English / Persian
امروز سه شنبه 5 بهمن 1395
سلام می خواستم درباره بسته بندی انار توضیح بدید و اگه میشه چند عکس نمونه بگذارید
شهرک فناوری
گروه کارخانجات پارت لاستیک
کانال تلگرام کلینیک تخصصی بسته بندی مواد غذایی ایرانبانک جامع خرید و فروش ماشین آلات صنایع غدایی و بسته بندی ایرانکانال تلگرامی باشگاه فرمولاسیون مواد غذایی ایرانماشین الات بسته بندی حبوبات و خشکبار

آمار بازدیدکنندگان

کاربر گرامی :  شما می توانید سئوالات مورد نظر خود را در زمینه های متنوع بسته بندی ازطریق منوی تماس یا ما به این

 کلینیک منعکس و پاسخ های متعدد در خصوص سئوال مطروحه را از طریق همین سایت مشاهده فرمائید

پنج شنبه 30 اردیبهشت 1395
 محمد قبادی

 

دوره رسيدن و مصرف ميوه­هاي تازه از جمله انار نسبتاً كوتاه است. به­علاوه مصرف انار عمدتاً به دلیل خارج کردن سخت دانه­ها چندان متداول نمی­باشد.  از این رو، میوه انار با حداقل فرآوری شده (دانه­های انار آماده مصرف) بجای میوه کامل، محصول جذّاب­تری به مصرف­کنندگان ارائه و چشم­انداز تولید و مصرف انار را افزایش می­دهد. در سال­های اخیر، دانه­های انار آماده مصرف به علت سهولت مصرف، ارزش تغذیه­ای بالا و خصوصیات حسی منحصر به فرد، عامه­پسند شده­اند. با توجّه به ارزش تغذیه­ای انار، دانه­های انار با حداقل فرآوری و بسته­بندی شده تحت اتمسفر اصلاح یافته راه جدیدی برای استفاده بهینه از میوه درجه پایین با نقص­های سطحی پوست مانند ترک، شکاف و آفتاب سوختگی را ارائه می­دهد. میوه­ها و سبزیجات با حداقل فرآیند، به علت افزایش فرآیندهای آنزیمی درون­زا و سرعت تنفس، مستعد افزایش افت کیفی و آلودگی میکروبی می­گردند. فنّاوری بسته­بندی در اتمسفر اصلاح شده، امکان به تأخیر انداختن میزان تنفس و افزایش مدّت ماندگاری محصولات تازه را فراهم می­کند. پوشش ­های خوراکی نیز به عنوان مانعی در برابر مهاجرت رطوبت و گاز عمل می­کنند و برخی مانند کیتوزان خاصیت ضدمیکروبی و ضدقارچی نیز دارند. استفاده از  اسانس ­های روغنی در پوشش خوراکی نیز به بهبود خاصیت ضدمیکروبی آن کمک می­ نماید. پوشش ­دهی دانه­های انار با ژل آلوئه ورا و عسل نیز موجب حفظ خصوصیات کیفی آن می­ گردد

  
جمعه 4 دی 1394
 مجتبی دلفانیان

بسته بندی انار:

جهت بسته بندی انار می توان از بسته بندی در شرایط اتمسفر معمولی و اتمسفر اصلاح شده  (MAP) استفاده کرد. برای بسته بندی انار را می توان در آب 50 درجه سانتی گراد غوطه ور کرد سپس آن را با پوشش پلی اتیلن پیچید. این کار ماندگاری را با نگهداری در دمای یک درجه سانتی گراد و رطوبت 85% به مدت 3 ماه افزایش می دهد [1].

برای بسته بندی در شرایط MAP می توان از پلی پروپیلن اصلاح نشده (UPP) به ضخامت 25 میکرومتر با اکسیژن 8% و دی اکسید کربن 10% نگهداری را در دمای 2 درجه سانتی گراد به مدت 3 ماه افزایش داد [2].

