند بعنوان مثال عبارتند از دستگاه بلندر ،غبار گیر ،ساقه گیر،ماشینهای بسته بندی حجمی چای 450 گرمی و ماشینهای تولید چای کیسه ای و در بسته بندی چای های فله ای برگهای چای در یک کیسه و یا در یک قوطی بسته بندی می شود که این برگها بدلیل حفظ از خرد شدگی در بسته های آلومینیومی قرار می گیرد در این بسته ها هیچ هوایی وجود ندارد و می تواند مدتی طولانی بدون فساد و خرابی نگهداری شود اغلب این کیسه های آلومینیومی نیم کیلویی و یک کیلویی است و برای تولید چای کیسه ای ابتدا چای در درون یک مخزن ریخته می شود و در بسته های 25 تایی و 50 تایی و 100 تایی قرار می گیرد و در مرحله بعد دستگاه دوخت کیسه و پر کردن چای و نخ زنی و بسته بندی نهایی را انجام می دهد ودر ادامه می توان گفت که در نگهداری چای بسته بندی نقش مهمی را ایفا می کند مثلا شریط محیطی مثل نور و گرما بر کیفیت چای تاثیر بگذارد و عطر چای در یک بسته بندی خوب می تواند کیفیت خود را حفظ کند یک بسته بندی در درجه اول باید پوشش حفاظتی و اطلاعاتی داشته باشد

مراحل تولید خود محصول چای شامل حرارت دهی ، خشک کنی و افزودن متعلقات طعم دهنده به این محصول می باشد. خط بسته بندی چای متشکل از ماشین آلات مختلفی می باشد . 

 اطلاعات فنی ماشین آلات خط کامل سورت و بسته بندی چای به شرح ذیل می باشد:

- قسمت اول مربوط به ماشین آلات سورتینگ چای می باشد :

دستگاه ویبره چای

دستگاه الک چای

دستگاه بلندر یا میکسر پودر

دستگاه غبار گیر

وان ذخیره

-قسمت دوم بسته به نوع بسته های مورد نظر بخش دستگاه های بسته بندی متفاوت می باشد:

دستگاه بالابر

دستگاه بسته بندی چهارتوزین

دستگاه تاریخ زن

دستگاه تزریق گاز ازت

دستگاه فرم پاکت زن

  
دوشنبه 26 خرداد 1393
 مهسان ایرجی فر

خط بسته بندی چای متشکل از ماشین آلات مختلفی می باشد . به جرات می توان گفت که چای یکی از محبوبترین و سرشناس ترین نوشیدنی ها در مقایسه با نوشیدنی های دیگر می باشد . و خود کلمه ی چای از کشور چین تلمظ گشته است . مراحل تولید خود محصول چای شامل حرارت دهی ، خشک کنی و افزودن متعلقات طعم دهنده به این محصول می باشد(1).

شرکت صنعت کاران متحد به عنوان طراح ، سازنده و صادر کننده خطوط مختلف مواد غذایی از جمله  خط بسته بندی چای و غیره آمادگی خود را جهت تامین نیاز های مشتریان عزیز در این زمینه اعلام می نماید. تمامی تجهیزات ، قطعات و لوازم بکار گرفته شده در این خط تولید از بهترین و با کیفیت ترین برندهای روز دنیا می باشد . ماشین آلات خط سورت و بسته بندی چای تمام مکانیزه و بدون دخالت دست می باشد و در صورت نیاز به طراحی نیز قابلیت طراحی خطوط در ابعاد و فضاهای مختلف توسط تیم مهندسی شرکت را دارا می باشد . از دیگر مزایای این خط ، نحوه ی بسته بندی چای و خلق ایده های جدید در این زمینه می باشد که میتوان در زمینه ی صادرات چای ایرانی به خارج از کشور گامهای بزرگی را برداشت . خاطر نشان می گردد تمامی قطعات و تجهیزاتی که با محصول در تماس می باشند از جنس تمام استنلس استیل بوده و کاملاً بهداشتی می باشند(1) .

اطلاعات فنی  ماشین آلات خط کامل سورت و بسته بندی چای به شرح ذیل می باشد:

  -   قسمت اول مربوط به ماشین آلات سورتینگ چای می باشد :

  1-  دستگاه ویبره چای : مناسب برای جداسازی اولیه گردوغبار از چای می باشد.دستگاه ویبره چای بنا بر ظرفیت مورد نظر ، دارای مخزن تمام استنلس استیل می باشد.روند اصلی جداسازی گرد و غبار و ضایعات از چای بدین صورت می باشد که کیسه های بسته بندی شده پس از باز شدن توسط اپراتور به درون مخزن استیل دستگاه ریخته شده و بنا بر گنجایش مخزن تغذیه می گردد.در قسمت تحتانی دستگاه ویبره چای یک دریچه ی خروجی تعبیه گردیده است تا بتوان خروجی مورد نظر را گرفت. بعد از این دریچه ، دستگاه مجهز به سیستم لرزانک یا همان ویبره می باشد(2).

