English / Persian
امروز دوشنبه 9 اسفند 1395
سلام .بهترین نوع گاز برای بسته بندی مغز گردو و گردوی آسیاب شده در ظروف یکبار مصرف و پلی. اتیلن چیست . سپاس
شهرک فناوری
گروه کارخانجات پارت لاستیک
کانال تلگرام کلینیک تخصصی بسته بندی مواد غذایی ایرانبانک جامع خرید و فروش ماشین آلات صنایع غدایی و بسته بندی ایرانکانال تلگرامی باشگاه فرمولاسیون مواد غذایی ایرانماشین الات بسته بندی حبوبات و خشکبار

آمار بازدیدکنندگان

کاربر گرامی :  شما می توانید سئوالات مورد نظر خود را در زمینه های متنوع بسته بندی ازطریق منوی تماس یا ما به این

 کلینیک منعکس و پاسخ های متعدد در خصوص سئوال مطروحه را از طریق همین سایت مشاهده فرمائید

شنبه 28 آذر 1394
 مریم اکبریان

ایران در رده سوم تولید گردو بعد از امریکا و چین قرار دارد. با این وجود تنها نیم درصد از سهم تجارت جهانی تولید محصول گردو را در اختیار دارد، و جایگاه ایران در این حوزه یازدهم است. یکی از دلایل عمده این تضاد، ضعف در کیفیت بسته بندی است . از ميان خشـكبار صادراتي كشـور، مغز گردو به دلايل مختلف از جمله بسـته بندي نامناسـب، خيلي زود دسـتخوش تغييرات فيزيكي و شـيميايي شـده و كيفيت خود را از دست مي دهد.     

شرایط انبارداری، افزودن آنتی اکسیدان ها و بسته بندی مناسب از جمله مواردی می باشند که تاثیر بسیار زیادی بر روی ماندگاری آجیل ها دارند. با انتخاب دقیق این سه فاکتور ، ماندگاری آجیل ها، از جمله گردو افزایش می یابد و کیفیت آن ها در بالاترین سطح حفظ می شود. نگهداری در دمای پایین : سرد کردن یا انجماد آجیل ها روشی رایج ومطمئن برای نگهداری آن ها محسوب می شود. آجیل هایی نظیر گردو را می شود در شرایط انجماد تا دو سال و بیشتر نگهداری کرد. تحقیقات نشان داده که انجماد، واکنش های انتشار را در تندشدگی اکسیداتیو متوقف کرده و از افت کیفیت ممانعت می کند. دمای نگهداری مهمترین فاکتور بوده و سپس به ترتیب نفوذپذیری فیلم بسته بندی به اکسیژن و میزان نور با اهمیت تشخیص داده شدند .

با غوطه ور کردن مغز گردو در محلول کربوکسی متیل سلولز که نوعی پوشش خوراکی است می توان از تماس اکسیژن با محصول جلوگیری کرده و لذا از اکسید شدن و تولید طعم و بوی نامطلوب در مغز گردو جلوگیری کرد. به این  ترتیب می توان زمان ماندگاری مغز گردو را افزایش داد.

نگهداری مغزها در حضور غلظت بالای اکسیژن موجب رانسید شدن آن ها می شود ولی  در غلظت پایین اکسیژن مغزهایی با طعم خوب خواهیم داشت. بنابراین با نگهداری مغز     EVOH  گردو در بسته بندی های با نفوذپذیری بسیار کم به اکسیژن مثل لمینیت با  

همراه با تزریق گاز ازت و یا استفاده از مواد جاذب اکسیژن در داخل بسته بندی می توان کیفیت مغز گردو را تا بیش از 13 ماه حفظ کرد.

 شــركت دايموند كه يكي از شــركت هاي بزرگ بسته بندي و فروش خشــكبار در كاليفرنياي امريكاست، مغز گردو را در بسته هاي 400، 500 و 1000 گرمي ســلوفان بسته بندي و سپس آنها را در جعبه قرار داده و به مناطق مختلف صادر ميكند. اين شركت براي بسته بندي از خلاء استفاده مينمايد. طبق تجربيات اين شركت تجاري به دليل اينكه مغز گردو ممكن اســت بوي غذاهاي ديگر را جذب كند، بايســتي طــي نگهداري در ظروف بــدون بو و غير قابل نفوذ به هوا نگهداري شــود.