بسته بندی دانه انار:

علاوه بر بسته بندی دانه انار در حالت منجمد در کیسه های پلاستیکی می توان از شرایط MAP برای بسته بندی انار در شکل تازه خوری استفاده کرد. از جمله این شرایط عبارتند از:

·         پوشش پلی اتیلن اصلاح شده به ضخامت 40 میکرومتر، غلظت 12.5% اکسیژن، 8.5% دی اکسید کربن و دمای 8 درجه سانتی گراد که باعث افزایش ماندگاری تا 7 روز می شود.

·         پوشش پلی اتیلن اصلاح شده به ضخامت 40 میکرومتر، غلظت 18.5% اکسیژن، 2.5 دی اکسید کربن و دمای 1 درجه سانتی گراد که باعث افزایش ماندگاری تا 7 روز می شود.

·         پوشش پلی اتیلن اصلاح شده به ضخامت 40 میکرومتر، غلظت 13.5% اکسیژن، 7.5% دی اکسید کربن و دمای 4 درجه سانتی گراد که باعث افزایش ماندگاری تا 7 روز می شود [3].

·         پلی اتیلن پوشش داده شده با پلی پروپیلن اصلاح شده (BOPP)، KPa 5-2 اکسیژن، KPa 21-20 دی اکسید کربن و دمای 5 درجه سانتی گراد که باعث افزایش ماندگاری تا 15 روز می شود [4].

·         پوشش اتیل وینیل استات، غلظت 12% اکسیژن، 2% دی اکسید کربن و دمای 4 درجه سانتی گراد که باعث افزایش ماندگاری تا 14 روز می شود [5].

·         پوشش پلی پروپیلن، غلظت 6.5% اکسیژن، 11.4% دی اکسید کربن و دمای 5 درجه سانتی گراد که باعث افزایش ماندگاری تا 10 روز می شود [6].

1.            Ranjbar, H., et al., The effects of calcium chloride, hot water treatment and polyethylene bag packaging on the storage life and quality of pomegranate (Cv: Malas-Saveh). 2007. 

2.            Artés, F., R. Villaescusa, and J. Tudela, Modified atmosphere packaging of pomegranate. JOURNAL OF FOOD SCIENCE-CHICAGO-, 2000. 65(7): p. 1112-1116.

3.            Gil, M.I., J.A. Martı́, and F. Artés, Minimally processed pomegranate seeds. LWT-Food Science and Technology, 1996. 29(8): p. 708-713.

4.            López-Rubira, V., et al., Shelf life and overall quality of minimally processed pomegranate arils modified atmosphere packaged and treated with UV-C. Postharvest Biology and Technology, 2005. 37(2): p. 174-185.

5.            Sepúlveda, E., et al., Minimal processing of pomegranate var. Wonderful. CIHEAM-Opitions Mediterraneennes, 2000. 42: p. 237-242.

 

6.            Palma, A., et al. Chemical properties changes in pomegranate seeds packaged in polypropylene trays. in I International Symposium on Pomegranate and Minor Mediterranean Fruits 818. 2006.

  
چهارشنبه 18 آذر 1394
 فرهاد آرازش

شرایط بسته بندی و نگه داری انار در ایران بسیار نامناسب است.در حال حاضر برای درجه بندی انارتنها به جداکردن نمونه های ترک خورده ااز نمونه های سالم اکتفا میشود در حالی که درجه بندی صحیح محصول باید از نطر اندازه،رقم،سلامتی ظاهری و رنگ اعمال گردد

از روش های رایج برای بسته بندی انار استفاده از کارتن یا جعبه های یک ردیفه میباشد که شرکت های صادراتی به این امر توجه خاصی دارند و از کارتن های یک یا چند ردیفه که توسط شانه از یکدیگر جدا شده اند ا ستفاده می کنند.همچنین استفاده از توری های مخصوص به منظور جلوگیری از زخم خوردگی نیز در شرکتهای صادراتی به امری رایج تبدیل شده است

روش های بسته بندی ونگه داری دانه انار:

نگه داری دانه اناراز جمله مواردی است که دشواری های خاص خود را دارد.حفظ کیفیت میکروبی وارزش تغذیه ای دانه انار از جمله موارد مهم هستند.روش های مختلفی برای بسته بندی دانه های انار وجود دارد  از جمله: بسته نگه داری تحت خلا با 100درصد نیتروژن،نگه داری با استفاده از پوشش های خوراکی و... نکته حایز اهمیت این است که از روش وکیوم در بسته بندی دانه انار نمیتوان استفاده کرد چون باعث خروج اب از دانه های انار در حین نگه داری میشود

