کاربر گرامی : شما می توانید سئوالات مورد نظر خود را در زمینه های متنوع بسته بندی ازطریق منوی تماس یا ما به این
کلینیک منعکس و پاسخ های متعدد در خصوص سئوال مطروحه را از طریق همین سایت مشاهده فرمائید
جمعه 4 دی 1394 | ![]() |
ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪي ﺷﻜﺮ: شکر ﺳﻔﻴﺪ ﭘﻮدري، ﺳﻔﻴﺪ ﻧﺮم و قهوه اي ﻧﺮم،ﺑﺎﻳﺪ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﺎ ﻧﻮع ﺑﻪ ﻣﻴﺰان و ﻣﺼﺎرف آن ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪي و ﻧﮕﻪداري ﺷﻮد :
شکرﺳﻔﻴﺪ ﭘﻮدري، ﺳﻔﻴﺪ ﻧﺮم و قهوه اي ﻧﺮم، ﺑﺮاي ﻣﺼﺎرف در ﺻﻨﺎﻳﻊ ﻏﺬاﻳﻲ و ﻣﺮاﻛﺰ ﻋﻤﺪه ﻣﺼﺮفﺑﺎﻳﺪ در ﻛﻴﺴﻪﻫﺎي ﺣﺪاﻛﺜﺮ 20 کیلوگرمی نو ،پاکیزه،سالم،قبلا استفاده نشده و مقاوم از ﺟﻨﺲ ﭘﻠﻲ ﭘﺮوﭘﻴﻠﻦ ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪي ﺷﻮد، ﺑﻪﻃﻮريﻛﻪ د ر ﻣﻘﺎﺑﻞ هر ﻧﻮع آﻟﻮدﮔﻲ در اﻧﺒﺎر وﺣﻤﻞ وﻧﻘﻞ ﻛﺎﻻرا ﻣﺤﺎﻓﻈﺖ ﻛﻨﺪ. وﻳﮋﮔﻲ ﻫﺎي ﻛﻴﺴﻪﻫﺎي ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪي ﺑﺎﻳﺪ ﻣﻄﺎﺑﻖ ﺑﺎ اﺳﺘﺎﻧﺪاردﻣﻠﻲ ﺷﻤﺎره 2972 : کیسه های ﭘﻼﺳﺘﻴﻜﻲ ﭘﻠﻲ اوﻟﻔﻴﻦ ﻫﺎ ﺑﺎﺷﺪ، ﺷﻜﺮ ﺳﻔﻴﺪ ﭘﻮدري، ﺳﻔﻴﺪ ﻧﺮم و قهوه اي ﻧﺮم،ﺑﺮاي ﻣﺼﺎرف ﺧﻮراﻛﻲ ﺧﺎﻧﻮار ﺑﺎﻳﺪ در ﺑﺴﺘﻪﻫﺎي ﺣﺪاﻛﺜﺮ یک کیلوگرم ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪي ﺷﻮد ، ﺟﻨﺲ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده در ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪي کالا باید وﻳﮋه ﻣﺼﺎرف در ﺻﻨﺎﻳﻊ غذایی ﻣﺎﻧﻨﺪ پلی اتیلن، ﭘﺮوﭘﻴﻠﻦ و ﻛﺎﻏﺬ ﻻﻣﻴﻨﻪ ﺷﺪه ﺑﻮده و ﻣﻘﺎوم در ﺣﻤﻞ وﻧﻘﻞ وﻧﮕﻪداري درست کالا ﺑﺎﺷﺪ .درﺻﻮرت اﺳﺘﻔﺎده از ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪي ﺛﺎﻧﻮﻳﻪ در ﻛﺎرﺗﻦ، وﻳﮋﮔﻲﻫﺎي ﻛﺎرﺗﻦ ﺑﺎﻳﺪ ﻣﻄﺎﺑﻖ اﺳﺘﺎﻧﺪارد ﻣﻠﻲ :شماره 150 باشد .