در بررسی بسته بندی مغز گردو می توان به کار تحقیقاتی تاج الدین اشاره نمود، که مغز گردو پس از خشک شدن در فیلم های پلاستیکی شفاف پلی وینیل کلراید با ضخامت 216 میکرون، شفاف پلی اتیلن با دانسیته پایین   به ضخامت 90 میکرون و نقره ای رنگ پلی آمید / پلی پروپیلن در ضخامت 65 میکرون قرار گرفت. فیلم های مورد نظر با دستگاه بسته بندی نیمه خودکار ساخت داخل کشور با دو میزان خلاء 85/0 و 72/0کیلوگرم بر سانتی مترمربع بسته بندی و به مدت حدود یک سال در دمای محیط نگهداری شد. طی این مدت مقادیر عدد اسیدی، عدد پراکسید، عدد یدی، اندیس کرایس و شمارش کپک و مخمر اندازه گیری و با روش مقایسه میانگین های دانکن با هم مقایسه شدند نتایج جدول تجزیه واریانس نشان داد که هر سه عامل اثر معنی داری بر صفات اندازه گیری شده داشتند. دو فیلم

نسبت به شاهد (بدون بسته بندی) و فیلم پلی وینیل کلراید   PA / PPو   ( LDPE / PA / LDPE(   

 در حفظ کیفیت مغز گردو موثرتر بودند. همچنین با اختلاف کمی استفاده از دستگاه خشک کن به روش آفتابی برتری داشت.

منابع:

بهجت تاج الدین، بررسی اثرپوششهاي پليمري دربسته بندي مغز گردو

نجمه رمدانی، حبیب اله میرزایی ، بهجت تاج الدین بررسی عوامل موثر بر بسته بندی گردو و افزایش صادرات آن

 

  
پنج شنبه 15 مرداد 1394
  حامد مهدویان مهر

گردو میوه خوراکی سرشار از اسید های چرب چند غیر اشباعی نظیر،18:1، 2: 18و 3: 18 می باشد، که این سطح بالا از اسید های چرب غیر اشبا ع، میوه گردو را حساس به واکنش اکسیداسیون و تغییر طعم ناشی از آن می نماید. سرعت این واکنش اکسیداسیون به عنوان یک واکنش شیمیایی، علاوه بر ماهیت غیر اشباع بودن چربی گردو، به بسیاری از عوامل دیگر نظیر غلظت اکسیژن، درجه حرارت رطوبت نسبی، نور، حضور ترکیبات انتی اکسیدان و روش فرآوری مغز گردو وابسته می باشد. در این بین، غلظت اکسیژن یکی از مهم ترین عوامل خارجی موثر بر اکسیداسیون چربی می باشد.  اگر چه نرخ اکسیژن مستقل از غلظت اکسیژن در فشارهای نسبی بسیار بالا اکسیژن می باشد ولی در فشارهای نسبی کم اکسیژن، متناسب با غلظت اکسیژن می باشد. از این رو، حذف اکسیژن و یا جایگیزین کردن آن با گازهای خنثی نظیر نیتروژن، کافی نبوده و تا حد معینی توسط نفوذ پذیری مواد بسته بندی به اکسیژن کنترل می­شود. با اساس نتایج بدست امده،  اثر پارامترهای مؤثر بر اکسیداسیون مغز گردو بسته بندی شده  از قانون زیر پیروی می کند که اثر درجه حرارت بیشتر از درجه نفوإپذیری فیلم بسته بندی به اکسیژن و سپس شرایط نوری مؤثر است. از این رو محققین به حفظ کیفیت قابل قبول برای گردو در طی زمان 2 ماه در بسته های پلی اتیلن حاوی هوا، 4 تا 5 ماه در بسته های دولایه پلی اتیلن پلی اتیلن ترفتالات در حضور نیتروژن و حداقل 12 ماه در کیسه های از جنس فیلم های جاذب اکسیژن، قرار داده شده در بسته های پلی اتیلن در حضور گاز نیتروژن در دمای20 درجه سانتی گراد دست یافته اند، علاوه بر این نمونه های ذخیره شده در تاریکی حفظ کیفیت کمی بالاتر از آن در معرض نور دارا می باشند.  به عنوان یک نتیجه کلی حذف اکسیژن، کاهش دمای نگهداری، استفاده از فیلم های با نفوإ پذیری کم و نگهداری دور از نور بهترین  زمان ماندگاری را برای مغز گردو ایجاد میکند. استفاده از فیلم های کواکسترود شده پلی استایرن - پلی اتیلن که نفوذ پذیری بسیار پائینی دارند نیز توصیح می شود.