استفاده از پوشش های پلی اتیلنی

استفاده از این نوع پوشش ها نیز میتواند باعث کاهش اتلاف اب محصول شده  وکیفیت ان را حفظ میکند چون این پوشش ها نسبت به اب غیر قابل نفوذند میتوانند اتمسفری اشباع از رطوب را داخل بسته بوجود بیاورند  واز چروکیدگی میوه جلو گیری کنند

ا

منبع:مجله علوم کشاورزی ایران


  
سه شنبه 5 آبان 1394
 فاطمه صادقی

 

Image result for ‫بسته بندی انار‬‎Image result for ‫بسته بندی انار‬‎Image result for ‫بسته بندی انار‬‎ 

در تازه خوری میوه انار جدا کردن پوسته از دانه یکی از مشکلات عمده از نظر مصرف کنندگان است. تولید دانه های آماده مصرف انار به دلیل راحتی استفاده، حفظ خصوصیات عطر و طعم و تغذیه­ای(آیهان و همکاران، 2009) می­تواند مشتری پسندی بالایی داشته باشد اما این محصول بسیار فساد­پذیر است و عمر ماندگاری کوتاهی دارد. جهت حل این مشکل، بسته بندی اتمسفر اصلاح شده (MAP یا Modified Atmosphere Packaging ) راه حل مناسبی می­باشد. بسته­بندی اتمسفر اصلاح شده به تغییر ترکیب گازی (ترکیبی متفاوت از اتمسفر هوا) داخل بسته مواد غذایی گفته می­شود که با کاهش شدت تنفس، به تاخیر انداختن رسیدگی و نرم شدن و کاهش فساد میکروبی باعث حفظ کیفیت و افزایش عمر ماندگاری می­شود (نورتن و ارکان، 2015). Kader با بررسی کاهش pH تحت غلظت­های مختلف اکسیژن و دی اکسید کربن و اثر آن بر آنزیم­های تنفسی، غلظت 5-3 درصد اکسیژن و 10-5 درصد دی­اکسید کربن را جهت نگهداری انار پیشنهاد کرد (کادر و همکاران، 1994). در توافق با این نتایج مطالعات بعدی نشان داد اتمسفری با دی اکسید کربن متعادل (KP10) می­تواند عمر ماندگاری انار را افزایش داده، خصویات کیفی مثل شدت قرمزی رنگ دانه­ها و خصویات ظاهری را حفظ کند و باعث تاخیر در پیری و کنترل پوسیدی گردد (هولکرافت و همکاران، 1998).

کاویتا و همکاران (2013) نیز تاثیر مواد بسته­بندی روی خصویات کیفی دانه­های انار در هنگام نگهداری در سردخانه بررسی کردند بسته­های پلی­اتیلن به مدت 15 روز تحت شرایط دمایی 2±5 درجه سانتی­گراد و رطوبت نسبی 5±85 درصد نگهداری شدند. دانه های بسته بندی شده در مواد پلی­اتیلنی، رنگ بهتر، سفتی بیشتر و افت وزنی کمتر نسبت به دانه های بسته بندی شده در LDPE نشان دادند (باتیا و همکاران، 2013).

فریال و همکاران (2012) نیز تغییرات آنتوسیانین را در دانه­های انار پوشش داده شده با کیتوزان در هنگام نگهداری در سردخانه مورد مطالعه قرار دادند و بیان کردند که پوشش های خوراکی نیز به عنوان مانعی در برابر مهاجرت رطوبت و گاز عمل می­کنند و برخی مانند کیتوزان خاصیت ضد میکروبی و ضد قارچی نیز دارند. همچنین دومینگو و همکاران (2013) تاثیر پوشش­دهی با ژل آلوئه­ورا بر خصویات کیفی مانند عطر و طعم، رنگ و ماندگاری دانه­های انار بررسی کردند. آن­ها گزارش کردند که پوشش دانه­های انار با ژل آلوئه ورا نیز موجب حفظ خصوصیات کیفی آن می­گردد.