بسته بندی سبزیجات خشک: مواد بسته بندي موادي كه براي بسته بندي به كار مي روند بسته به نوع سبزي خشك و در نظر گرفتن ساير شرايط ( درصد رطوبت ، وزن و يا عوامل ديگر ) متفاوت هستند ولي به هرشكل گنجايه ها بايستي ويژگي هاي زير را دارا باشند : -محافط بهداشتي باشد يعني در مقابل ورود هر نوع آلودگي مقاومت داشته باشد . -مقاوم به چربي و رطوبت باشد . -در مقابل عبور گاز بو و مزه بصورت دو جانبه مقاوم باشد -در مقابل نور در مورد سبزيهاي حساس به نور مقاوم باشد -در مقابل ضربات مكانيكي مقاومت مناسبي داشته باشد -از شفافيت مطلوبي براي سبزيهاي خشك مقاوم به نور برخوردار باشد -درب آن به سهولت باز شود -ويژگي هاي مربوط به دوخت حرارتي را داشته باشد -داراي حداقل آلودگي زيست محيطي باشد -از لحاظ اقتصادي مقرون به صرفه باشد وضعيت ظاهري ، چاپ پذيري ، اندازه و شكل آن مناسب باشد - چنانچه جهت بسته بندي محصول ازظروف شيشه اي استفاده شود،ويژگيهاي آن بايد مطابق استاندارد ملي1409:سال1379(ويژگيهاي ظروف شيشه اي براي محصولات غذايي وآشاميدني) باشد. - چنانچه جهت بسته بندي از جعبة مقوايي استفاده شود ويژگي هاي آن بايستي مطابق استاندارد ملي 3341 : سال 1377 (جعبة مقوايي مواد خوراكي – ويژگي ها و روشهاي آزمون ) باشد. چنانچه جهت بسته بندي از ظروف فلزي استفاده شود ويژگي هاي آن بايستي مطابق استاندارد ملي1881:سال1381(ظروف فلزي غير قابل نفوذجهت نگهداري مواد غذايي– ويژگي ها ) باشد. يادآوري4- چنانچه جهت بسته بندي از مواد پليمري مناسب براي مواد غذايي 1 ( پلي اتيلن ، پلي پروپيلن و...) استفاده شود ويژگي هاي آن بايد برابر با استاندارد ملي ايران 2 ...باشد. بسته بندی حبوبات: -ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪی اوﻟﯿﻪ :در اﯾﻦ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻧﻮع ﻣﺼﺮف ﺣﺒﻮﺑﺎت ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪی اﻧﺠﺎم ﻣـﯽ ﺷـﻮد . ﺑـﺮای ﺑﺴـﺘﻪ ﺑﻨـﺪی ، ﺣﺒﻮﺑﺎت از دﺳﺘﮕﺎه ﻣﺨﺼﻮص ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪی اﺳﺘﻔﺎده ﻣﯽﺷﻮد . ﺟﻨﺲ و ﻣﻮاد ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده در ﺳﺎﺧﺖ ﺑﺴﺘﻪ ﻫﺎ ﺑﺎﯾﺪ، ﻣﻘﺎوم و ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮای ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ ﺑﺎﺷﺪ. ﻣﻮاد ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪی ﺑﺎﯾﺪ ﻣﻨﺎﺳﺐ و ﺳـﺎﻟﻢ ﺑﺎﺷـﺪ . ﻟﻮازﻣﯽ ﮐﻪ ﺑﺮای ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪی ﺣﺒﻮﺑﺎت ﺑﻪ ﮐﺎر ﺑﺮده می ﺷﻮد ﺑﺎﯾﺪ ﺳﺎﻟﻢ ، ﺗﻤﯿﺰ ﺧﺸﮏ و ﻋﺎری از ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ آﻟﻮدﮔﯽ و ﺑﻮی ﻏﯿﺮﻃﺒﯿﻌﯽ ﺑﺎﺷﺪ. اﯾﻦ ﻣﻮاد ﺑﺎﯾﺪ در ﺷﺮاﯾﻂ ﺑﻬﺪاﺷـﺘﯽ و ﺗﻤﯿـﺰ ، ﻧﮕـﻪ داری ﺷـﺪه و از آﻟﻮدﮔﯽ آن ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی ﮔﺮدد . اﻧﺘﺨﺎب ﺟﻨﺲ و ﻧﻮع ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻪ ﮔﻮﻧﻪ ای ﺑﺎﺷﺪ ﮐـﻪ ﺑﺘﻮاﻧـﺪ ﻣﺤﺼـﻮل را از ﺗﻐﯿﯿﺮات ﮐﻤﯽ و ﮐﯿﻔﯽ در ﻃﯽ ﻣﺮاﺣﻞ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺣﻤﻞ و ﻧﻘﻞ ﺗﺎ زﻣﺎن ﻣﺼﺮف ﺣﻔﻆ ﻧﻤﺎﯾﺪ و ﺑﻪ ﻧﺤـﻮی ، ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪی ﮔﺮدد ﮐﻪ اﻣﮑﺎن دﺳﺖ ﮐﺎری در آن وﺟﻮد ﻧﺪاﺷـﺘﻪ ﺑﺎﺷـﺪ و ﺑﺮﭼﺴـﺐ ﮔـﺬاری ﺻـﺤﯿﺢ را اﻣﮑﺎن ﭘﺬﯾﺮ ﺳﺎزد . روش ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪی ﺑﺎﯾﺪ ﺑﻪ ﻧﺤﻮی ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﺣﻔﺎﻇﺖ ﺻﺤﯿﺢ و ﮐﺎﻣﻞ از ﻣﺤﺼـﻮل ﺑـﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی از ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ ﻓﺴﺎد ،آﺳﯿﺐ و ﺿﺎﯾﻌﺎت ، ﻃـﯽ ﻣﺮاﺣـﻞ ﻧﮕـﻪ داری و ﺗﺮاﺑـﺮی ، ﺗـﺄﻣﯿﻦ ﮔﺮدد. ﭘﺮ ﮐﺮدن حبوبات در بسته بندی معمولا شامل موارد زیر است: 1-پر کردن ﺗﺎ ﺣﺪ ﻣﻮرد ﻧﻈﺮ ، ﺑﺮ اﺳﺎس وزن و ﯾﺎ ﺣﺠﻢ. 2- ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪی در ﻇﺮوف ﻣﺨﺼﻮص ﻣﺎﻧﻨﺪ ﭘﻠﯽ اﺗﯿﻠﻦ. 3- ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪی ﺑﺎ ﻫﻮای اﺻﻼح ﺷﺪه. ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪی در کیسه: ﺣﺒﻮﺑﺎت را ﻣﯽ ﺗﻮان در ﮐﯿﺴﻪ ﻫﺎی ﮐﻨﻔﯽ ،ﻣﺘﻘﺎﻟﯽ و ﯾﺎ ﭘﻼﺳﺘﯿﮑﯽ ﻧﯿﺰﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪی ﻧﻤﻮد . ﺑـﺮای اﯾـﻦ ﻧـﻮع ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪی ﺑﺎﯾﺪ از ﮐﯿﺴﻪ ﻫﺎی دو ﻟﻔﺎﻓﻪ اﺳﺘﻔﺎده ﮔﺮدد و ﺑﻬﺘﺮ اﺳﺖ ﻟﻔـﺎف داﺧﻠـﯽ آن از ﭘﺎرﭼـﻪ ﻫـﺎی ﻧﺨﯽ و ﻟﻔﺎف ﺧﺎرﺟﯽ آن از ﺟﻨﺲ ﮐﻨﻒ ﯾﺎ اﻟﯿﺎف ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ ﻧﻮ و ﺗﻤﯿﺰ ﺑﺎﺷﺪ . ﺣﺪاﮐﺜﺮ وزن ﺧﺎﻟﺺ ﺑﺴﺘﻪ ﻫﺎ 40 کیلوگرم تعیین ﺷﻮد. در ﺻﻮرت اﺳﺘﻔﺎده از ﮐﯿﺴﻪ ﮔﻮﻧﯽ ﮐﻨﻔﯽ وﯾﮋﮔﯽ ﻫﺎی آن ﺑﺎﯾـﺪ ﻃﺒـﻖ اﺳـﺘﺎﻧﺪارد ﻣﻠـﯽ "ﮐﻨﻔﯽ 1751 اﯾﺮان وﯾﮋﮔﯽ ﻫﺎی ﮐﯿﺴﻪ ﮔﻮﻧﯽ " ﺑﺎﺷﺪ. بسته ﺑﻨﺪی ﺗﺎ دو ﮐﯿﻠﻮﮔﺮم : ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪی را ﻣﯽ ﺗﻮان در ﮐﯿﺴﻪ ﻫﺎﺋﯽ از ﺟﻨﺲ ﭘﻠﯽ اﺗﯿﻠﻦ و ﭘﻠﯽ ﭘـﺮوﭘﯿﻠﻦ ،ﺑـﻪ ﺻـﻮرﺗﯽ ﮐـﻪ از ﻧﻔـﻮذ ﻋﻮاﻣﻞ ﺧﺎرﺟﯽ ، ﻣﺤﺎﻓﻈﺖﺷﻮد اﻧﺠﺎم داد. ﺑﺮای ﺗﺮاﺑﺮی ﺑﻬﺘﺮ اﺳﺖ اﯾﻦ ﺑﺴﺘﻪ ﻫﺎ در داﺧﻞ ﺑﺴﺘﻪ ﻫﺎی ﺑﺰرﮔﺘﺮ ( ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪی ﺛﺎﻧﻮﯾـﻪ ) ﻣﺎﻧﻨﺪ ﮐﺎرﺗﻦ ، ﻗﺮار ﮔﯿﺮﻧﺪ ﺗﺎ ازآﺳﯿﺐ ﻣﮑﺎﻧﯿﮑﯽ ﺣﻔﻆ ﺷﻮﻧﺪ. ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪی در ظروف: در ﺻﻮرت اﺳﺘﻔﺎده از ﻇﺮوف در ﺣﺒﻮﺑﺎت ، ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪی ﺑﺎﯾﺪ ﻇﺮوﻓﯽ را اﻧﺘﺨﺎب ﮐﺮد ﮐﻪ ﺑـﺮای ﻣﻘﺎﺻـﺪ دﯾﮕـﺮ ﻣﻮرد اﺳــﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﻧﮕﺮﻓﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ و اﻣﮑﺎن اﻧﺘﻘﺎل آﻟﻮدﮔﯽ ﻓﺮاﻫﻢ ﻧﺸﻮد . اﯾﻦ ﻇﺮوف ﺑﺎﯾﺪ ﻗﺒﻞ از اﺳﺘﻔﺎده ﻣــــــﻮرد ﺑﺎزرﺳﯽ ﻗﺮارﮔﯿﺮد ﺗﺎ از ﺗﻤﯿﺰ ﺑﻮدن آن ﻫﺎ اﻃﻤﯿﻨﺎن ﺣﺎﺻﻞ ﺷﻮد . ﻣﻮادی ﮐـﻪ ﺑـﺮای ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪی ﺑﻪ ﮐﺎر ﻣﯽ روﻧﺪ ، ﺑﺎﯾﺪ ﺑﻪ ﻣﻘﺪار ﻻزم و ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز ﺑﻪ ﻣﺤﻮﻃـﻪ ﺑﺴـﺘﻪ ﺑﻨـﺪی ﻣﻨﺘﻘـﻞ ﺷـﻮد . ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪی ﺑﺎﯾﺪ در ﺷﺮاﯾﻄﯽ اﻧﺠﺎم ﭘﺬﯾﺮد ﮐﻪ ﺑﺎﻋﺚ آﻟﻮدﮔﯽ ﻓﺮآورده ﻧﮕﺮدد .