2-   دستگاه   الک چای : مناسب برای سورتینگ(6) و جداسازی انواع چای مورد استفاده قرار می گیرد . مکانیزم کارکرد دستگاه الک چای بدین صورت می باشد که بعد از اینکه جداسازی اولیه چای از گرد و غبار در سیستم ویبره صورت پذیرفت ، محصول توسط دستگاه بالابر به دستگاه الک چای منتقل گردیده و توسط سیستم ویبره طراحی شده ، چای بنا بر اندازه های مورد نیاز مرتب و جدا می گردد . این دستگاه همچنین این قابلیت را داراست که برای ظرفیت های مختلف تولیدی قابل تنظیم می باشد . توری های نصب شده در قسمت ویبره دستگاه الک چای قابل تعویض ، شستشو  و تغییر اندازه می باشند(2) .

3-  دستگاه بلندر یا میکسر پودر : جهت میکس و ترکیب انواع محصولات پودری  مورد استفاده قرار می گیرد . قسمت بلندر(6) ، متشکل از یک شفت مستقیم می باشد که دو سری پره در جهت مخالف یکدیگر بر روی این شفت تعبیه گردیده است تا با چرخش معکوس یکدیگر باعث ترکیب ، میکس و تلفیق دو یا چند مواد پودری می باشد . دستگاه بلندر می تواند انواع مواد پودری  شامل مواد غذایی از جمله ادویه جات مثل آویشن ، اسپند ، چای سبز ، نسکافه ، قهوه ، چای سیاه ، خردل ، دارچین ، زردچوبه ، زعفران ، زنجبیل ، زیره ، سیاهدانه ، فلفل ، کاکائو ، گلپر ، وانیل ، هل ، سماق ، نمک ، نشاسته و غیره ، میکس و ترکیب انواع محصولات داروئی ، شیمیایی و غیره را  میکس و ترکیب نماید(2) .

4-  دستگاه غبار گیر صنعتی : جهت جمع آوری گرد و غبار  در ماشین آلات مختلف می باشد. دستگاه غبار گیر صنعتی مجهز به سیستم مکش حلزونی می باشد که عمدتاً در مواد غذایی و داروئی کاربرد دارد . از دیگر مزایای سیستم غبارگیر صنعتی وجود مخازن پارچه ای جهت جمع آوری گرد و غبار جمع آوری شده می باشد(5) .

5-  وان ذخیره : از وان ذخیره جهت ذخیره سازی محصولات آماده شده استفاده می گردد(6).

-        بخش بسته بندی چای ، بسته به نوع بسته های مد نظر متفاوت می باشد(5و4):

1-  دستگاه بالابر دستگاه بسته بندی مدل    Zمختص انتقال چای ، حبوبات و خشکبار به  دستگاه بسته بندی می باشد.کاسه های دستگاه بالابر دستگاه بسته بندی مدل Z   از جنس پلی آمید و کاملاً بهداشتی بوده و جهت ظرفیتهای مختلف قابل تنظیم می باشد.دستگاه بسته بندی مدل Z    در ظرفیتهای مختلف از تک توزین تا شانزده توزین می باشد.

2-  دستگاه بسته بندی چهارتوزین مناسب جهت بسته بندی چای ، خشكبار ، حبوبات ،  پسته ، چيپس ، میوه خشک وغیره بوده و بسته بندی انواع محصولات مواد غذایی به صورت سه سردوخت انجام می پذیرد.دستگاه بسته بندی چهارتوزین مجهز به لودسل و چشم الکترونیکی در قسمت بسته بندی بوده و کارکرد دستگاه با سیستم PLC   می باشد. دستگاه بسته بندی چهار توزین مجهزبه کاسه های وزن کشی می باشدوعملکرد دستگاه توسط صفحه تاچ اسکرین کنترل می گردد.