 1) Ayhan.z, Esturk, O.2009.Overall quality and shelf life of minimally processed and atmosphere packaged “ Ready-to-Eat” Pomegranate Arils. Journal of food science. 74(5):399-405.

2) Kader A.A,1994. Regulation of fruit physiology by controlled/modified atmosphere. postharvest physiology of fruit.59-70.

3)Holcroft D.M, GIL MI, Kader A.A.Effect of caron dioxide on anthocyanins, phenylalanine ammonia lyase and glucosyltransferase in the arils of stored pomegranates. Journal of the American society for Horticultural science. 123(1):136-140.

4) Feryal varasteh, Kazem Arzani, Mohsen Barzegar and Zaihollah, Zamani. 2012. Change in anthocyanins in arils of chitosan-coated pomegranated (Punica granatum L.CV. Rabbab-e-Neyriz) fruit during cold storage.Food chemistry. 130:267-272.

5) Domingo Martinez-Romero, Salvador Castillo, Fabian Guillen, Huertas M.Diaz-Mula, Pedro J.Zapata, Daniel Valero, Maria Serrano. 2013. Aloe Vera gel coating maintains quality and safety of ready-to-eat pomegranate arils. Postharvest Biology and Technology. 86:107-112.  

6)Nurten Selcuk, Mustafa Erkan.2015.Changes in phenolic compounds and antioxidant activity of sour–sweet pomegranates cv. ‘Hicaznar’ during long-term storage under modified atmosphere packaging.Postharvest Biology and Technology.109:30-39.

7) Kavita Bhatia, Ram Asrey, SK JHA, Surender Singh, Pankaj Kumar Kannaujita. 2013. Influence of packaging material on quality characteristics of minimally processed Mridula pomegranate (Punica granatum) arils during cold storage. Journal of Agricultural Sciences.83:873-6.

 

 

 

 

  
یک شنبه 11 مرداد 1394
 فاطمه شکرالهی

برای دوره های کمتر از 4 هفته ذخیره سازی، انار را می توان در سردخانه بدون هیچ گونه نیاز به اتمسفر اصلاح شده نگه داری نمود.

برای ذخیره سازی ​​تا 10 هفته بعد از برداشت، توصیه می شود که میوه را در بسته های اتمسفر تعدیل شده یا رطوبت اصلاح شده Xtend® Easy-Tear  یا regular Xtend® در کارتن های صادراتی 5-4 کیلوگرم بسته بندی نمود. کیسه های  Xtend® Easy-Tear حاوی یک شکاف می باشند که اجازه می دهد تا کاربر نهایی به راحتی آن را پاره و قسمت بالای کیسه را برای نمایش جزئی در کارتن حذف نماید. مزیت اصلی میوه بسته بندی شده در کیسه های ® Xtend درون کارتن ها این است که کیسه نه تنها کیفیت میوه را در طول مدت ذخیره سازی بلکه در طول حمل و نقل و بازاریابی بعدی آن حفظ می نماید.

برای دوره های ذخیره سازی بالا تا 3-4 ماه پس از برداشت توصیه می شود تا میوه را در کیسه های 20 کیلوگرم Xtend® در جعبه های پلاستیکی و یا در کیسه های 80 کیلوگرم Xtend® بسته بندی نمود.

دو استراتژی اساسی به شرکت های تولید کننده و صادرکننده برای پیاده سازی تجاری تکنولوژی ® Xtend در طول ذخیره سازی و حمل و نقل انارها ارائه شده است :

استفاده از کیسه های ® Xtend در کارتن های صادراتی نهایی  

استفاده از کیسه های ® Xtend در جعبه های پلاستیکی فله بزرگ و یا سطل های برداشت اگر دوره ذخیره سازی بیش از 10 هفته باشد (شکلهای 2B and C)

برای استفاده تجاری در کارتن های صادراتی، کیسه های  Xtend® Easy-Tear یا  regular Xtend® توصیه می شود. علاوه بر این، از آنجا که میوه ها به طور مستقیم در کارتن های صادراتی پس از برداشت بسته بندی شده، آنها را می توان بلافاصله حمل کرد و پس از ذخیره سازی بدون باز کردن بسته بندی به بازار عرضه نمود.