 

S.F. Mexis a , A.V. Badeka a , K.A. Riganakos a , K.X. Karakostas b , M.G. Kontominas. 2009. Effect of packaging and storage conditions on quality of shelled walnuts. Food Control 20    743–751.

  
یک شنبه 21 دی 1393
 عقیل حسینی

امروزه استفاده از اتمسفر اصلاح شده در نگهداری و بسته بندی مواد غذایی کاربرد بسیاری پیدا کرده است.

ازاین روش برای  بسته بندی میوه جات وسبزی جات تا بسته بندی مغز ها و دانه ها و تنقلات  و بسیاری از مواد دیگر استفاده میشود.

اگر چه نمیتوان خصوصیات و ویژگی های منحصر به فرد این نوع بسته بندی را منکر شد ولی استفاده از این روش برای همه مواد غذایی مناسب نیست.

در بسته بندی گردو و با نگاهی کلی بیشتر مغز ها پوشش های خوراکی یکی از بهترین گزینه ها هستند ومیتوان با استفاده همزمان از اتمسفر اصلاح شده و پوشش خوراکی که دارای خواص ضد میکروبی نیز میباشند مدت زمان نگهداری مغز ها را افزایش داد.

در تحقیق انجام شده اثر کاهش اکسیژن اطراف بسته بندی مغز گردو  به 3% و استفاده از تیمار های 20%،30%،40% و 50% دی اکسید کربن، مورد مطالعه قرار گرفت . نتیجه بدست آمده غلظت های مختلف کربن دی اکسید را در جلوگیری از فساد اکسیداتیو بی معنی دانست.ولی تاثیر آن روی تازه نگه داشتن معنی دار و قابل توجه بود.بنابر این استفاده از روش مپ به تنهایی برای بسته بندی مغز گردو مناسب نیست. ولی همان طور که توضیح داده شد استفاده ترکیبی از مپ و پوشش خوراکی شاید نتایج بهتری را حاصل شود

 

  
دوشنبه 15 دی 1393
 معصومه اكبرآبادي

مغز گردو از جمله خشكباري است كه خيلي سريع در اثر عوامل شيميايي و ميكربي فاسد مي شود. عامل فساد شيميايي به وجود مقدار قابل توجهي چربي با اسيد هاي چرب اشباع نشده از جمله اسيد اولئيك، اسيد لينولييك مربوط شده است و در نتيجه مساله اكسيداسيون چربي همواره آن را تهديد مي كند. با وجود اين مغز گردو داراي ويتامينهاي A &E   .C   بوده كه خود نقش آنتي اكسيدان دارد اما بدليل وجود فلزاتي مانند مس و آهن در آن فعاليت اكسيداني در آن افزايش مي يابد و براي نگهداري طولاني مدت آنتي اكسيدانهاي طبيعي كافي نخواهد بود.

از طرف ديگر اكسيداسيون ويتامينهاي A&E   و كارتنوييد هاي خود ممكن است توسط پراكسيد هايي كه از اسيدهاي چرب اشباع نشده به وجود مي آيند صورت گيرد.

تندي اكسيداسيوني گردو ايراني پوست گيري شده در ميزان O2   زياد  و كم( 21 و كمتر از 2.5% )در رطوبت نسبي پايين و متوسط (21 و 53%) اندازه گيري شد. نتايج نشان داد كه استفاده از پوششهاي خوراكي با نفوذ پذيري پايين نسبت به O2   يا با بسته بندي غير قابل نفوذ به O2  براي گردو سبب افزايش ماندگاري آن مي شود.

 

رطوبت موجود در مغز گردو نبايد بيش از 6% باشد. مواد اوليه بسته بندي بايستي غير قابل نفوذ به اكسي‍ژن و نور باشد. به منظور نگهداري آن به مدت بيش از چند ماه بايستي نفوذ پذيري بخار آب در بسته بندي ، بسيار ناچيز باشد. از طرف ديگر مواد غذايي كه حاوي چربي هستند به نور حساسند و مي توانند خيلي سريع اكسيژن جذب كنند . به همين دليل لازم است طوري بسته بندي كرد  كه نگهداري آن مشكلي براي مصرف كننده ايجاد نكند.

بدين منظور بايستي فشار سطحي اكسيژن داخل بسته را به حداقل رساند و يا نزديك صفر نگه داشت

تخليه اكسيژن از بسته هاي مواد غذايي يعني استفاده از بسته بندي خلاء  زمان ماندگاري يا عمر مفيد آن را افزايش مي دهد.