3-  دستگاه تاریخ زن : قابلیت نصب بروی انواع دستگاههای بسته بندی خشكبار ، حبوبات ،  پسته ، چيپس ، پفک ، کشمش،میوه خشک و مواد پودری ، ویفر و بیسکویت و غيره رادارا می باشد.سیستم تاریخ زن به صورت حرارتی پنوماتیکی  می باشد و در صورت نیاز قابلیت کاربه صورت دستی جهت بسته بندی مرغ و جعبه های مقوایی رانیز دارا می باشد.این دستگاه قابلیت نصب برروی دستگاه بسته بندی رادارد.

4-  دستگاه تزریق گاز ازت : جهت تزریق گاز ازت در بسته های مواد غذایی مورد استفاده قرارمی گیرد.دستگاه تزریق گاز ازت در زمان دوخت لفافه بسته بندی تزریق گاز ازت را انجام داده و گاز ازت را به داخل بسته بعد از انجام مرحله مکش انجام میدهد.دستگاه تزریق گاز ازت قابل نصب برروی دستگاه بسته بندی می باشد.این دستگاه بنابرظرفیت تولیدی کار قابلیت تنظیم شدن را دارد.

5-   دستگاه فرم پاکت زن : قابلیت نصب بروی انواع دستگاههای بسته بندی خشكبار ، حبوبات ،  پسته ، چيپس ، پفک ، کشمش،میوه خشک و مواد پودری ، ویفر و بیسکویت و غيره رادارا می باشد.سیستم فرم پاکت زن جهت شکل دهی به بسته های بسته بندی شده می باشد.  دستگاه فرم پاکت زن قابلیت شکل دهی به لفافه جهت شکل پذیری به نوع بسته مورد نظر را دارا می باشد.

-  بسته بندی چای در بسته های کیسه ای  )  1و3  (   :

دستگاه بسته بندی چای  برای بسته بندی چای در مدل تی بک یا همان کسیه انجام می دهد.این مدل مناسب مناسب جهت بسته بندی چای کیسه ای 2 گرمی با سرعت 50 عدد در دقیقه می باشد .

 منابع:

www.roshd.i-1

www.sanatkaranco.com-2

www.etarh.com-3

www.seemorgh.com-4

5) مطالعات امکان سنجی مقدماتی طرح تولید بسته بندی چای و قهوه فوری

6) طرح توجیهی بسته بندی چای تی بگ / 1385

  
شنبه 27 اردیبهشت 1393
 مهدی پیروزه پور

شنايي با خط بسته بندی چای

اکثر نیاز چاي کشور از طریق واردات چاي قاچاق تامین می شود که این امر علاوه بر ضررهاي فراوان اقتصادي، براي مردم مسائل و مشکلات بهداشتی نیز به همراه دارد. شرکت تی نوشقصد دارد با ایجاد کارخانه اي مجهز به جدیدترین ماشین آلات به قطبی در زمینه تهیه و توزیع چاي و مشتقات آن تبدیل شود. بدین ترتیب علاوه بر اینکه از مصرف چاي هاي خارجی در داخل کاسته می شود، زمینه صادرات به دیگر کشورها هم فراهم می شود.
در حال حاضر چاي تولید داخل از کیفیتمناسبی برخوردار است و اکثر مردم تمایلی به مصرف آن ندارند. از مصادیق این امر وجود 150 هزار تن انباشته چاي علی رغم تقاضاي زیاد بازار داخل براي چاي در انبارهاي کشور می باشد. از راه هاي استفاده این محصولات باز فراوري آن و تبدیل آن به چاي مرغوب و با کیفیت توسط اسانس و عصاره چاي مرغوب می باشد. بنابراین و باتوجه به آمار هاي موجود مبنی بر تقاضاي چاي و ممنوع بودن واردات آنها بازار خوبی براي چاي خشکبازفراوري شده و کیسه اي در آینده پیشبینی می شود.
همچنین با توجه به تنوع طلبی مردم در مصرف و کمبود تمایل به مصرف نوشابه هاي گاز دار در تمام دنیا و مصارف سرانه کشورهاي دیگر براي چاي فوري و نوشابه چاي، براي این محصولات نیز می توان بازار خوبی در آینده پیشبینی نمود.

نام محصول (محصولات) اصلی:
-1 چاي سیاه بازفراوري شده
-2 چاي کیسه اي
-3 چاي فوري همراه شکر
-4 گرانول چاي
-5 نوشابه چاي
-6 قهوه فوري

چاي سیاه بازفرآوري شده در بسته هاي 500 گرمی به بازار عرضه میشود از خصوصیات اصلی این چاي، استفاده از اسانس و عصاره تهیه شده از چاي مرغوب براي افزودن به چاي ایران جهت افزایش کیفیت طعم ورنگ درحد چاي بسیار مرغوب می باشد. چاي کیسه اي در بسته هاي 2 گرمی و در جعبه هاي 25 تائی به بازار عرضه خواهدشد. چاي داخل این کیسه ها ازچاي سیاه بازفراوري شده تامین خواهد شد.