برای ذخیره سازی بیش از 10 هفته توصیه می شود از کیسه های 20 کیلوگرم ® Xtend برای استفاده در جعبه های پلاستیکی (Fig. 2B) یا کیسه های 80 کیلوگرمی استفاده شود. از مزایای اصلی استفاده از کیسه های ® Xtend برای ذخیره سازی فله این است که روش بسیار ارزان می باشد، کار سختی نیست و به طور موثر کیفیت میوه را برای مدت نسبتا طولانی تا 3-4 ماه پس از برداشت حفظ می نماید.

 

به طور کلی، پیاده سازی تجاری تکنولوژی ® Xtend ساده و مقرون به صرفه است که کیفیت میوه انار تا 3-4 ماه پس از برداشت حفظ می نماید.

  
دوشنبه 8 تیر 1394
 زینب ایزدی

بسته بندی انار در شرایط اتمسفر کنترل شده، موجب به تأخیر انداختن نرم شدن و رسیدن آنها شده و برزو اختلالات فیزیولوژیکی و هجوم پاتوژن ها را به حداقل می رساند (Artés, 1993  ). همچنین مشکلات نگهداری سرد و طولانی مدت میوه انار را که شامل از دست دادن وزن، توسعه پوسیدگی پس از برداشت و آسیب های سرمازدگی می باشند و ممکن است باعث حفره پوست، لکه و یا قهوه ای شدن داخلی دانه های انار شوند، را کاهش می دهد. همچنین بسته بندی اتمسفر اصلاح شده به عنوان یک روش ساده و کم هزینه برای حفظ کیفیت انار برای 16-12 هفته پس از برداشت گزارش شده است. البته برای مؤثر بودن روش بسته بندی تحت شرایط اتمسفر اصلاح شده، دانستن ترکیب گازی صحیح درون بسته بندی و استفاده از مواد پوششی مناسب ضروری می باشد. انتخاب صحیح شرایط گازی سبب افزایش عمر پس از برداشت محصول می گردد (Artés et al., 2000  ). افزایش غلظت دی اکسید کربن منجر به افزایش تنفس بی هوازی و تجمع اتانول در میوه خواهد شد که موجب بدطعمی و پوسیدگی میوه می شود (1999Ait-Oubahou, ). موقعیت های نگهداری میوه انار به نوع انار بستگی دارد. در زمینه نگهداری انار تحت اتمسقر کنترل شده توصیه هایی انجام شده است. Artés و همکاران در سال 1989 جهت به حداقل رساندن پوسیدگی ها، کاهش وزن و آسیب های سرمایی، اتمسفر دارای 5% اکسیژن و 5% دی اکسید کربن، دمای °C 5 و رطوبت نسبی 95% را پسیشنهاد داده اند.  Kader در سال 1995 ترکیب گازی 5-3% اکسیژن، 10-5% دی اکسیدکربن را برای بسته بندی انار استفاده کرده بود  (Kader et al., 1995). نگهداری انار در دماهای زیر °C 5 منجر به آسیب سرمایی خواهد شد. اگرچه اپتیمم دمای نگهداری به نوع انار بستگی دارد. به طور کلی بسته بندی در اتمسفر اصلاح شده یک روش مهم برای اصلاح اتمسفر داخل بسته بندی با استفاده از فیلم های پلیمری با یا بدون منفذ میباشد تا افت کیفیت را کاهش دهد و زمان ماندگاری میوه ها و سبزیجات بسته بندی شده را از طریق کاهش از دست دادن رطوبت، کاهش فعالیت متابولیکی و میکروبی بهبود بخشد (Ersan et al., 2010). در زمینه یسته بندی انار، گزارشاتی در زمینه بسته بندی با ترکیب گازی اصلاح شده ارائه شده است و مطالعاتی نیز در زمینه فیلم های پلیمری مختلف انجام شده است. در مطالعه ای در سال 2000،  انارهای شیرین اسپانیایی "مولار دی الش[1]" در 2 یا 5 درجه سلسیوس به مدّت 12 هفته در فیلم پلی پروپیلن بدون منفذ[2] با ضخامت 25 میکرون و پلی پروپیلن منفذدار[3] با ضخامت 20 میکرون در بسته بندی اتمسفر اصلاح شده نگهداری شدند و اثر آنها بر پوسیدگی و ویژگی های کیفی انار مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه، مشاهده شد که در بسته بندی های دارای UPP، اتیلن به ندرت وجود داشت، در حالیکه در بسته های دارای PPP به طور جزئی بعد از 12 هفته نگهداری مشاهده شد.  pHنمونه های انار بسته بندی شده با PPP کاهش پیدا کرد ولی   pHسایر نمونه ها افزایش یافت، مقدار تارتاریک اسید بعد  12 هفته نگهداری در دمای °C 5-2، نسبت به زمان برداشت به جز در مورد بسته های دارای PPP، کمتر بود.میزان مواد جامد محلول در همه نمونه های برداشت شده و تیمار شده تقریبا یکسان بود. در طول نگهداری نسبت مواد جامد محلول به تارتاریک اسید افزایش یافت، به دلیل اینکه میزان تارتارکی اسید کاهش یافته بود. براساس نتایج مطالعه انجام شده، بهترین موقعیت برای بسته بندی انار، جهت حفظ رنگ قرمز دانه ها، نگهداری در بسته های دارای PPP بود (Artés et al., 2000). در مطالعه ای دیگر در سال 2009 مشخص شد که بسته بندی انار با استفاده از فیلم های پلی اتیلن و پلی پروپیلن، موجب حذف رطوبت اضافی و کاهش پوسیدگی و نیز به حداقل رسیدن کاهش وزن انارها شده و حفظ طعم و کیفیت آنها می شود (Porat et al., 2009).