بسته هاي تحت خلاء بايد استحكام لازم را داشته باشد و از نقفوذ مجدد اكسيژن از محل دوخت به داخل بسته ممانعت شود.

طي تحقيقاتي توسط SATTAR و همكاران تاثير نور فلورسنت ، اشعه گاما و ماده بسته بندي روي تغييرات نا مطلوب مربوط به اكسيداسون دانه هاي خشك بادام . بادام زميني .بلوط و گردوتحت شرايط دماي محيط (40-25)به مدت 200 روز بررسي شد . مواد بسته بندي مورد مطالعه  عبارت بودند از پلي اتيلن شفاف، پلي اتيلن نقره اي رنگ ، پلي اتيلن سياه رنگ ، كاغذ خاكستري و بطري هاي شيشه اي كهربايي رنگ .

 نمونه ها در معرض نور فلورسنت قرار گرفته يا در شرايط تارك نگهداري شدند . تيمارهاي مورد آزمون بطور معني داري بر پراكسيداسيون دانه ها تاثير گذاشتند . ميزان اكسيداسون دانه هاي خشك شاهد طي انبار داري به ترتيب مشاهده شد: بلوط 35.5 گردو 29.1 بادام زميني 25.5 و بادام 21.3 ميلي اكي والان بر كيلو گرم . اين مقدار بوسيله نور فلور سنت و اشعه گاما بطور معني داري افزايش يافت . بطري هاي كهربايي رنگ و پلي اتيلن هاي رنگ شده كيفيت دانه هاي خشك را بهتر از انواع ديگر حفظ كردند.

تاپير آنتي اكسيدانها ، گاز بي اثر و بسته بندي پلي اتيلن بر ماندگاري مغز گردو توسط PRABHAKAR  و همكارانش بررسي شده است . آنتي اكسيدانها مانند بوتيل هيدروكسي آنيزول، بوتيل هيدروكسي تولوئن و گاليت پروپيل به تنهايي يا به صورت تركيب در سطوح( 0.02-0.01%) بر اساس چربي كل استفاده شدند كه محافظ مناسبي در برابر تندي مغز گردوي بسته بندي شده در جعبه هاي چوبي كه كاغذ نازك شفاف هم داخل آن مصرف شده است  و قوطي هاي  OTSبه شمار مي روند . استفاده از پلي اتيلن بجاي كاغذ نازك و شفاف بجاي پوشش دادن جعبه ها موجب تسريح تندي مي شود . براي نگهداري طولاني مدت كنسرو كردن با گاز CO2 خيلي موثرتر از كنسرو كردن با استفاده از گاز N2 يا خلاء است . سطح اكسي‍‍ژن باقيمانده در قوطي هاي بسته بندي شده با N2يا خلاء شرايط ايجاد تندي را فراهم مي كند. موثر بودن co2  ممكن است در نتيجه حلاليت زياد چربي در آن و يا توانايي آن در كاهش PH  باشد .

 بعلاوه می توان از ترکیبات جاذب اکسیژن در بسته بندی مغزها استفاده کرد. این ترکیبات باعث افزایش زمان ماندگاری مغزها حتی تا بیشتر از 12 ماه می شوند. در پژوهشی که برای مقایسه دو نوع فیلم (PET/LDPE   و LDPE/EVOH/LDPE  ) همراه با استفاده یا بدون استفاده از گاز نیتروژن و ترکیبات جاذب اکسیژن در بسته بندی  و شرایط نگهداری مغز بادام در دو دمای 4 و 20 درجه سلسیوس و شرایط نوری متفاوت (تاریکی یا در حضور نور) انجام شد نتایج نشان داد که  بهترین نتایج در مورد تمامی ویژگی های محصول شامل عدد پراکسید، رنگ، عدد هگزانال،  ترکیب اسید چرب و ترکیبات فرار و خصوصیات حسی، با استفاده از بسته بندی در فیلم LDPE/EVOH/LDPE   در حضور ترکیبات جاذب اکسیژن (عدم استفاده از نیتروژن) و در دمای 4 درجه سلسیوس در طی 12 ماه نگهداری به دست آمد

  

جستجوی پیشرفته

کتب و مقالات علمی
صنایع بسته بندی و غذایی

خبرنامه: ثبت ایمیل

فرش پلاس( بسته بندی میوه و سبزی)افزایش ماندگاری محصولات غذایی - فیلم های پلاستیکی چندلایه