چاي فوري به 2 شکل پودر و گرانول به ترتیب در بسته بندي شیشه اي 400 گرمی به بازار عرضه خواهد شد. نوشابه هاي غیر الکلی نیز در بسته بندي 250 سی سی به بازار عرضه خواهد شد. با عصاره گیري از چاي خشکدرجه 1 ، و افزودن رنگو اسانس آن به چاي سیاه درجه 3، می توان چاي مرغوب تولید نمود. در حقیقت با این عمل بر میزان ظرفیت تولیدي کل چاي کشور افزوده نمی شود بلکه انواع چاي نیمه مرغوب یا متوسط به نوع مرغوب و مطابق با ذائقه مردم تبدیل می شود. بدین ترتیب محصولی با اسانسهاي طبیعی و از نظر بهداشتی کاملاً مطمئن به دست مردم می رسد و از مصرف چاي هاي قاچاق که از رنگو طعم هاي غیربهداشتی استفاده می کنند کاسته می شود. سایر محصولات مانند اسانس، چاي فوري و نوشابه سابقه تولید در داخل را ندارند، ولی با توجه قشر عظیم جوان در جامعه و حسن تنوع خواهی مردم ایران بازار خوبی براي این محصولات نوید می دهد.

 

خط بسته بندی چای متشکل از ماشین آلات مختلفی می باشد . به جرات می توان گفت که چای یکی از محبوبترین و سرشناس ترین نوشیدنی ها در مقایسه با نوشیدنی های دیگر می باشد . و خود کلمه ی چای از کشور چین تلمظ گشته است . مراحل تولید خود محصول چای شامل حرارت دهی ، خشک کنی و افزودن متعلقات طعم دهنده به این محصول می باشد.

 

اطلاعات فنی ماشین آلات خط کامل سورت و بسته بندی چای به شرح ذیل می باشد:

- قسمت اول مربوط به ماشین آلات سورتینگ چای می باشد :
1- دستگاه ویبره چای : مناسب برای جداسازی اولیه گردوغبار از چای می باشد.دستگاه ویبره چای بنا بر ظرفیت مورد نظر ، دارای مخزن تمام استنلس استیل می باشد.روند اصلی جداسازی گرد و غبار و ضایعات از چای بدین صورت می باشد که کیسه های بسته بندی شده پس از باز شدن توسط اپراتور به درون مخزن استیل دستگاه ریخته شده و بنا بر گنجایش مخزن تغذیه می گردد.در قسمت تحتانی دستگاه ویبره چای یک دریچه ی خروجی تعبیه گردیده است تا بتوان خروجی مورد نظر را گرفت. بعد از این دریچه ، دستگاه مجهز به سیستم لرزانک یا همان ویبره می باشد.
 

 2- دستگاهالک چای : مناسب برای سورتینگ و جداسازی انواع چای مورد استفاده قرار می گیرد . مکانیزم کارکرد دستگاه الک چای بدین صورت می باشد که بعد از اینکه جداسازی اولیه چای از گرد و غبار در سیستم ویبره صورت پذیرفت ، محصول توسط دستگاه بالابر به دستگاه الک چای منتقل گردیده و توسط سیستم ویبره طراحی شده ، چای بنا بر اندازه های مورد نیاز مرتب و جدا می گردد . این دستگاه همچنین این قابلیت را داراست که برای ظرفیت های مختلف تولیدی قابل تنظیم می باشد . توری های نصب شده در قسمت ویبره دستگاه الک چای قابل تعویض ، شستشو و تغییر اندازه می باشند .

3- دستگاه بلندر یا میکسر پودر : جهت میکس و ترکیب انواع محصولات پودری مورد استفاده قرار می گیرد . قسمت بلندر ، متشکل از یک شفت مستقیم می باشد که دو سری پره در جهت مخالف یکدیگر بر روی این شفت تعبیه گردیده است تا با چرخش معکوس یکدیگر باعث ترکیب ، میکس و تلفیق دو یا چند مواد پودری می باشد . دستگاه بلندر می تواند انواع مواد پودری شامل مواد غذایی از جمله ادویه جات مثل آویشن ، اسپند ، چای سبز ، نسکافه ، قهوه ، چای سیاه ، خردل ، دارچین ، زردچوبه ، زعفران ، زنجبیل ، زیره ، سیاهدانه ، فلفل ، کاکائو ، گلپر ، وانیل ، هل ، سماق ، نمک ، نشاسته و غیره ، میکس و ترکیب انواع محصولات داروئی ، شیمیایی و غیره را میکس و ترکیب نماید .