سلاح ورزی و تهرانی فر (1392) تاثير اسانس گياهان دارويي زيره سياه  (Carum  carvi) و نعناع فلفلي (Mentha piperetta) با غلظت 1000 پي پي ام و همچنين استفاده و یا عدم استفاده از پوشش پلي اتيلني  (LDPE)با ضخامت 20 ميكرون را بر كيفيت انبارماني، درصد پوسيدگي، شاخص سرمازدگي و ويژگي هاي بيوشيميايي ميوه انار مورد بررسي قرار دادند.  ميوه هاي انار به مدت 5 ماه تحت شرايط دمايي 1±5 درجه سانتيگراد و رطوبت نسبي 85-90 درصد نگهداري شدند. بالاترين درصد پوسيدگي و فساد ميوه با ميانگين41/29 درصد در شرايط استفاده از پوشش پلي اتيلني به تنهايي به دست آمد. نتايج نشان داد كه بيشترين شاخص سرمازدگي و درصد كاهش وزن به ترتيب با ميانگين 45/3 درصد و 03/17 درصد مربوط به تيمار بدون پوشش بود. اين در حالي است كه استفاده از هر دو نوع اسانس گياهي توانست به خوبي افزايش آلودگي ناشي از استفاده از پوشش را به صورت معني داري كاهش داده و بيشترين مقادير تركيبات فنوليك و ظرفيت آنتي اكسيداني آب ميوه را به خود اختصاص دهد. هرچند كه مكانيسم اثر حفاظتي اسانس گياهان دارويي جهت كاهش تلفات وزن هنوز مشخص نشده است اما به نظر مي رسد از آنجا كه كاهش وزن با افزايش فساد قارچي همبستگي دارد، لذا احتمالاً به علت اثر بازدارندگي اسانس هاي گياهي در برابر رشد قارچ ها و ساير ميكروارگانيسم ها، مي توانند سبب كاهش تلفات وزن در ميوه هاي تيمار شده شوند (سلاح ورزی و همکاران، 1392)

نیکخواه و همکاران (1390) نیز تاثیر حمل و نقل جاده ای و بسته بندی را بر اتلاف وزن ارقام انار در انبار بررسی نمودند. نتایج نشان داد که حمل و نقل جاده ای فاکتور مهمی در خسارت های ناشی از آسیب مکانیکی است و کاهش وزن میوه با افزایش طول مسیر حمل و نقل افزایش یافت. همچنین میزان کاهش وزن میوه در سبد های پلاستیکی نسبت به جعبه چوبی و کیسه کنفی کمتر بود. در هنگام نگهداری در سردخانه، بسته بندی میوه در جعبه های دارای سه ردیف شانه نسبت به یک ردیفه و دو ردیفه شانه سبب ایجاد کاهش وزن بیشتری شد (نیکخواه و همکاران، 1390)

