English / Persian
امروز شنبه 9 اردیبهشت 1396
لطفا درخصوص نگهداری و بسته بندی هندوانه و مواد لازم و شرایط و سایر اطلاعات از صفر تا 100 نیازمند
شهرک فناوری
گروه کارخانجات پارت لاستیک
کانال تلگرام کلینیک تخصصی بسته بندی مواد غذایی ایرانبانک جامع خرید و فروش ماشین آلات صنایع غدایی و بسته بندی ایرانکانال تلگرامی باشگاه فرمولاسیون مواد غذایی ایرانماشین الات بسته بندی حبوبات و خشکبار

آمار بازدیدکنندگان

کاربر گرامی :  شما می توانید سئوالات مورد نظر خود را در زمینه های متنوع بسته بندی ازطریق منوی تماس یا ما به این

 کلینیک منعکس و پاسخ های متعدد در خصوص سئوال مطروحه را از طریق همین سایت مشاهده فرمائید

دوشنبه 16 فروردین 1395
 آرزو عباسی

برداشت هندوانه در زمان رسیدن کامل مبنی بر افزایش رنگ داخل و افزایش مقدار قند آن نمیباشد.بلکه زمانی که بخشی از هندوانه که به زمین برخورد کرده تغییر رنگ داده و از سفید به رنگ زرد یا کرم درآید هندوانه رسیده است.یکی دیگر از شاخص های رسیدن هندوانه پژمرده شدن قسمتی از بوته که به هندوانه متصل است میباشد.

شاخص های کیفیت هندوانه:هندوانه باید متقارن و در ظاهر یکنواخت باشد، دارای سطح مومی و روشن باشد، فاقد وجود زخم،آفتاب سوختگی، خراش در حین حمل و نقل و سایر عیوب سطحی باشد و اینکه نسبت به سایز آن سنگین تر باشد

دما و اتمسفر کنترل شده در حین نگهداری و حمل و نقل:در دمای بین 10 تا 15 درجه سانتی گراد عمر انبار داری آن 14 روز میباشد.برای نگهداری کوتاه مدت ویا حمل و انتقال آن به بازار های دور (کمتر از 7 روز)، بیشتر دمای2/7 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 85 تا 90% توصیه شده و به عنوان شرایط حمل و نقل مناسب میباشد.با این حال هندوانه در این دما در معرض سرما زدگی میباشدبا ادامه نگهداری در این دما سرما آسیب را القا میکند.بعضی از هندوانه ها هنوز بدون سرمای اولیه حمل میشوند.این میوه ها باید به موقع در بازار مورد استفاده قرار گیرند وگرنه کیفیت آنها به سرعت کاهش میابد.

رطوبت نسبی مطلوب حین نگهداری و حمل و نقل: رطوبت نسبی مناسب 85 تا90% میباشد که این رطوبت نسبی بالا برای کاهش سرعت خشک شدن و از دست دادن براقیت هندوانه میباشد.

نرخ تولید اتیلن : کمتر از 1/0یا 1 میکرولیتر بر کیلوگرم در دمای 20 درجه سانتی گراد میباشد.

پاسخ به اسیلن:قرار گرفتن هندوانه در معرض غلظت های کمتر از 5 پی پی ام به مدت 7 روز در دمای 18 درجه سانتی گراد باعث از دست دادن شکل ظاهری و کیفیت خوراکی هندوانه میشود.

هندوانه به ذخیره سازی طولانی مدت سازگار نیست. به طور معمول در حدود نهایتا 3 هفته ذخیره سازی میشود با این حال، این کار از انواع به انواع متفاوت میباشد.ذخیره بیش از دو هفته باعث از دست دادن ضخامت گوشت میشود. پس از برداشت شکر کند تغییر میکند. هندوانه، اگر مدت طولانی در دمای زیر 10 درجه سانتی گراد نگهداری شودتمایل به از دست دادن رنگ قرمز پیدا میکند. 