4- دستگاه غبار گیر صنعتی : جهت جمع آوری گرد و غبار در ماشین آلات مختلف می باشد. دستگاه غبار گیر صنعتی مجهز به سیستم مکش حلزونی می باشد که عمدتاً در مواد غذایی و داروئی کاربرد دارد . از دیگر مزایای سیستم غبارگیر صنعتی وجود مخازن پارچه ای جهت جمع آوری گرد و غبار جمع آوری شده می باشد .

5- وان ذخیره : از وان ذخیره جهت ذخیره سازی محصولات آماده شده استفاده می گردد.

-بخش بسته بندی چای ، بسته به نوع بسته های مد نظر متفاوت می باشد:
1- دستگاه بالابر دستگاه بسته بندی مدل Zمختص انتقال چای ، حبوبات و خشکبار به دستگاه بسته بندی می باشد.کاسه های دستگاه بالابر دستگاه بسته بندی مدل Z از جنس پلی آمید و کاملاً بهداشتی بوده و جهت ظرفیتهای مختلف قابل تنظیم می باشد.دستگاه بسته بندی مدل Z در ظرفیتهای مختلف از تک توزین تا شانزده توزین می باشد.

2- دستگاه بسته بندی چهارتوزین مناسب جهت بسته بندی چای ، خشكبار ، حبوبات ، پسته ، چيپس ، میوه خشک وغیره بوده و بسته بندی انواع محصولات مواد غذایی به صورت سه سردوخت انجام می پذیرد.دستگاه بسته بندی چهارتوزین مجهز به لودسل و چشم الکترونیکی در قسمت بسته بندی بوده و کارکرد دستگاه با سیستم PLC می باشد. دستگاه بسته بندی چهار توزین مجهزبه کاسه های وزن کشی می باشدوعملکرد دستگاه توسط صفحه تاچ اسکرین کنترل می گردد.
 


3- دستگاه تاریخ زن : قابلیت نصب بروی انواع دستگاههای بسته بندی خشكبار ، حبوبات ، پسته ، چيپس ، پفک ، کشمش،میوه خشک و مواد پودری ، ویفر و بیسکویت و غيره رادارا می باشد.سیستم تاریخ زن به صورت حرارتی پنوماتیکی می باشد و در صورت نیاز قابلیت کاربه صورت دستی جهت بسته بندی مرغ و جعبه های مقوایی رانیز دارا می باشد.این دستگاه قابلیت نصب برروی دستگاه بسته بندی رادارد.

4- دستگاه تزریق گاز ازت : جهت تزریق گاز ازت در بسته های مواد غذایی مورد استفاده قرارمی گیرد.دستگاه تزریق گاز ازت در زمان دوخت لفافه بسته بندی تزریق گاز ازت را انجام داده و گاز ازت را به داخل بسته بعد از انجام مرحله مکش انجام میدهد.دستگاه تزریق گاز ازت قابل نصب برروی دستگاه بسته بندی می باشد.این دستگاه بنابرظرفیت تولیدی کار قابلیت تنظیم شدن را دارد.

5- دستگاه فرم پاکت زن : قابلیت نصب بروی انواع دستگاههای بسته بندی خشكبار ، حبوبات ، پسته ، چيپس ، پفک ، کشمش،میوه خشک و مواد پودری ، ویفر و بیسکویت و غيره رادارا می باشد.سیستم فرم پاکت زن جهت شکل دهی به بسته های بسته بندی شده می باشد. دستگاه فرم پاکت زن قابلیت شکل دهی به لفافه جهت شکل پذیری به نوع بسته مورد نظر را دارا می باشد.
 


- بسته بندی چای در بسته های کیسه ای :
دستگاه بسته بندی چای برای بسته بندی چای در مدل تی بک یا همان کسیه انجام می دهد.این مدل مناسب مناسب جهت بسته بندی چای کیسه ای 2 گرمی با سرعت 50 عدد در دقیقه می باشد .

 

  

جستجوی پیشرفته

کتب و مقالات علمی
صنایع بسته بندی و غذایی

خبرنامه: ثبت ایمیل

فرش پلاس( بسته بندی میوه و سبزی)افزایش ماندگاری محصولات غذایی - فیلم های پلاستیکی چندلایه