شرايط بسته بندی و نگهداری انار در ايران نامناسب است. بهترين روش براي بسته بندي انار، استفاده از كارتن و يا جعبه هاي يك رديفه مي باشد، كه شركت هاي صادراتي به اين امر توجّه كرده و انارهاي خود را در كارتن هاي يك رديفه و يا چند رديفه كه توسط شانـه از يكديگر جدا شده اند قرار مي دهند. استفاده از توری های مخصوص به منظور جلوگیری از  زخم خوردگی و صدمه دیدن میوه نیز در این شرکت ها به منظور صادرات رایج شده است.

روشهاي اصلي بسته بندي انار

1.      كاربرد يك نوار پوششي در يك سيني يا جعبه.

2.      كاربرد پوشش درباره سيني يا جعبه براي تشكيل يك بسته كامل.

3.      روش بسته بندي در كيسه هاي توري.

4.      روش بسته بندي در پوشش پلاستيكي و كيسه هاي كاغذي.

5.      روش بسته بندي در پوشش هاي پلاستيكي و كيسه هاي كاغذي يا كيسه هاي توري.

6.       بسته بندي در جعبه هاي تاشو (گسیلی و همکاران، 1385).

مواد زير مي تواند براي بسته بندي اوليه انار مورد استفاده قرار گيرند: 

1.      پوشش هاي پلاستيكي و كيسه هاي كاغذي قابل حمل (پوششهاي پلاستيكي و كيسه هاي كاغذي

2.      همانند بشقابهاي پلاستيكي مي باشند)

3.       كيسه هاي توري قابل حمل با کیسه هاي توري و کیسه های از جنس پلاستيك ، ويسكوز،

  
پنج شنبه 8 آبان 1393
 محمد هادیان

درجه بندي و بسته بندي انار : در حال حاضر براي درجه بندي انارتنها به جدا كردن نمونه هاي ترك خورده و فاسد از نمونه هاي سالم اكتفا مي شود و كمتر درجه بندي صحيح و اصولي روي اين محصول از نظراندازه ، رقم ، سلامت ظاهري ، رنگ و غيره اعمال مي گردد . انارها در دو مرحله پس از برداشت و پس از انبار درجه بندي ميگردند . توجه به مقررات بسته بندي ( متاسفانه استاندارد اجباري ميوه ها براي مصارف داخلي وجود ندارد ) و درجه بندي علاوه بر اينكه باعث جلب بهتر مصرف كننده ميگردد ، ضايعات را نيز به حداقل كاهش مي دهد بهترين روش براي بسته بندي انار استفاده از كارتن و يا جعبه هاي يك رديفه مي باشد ، كه شركتهاي صادراتي به اين امر توجه كرده وانارهاي خود را در كارتن هاي يك رديفه و يا چند رديفه كه توسط شانـه ( Seperator)از يكديگر جدا شده اند قرار مي دهند . در ايران انار بصورت فله اي براي مصرف كننده عرضه ميگردد. اين در حالي است كه در كشورهاي اروپايي و آمريكايي انار به صورت دانه اي و با قيمت قابل توجهي به فروش ميرسد.از آنجايي كه در ايران نيز هزينه هاي توليد بالا رفته و به تبع آن قيمت محصولات كشاورزي نيز افزايش يافتــه ، مي بايست از هر ابزاري براي جلوگيري ازضايعات وحفظ كيفيت محصولات استفاده نمودكه بهترين راهكار درجه بندي ميوه پس از چيدن در باغ مي باشد ، بدين منظور مي بايست ميوه ها به سه درجه تقسيم شوند :  

1- ميوه هاي درجه يك مخصوص تازه خوري كه خود به دو بخش براي مصرف داخلي وصادرات تقسيم مي شود كه توسط سبدهاي پلاستيكي يا جعبه هاي چوبي به انبار و كارگاه حمل مي شوند.     