بسته بندی هندوانه: استفاده از جعبه ­های چوبی و کارتنی دارای سطح مشبک. استفاده از پلی­ استایرین پوشش داده شده با پلی ونیل کربنات در ضخامت 30 میکرومتر و نیز استفاده از پوشش پلی اتیلن ترفتالات باعث افزایش قابلیت نگهداری هندوانه در دمای 20-10 درجه سانتی­گراد و رطوبت 90-85 درصد به مدت 8 روز می­گردد.

در یک پژوهش از اوزون به منظور افزایش ماندگاری هندوانه برش خورده تازه اسفاده شد و نتایج نشان داد.تزریق اوزون به بسته های حاوی هندوانه برش خورده تازه باعث بهبود کیفیت نهایی محصول میشود.برای غلظت های اوزون در کمتر از 2/4 میلی گرم بر سانتی متر مکعب(30 درجه سانتی گراد و 1 اتمسفر)زمان مناسب برای درمان هندوانه 3 دقیقه میباشد.یکی از مواد بسته بندی مناسب که سبب طولانی شدن ماندگاری هندوانه میشود پلی اتیلن میباشد.اوزون باعث افزایش ماندگاری محصول از دیدگاه میکروبی نیز میباشد.از دیدگاه میکروبیولوژی ماندگاری هندوانه برش خورده در 4 درجه سانتی گراد 7 روز بود.تکنولوژی فرآیند: 1- انتخاب اهدوانه 2- شستن با آب 3- پوست کندن 4- برش دادن 5- قرار دادن در سینی پلی استایرن 6- بسته بندی مقدماتی با پلی اتیلن یا پلی ونیل کلراید7- دمیدن اوزون به بسته حاوی هندوانه 8- بسته بندی کامل با پلی اتیلن یا پلی ونیل کلراید 9- ذخیره سازی در 4 درجه سانتی گراد.طبق نتایج هندوانه درمان شده با اوزون بعد از ذخیره سازی ویژگیهای مشابه با هندوانه تازه را داشت

 

  
جمعه 13 آذر 1394
 ابهری/ارازش/حسینی

هندوانه منبع غني از بتا کاروتن و ليکوپن است که اين مواد از آنتي اکسيدان‌هاي طبيعي هستند و اثرات مفيدي بر روي سلامتي افراد دارند و از بروز سرطان و آسيب‌هاي پوستي در اثر نور آفتاب جلو گيري مي کند. هندوانه‌اي که در دماي اتاق نگه داشته مي‌شود آنتي اکسيدان و ساير مواد مغذي‌اش حفظ مي‌شود .

پيگمان قرمز رنگ اين ميوه تنها در تعداد کمي از مواد غذايي از جمله گوجه فرنگي وجود دارد؛ زمان متوسط براي نگهداري هندوانه پس از چيده شدن در صورتي که در دماي اتاق نگهداري شود 14 تا 21 روز است. ولي مدت نگهداري هندوانه در يخچال کوتاه خواهد بود. به طوري که پس از يک هفته در دماي يخچال فساد اين ميوه آغاز مي‌شود

معمولا از توری، بسته بندی های شفاف و بسته بندی های کارتونی برای بسته بندی هندوانه استفاده میشود که هرکدام بسته به ابعاد هندوانه 3 تا 4 هندوانه را در خود جای میدهند

Influence of spectral distribution on bacterial inactivation and quality changes of fresh-cut watermelon treated with intense light pulses