| |
![]() ![]() |
چهارشنبه 18 آذر 1394 | ![]() |
بسته بندی حبوبات و خشکبار درگذشته هاي نه چندان دور، خشكبار صادراتي ايران شامل ده قلم كالا مانند پسته، فندق، بادام، مغز هسته، خرما، كشمش، انجير خشك، برگه زردآلو، قيسي و گردو میشد اما هم اكنون تنها 4 قلم از خشكبار كشورمان شامل پسته، خرما، كشمش و انجير خشك جنبه صادراتي خود را حفظ كرده است و مابقي اقلام خشكبار به دليل افزايش جمعيت كشور جنبه خودمصرفي پيدا كرده و حجم صادارت آن بسيار كم شده است. به طور كلي در 50 سال اخير، خشكبار همواره يكي از سه كالاي صادراتي كشورمان و در زمره صادرات غيرنفتي بوده است. حتي پس از پيروزي انقلاب كه صادرات غيرنفتي تنوع زيادي يافت، باز هم خشكبار جايگاه خود را حفظ كرد و چهار قلم ذكر شده يعني پسته، خرما، كشمش و انجير خشك همچنان در صدر صادرات غيرنفتي كشورمان قرار دارند. به طور كلي در سالهاي اخير صادرات خشكبار به لحاظ ارزش در مرز يك ميليارد دلار بوده است. از جمله موارد اهمیت بسته بندی خصوصا بسته بندی صادراتی میتوان به موارد ذیل اشاره کرد : :: شرح مختصری بر عملکرد ماشین آلات دستگاه بوجار این دستگاه توسط فشار هوا و حرکات مکانیکی گرد و غبار موجود در حبوبات اولیه را برطرف کرده و برای انتقال به مرحله بعد آماده می سازد. نوار نقاله دستچین کارگران در اطراف این نوار نقاله به صورت دستچین اقدام به جداسازی اضافات قابل رویت می نمایند. دستگاه پولیش این دستگاه با حذف غبار موجود بر روی حبوبات آنرا به صورت براق در آورده و آماده بسته بندی می کند. دستگاه بسته بندی این دستگاه نیز با مکانیزم وزنی ، حبوبات را در لفاف های شفاف بسته بندی می کند.
مواد ذیل در حد وسیعی برای بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند : - کاغذ ومحصولات کاغذی پوششدار - محصولات سلولزی _ سلوفان فلزات _ ورقه حلبی ، الومینیوم ، فولاد زنگ نزن ، مفرغ * انواع سرامیک * شیشه * لاستیک * پلاستیک * ترکیبات دیگر مانند چوب ، پارچه وغیره فساد معمولا به وسيله كپك ها، مخمرها، باكتري ها و ويروس ها انجام مي گيرد. منشاء اين آلودگي ها ممكن است از مزرعه و باغ باشد كه محصول در حال رشد يا دام را مورد تهاجم قرار دهد. سپس علايم قابل رويت فساد طي حمل و نقل ، انبار كردن و يا مصرف محصول به چشم آيد. تغييرات متابوليكي غير معمول كه به دليل گرمازدگي، سرمازدگي، كمبود اكسيژن يا تنش دي اكسيد كربن روي مي دهد ممكن است به لك افتادن، گود افتادگي، نرم شدگي بيش از حد، تغيير رنگ، تغيير بافت و… منجر شود. تنش هاي فيزيكي طي برداشت مكانيكي، حمل و جابجايي و… وارد مي شود و سبب ضربه ديدگي، سايش و تغيير فيزيكي محصول مي گردد.
منبع:
| |
![]() ![]() |
جستجوی پیشرفته
طرح مروارید
خبرنامه: ثبت ایمیل