 2- ميوه هاي درجه دو كه ميوه هاي ريز و سالم مي باشند كه با توري براي تهيه كنسانتره به كارخانه ها منتقل مي شوند .

 3- ميوه هاي درجه سه كه تركيده مي باشند و براي تهيه رب به طريقه سنتي و يا صنعتي بكار ميروند.

 

  
سه شنبه 6 آبان 1393
 موسی حمیدآبادی

.بسته بندی انار با اتمسفر تعدیل یافته، زمان افزایش ماندگاری این محصول باغی را افزایش می دهد

تغییر رنگ میوه ها و سبزی های تازه راامشکل همیشگی محصولات کشاورزی در زمان جابه جایی، فرآوری و نگهداری درانبار ذکر می کنند که افزایش ضایعات و کاهش کیفیت را به دنبال دارد  .

 خطرات کاربرد مواد نگهدارنده برای افزایش عمر محصولات کشاورزی در گذشته سبب شد تا بسته بندی به روش اتمسفر تعدیل یافته در تحقیقات جدید مورد بررسی قرار گیرد.

در یک پژوهش اثر امواج ماورای بنفش (UVC) و بسته بندی با اکسیژن بالا (HOA) به صورت جداگانه و ترکیبی بر روی آریل های انار که به مدت 14 روز در دمای 5 درجه سانتیگراد بالای صفر نگهداری شده بودند، مطالعه شد.

نتایج تحقیق نشان داد که کاربرد این دو تیمار به طور ترکیبی ضمن ایمنی محصول دربرابر

رشد باکتری های مزوفیل ، سایکروفیل ، مخمر ها و کپک ها، ارزش غذایی آریل های انار از نظر محتوای آنتی اکسیدانی، ترکیبات فنلی ، آنتوسیانین ها و ویتامین ˈثˈ حفظ می شود.

همچنین این روش از قهوه ای شدن و تغییر کیفیت محصول و کاهش بازارپسندی آن جلوگیری می کند.

بنا براین گزارش، این روش هزینه های نگهداری انار را کاهش می دهد و درافزایش صادرات این محصول به بازارهای جهانی موثر است. 

  
شنبه 3 آبان 1393
 حانیه افسیج

معرفي  انواع مواد اوليه بسته بندي

بسته بندي اوليه :عبارتست از بسته بندي ابتدائي كه فرآورده ها را در برابر آسيبهاي احتمالي كه ممكن است سبب فساد

آنها شود حفظ مي كند و عرضه مستقيم ميوه را به شكل مناسبي تسهيل مي نمايد.

 

مواد بسته بندي اوليه:

 

موادي كه در بسته بندي اوليه بكار مي رود بايد با استاند اردهاي ملي ايران مربوط به بهداشت و تندرستي

جامعه مطابقت داشته باشد و بايد به گونه اي باشد كه نگهداري درست و كامل از كالا در برابر هرگونه

آسيب و خرابي طي مراحل نگهداري و ترابري تأمين نمايد.

 

مواد زير مي تواند براي بسته بندي اوليه انار مورد استفاده قرار گيرد:

 

پوشش هاي پلاستيكي و كيسه هاي كاغذي قابل حمل (پوششهاي پلاستيكي و كيسه هاي كاغذي

همانند بشقابهاي پلاستيكي مي باشند.)

كيسه هاي توري قابل حمل با كيسه هاي توري و كيسه هايي از جنس پلاستيك ، ويسكوز، الياف

بافته شده يا تركيبي از اين مواد.

سيني هايا جعبه ها (جعبه ها با ارتفاع بيش از 25 ميلي متر ) ساخته شده از مقواي ضخيم ، خمير كاغذ،

خمير پلاستيك يا چوب با كف صاف يا شكل داده شده باشد.

مواد

  

جستجوی پیشرفته

کتب و مقالات علمی
صنایع بسته بندی و غذایی

خبرنامه: ثبت ایمیل

فرش پلاس( بسته بندی میوه و سبزی)افزایش ماندگاری محصولات غذایی - فیلم های پلاستیکی چندلایه