کاربرد پالس های نوری شدید یک تکنولوژی جدید برای افزایش زمان ماندگاری مواد غذایی می باشد. یکی از موارد استفاده ان برای کاهش بار میکروبی مواد غذایی میباشد. در تحقیقاتی که انجام شد تاثیر ان روی ماندگاری هندوانه برش خورده مشخص شد. اثر این عامل روی افزایش ماندگاری با ازبین بردن Listeria innocua   وEscherichia coli می باشد و همچنین با عث بهبود خواص کیفی هندوانه می شود. برای این کار ابتدا هندوانه برش خورده را در سینی های پلی پروپیلن تحت شرایط اسپتیک گذاشته و برای بسته بندی ان از پوشش های پلی پروپیلن  که میزان شفافیت ان 97% می باشد استفاده میشود و پس از بسته بندی نمونه را با پالس های نوری شدید تیمار میکنند. طول موج پالس ها نوری بین 180 تا 1100 نانومتر ومدت هر پالس 3/0 میلی ثانیه میباشد. اگرچه میران باکتری های موجود در بسته بندی پس از 15 روز افزایش می یابد اما همچنان بسیار کمتر از انواع تیمار نشده است(پاسخ احسان امینی در بخشی از سایت)

 

 

 

 

  
جمعه 13 آذر 1394
 گروه 3(سمیرا اسماعیل زاده،مریم اکبریان،پروین بقری)

آمار صادرات محصولات کشاورزی بخصوص در دو بخش هندوانه و پرتقال قابل توجه است به طوری که با توجه به داشتن منابع محدود آبی ایران در رتبه چهارم تولید هندوانه جهان قرار دارد و این در صورتی است که چین، ترکیه با داشتن منابع عظیم آبی در رتبه‌های اول و دوم قرار دارند. در حال حاضرایران برای حضور در عرصه رقابت و بالا بردن میزان صادرات سالانه 2.5 میلیون تن هندوانه به اروپا و خاورمیانه صادرمی کند.

بسته بندی محصولات صادراتی نقش مهمی در جذب مشتری و افزایش فروش ایفا می کند.

هندوانه یکی از محصولات کشاورزی است که باید توجه ویژه ای به بسته بندی آن کرد تا در هنگام حمل و جابجایی توسط کارگرها مخدوش نشود.

هندوانه،با کیفیت خوب دارای شکل متقارن و ظاهر درخشان است پوست هندوانه باید عاری از زخم و خراش و دیگر آسیب های فیزیکی باشد که منجربه افزایش پوسیدگی می شود هم چنین هندوانه نباید بیش از حد  رسیده باشد.عملیات برداشت برای حفظ کیفیت هندوانه مهم می باشد وبهتر است که برداشت به صورت دستی انجام بگیرد.خنک کننده ها با هوا در اتاق یا سالن که هندوانه ها در آن نگه داری می شود کاربرد دارند در این سیستم هوای سرد بین پالت های هندوانه جریان می یابد و سیرکوله می شود.بسته بندی میوه های فردی به شکل map   مفید نیست و در برخی موارد فساد در به خصوص در فرم برش خورده سریع تر است

هندوانه جزو میوه جات با نرخ تولید اتیلن کم طبقه بندی می شود و به اتیلن حساس می باشد اتیلن باعث نازک شدن و نرم شدن پوست و کمرنگ شدن گوشت هندوانه و رسیدگی بیش از حد میوه می شود. پس پروتکل مدیریت برای جلوگیری از قرار گرفتن هندوانه در ذخیره سازی توصیه می شود. بیماری های قارچی رایج که سبب پوسیدگی پوست می شوند پوسیدگی سیاه (black rot)، آنتراکنوز، فیتوفترا، فوزاریوم، پوسیدگی انتهای ساقه هستند. رایج ترین بیماری باکتریایی بعد از برداشت پوسیدگی نرم است. جهت افزایش ماندگاری هندوانه برش داده شده می توان از دمای پایین ˚C 5و اتمسفر کنترل شده استفاده کرد، در این صورت ماندگاری تا 9 روز افزایش می یابد.استفاده از اشعه UV نیز باعث بالا رفتن بهداشت سطحی هندوانه برش داده شده و در نتیجه منجر به حفظ لیکوپن و افزایش ماندگاری هندوانه می شود.

هندوانه ها در ظروف جمع آوری چین دار و حجیم با گنجایش تقریبا 454 کیلوگرم می توانند حمل شوند یا در کارتن هایی دارای 3 تا 6 هندوانه بسته به سایز میوه بسته بندی شوند. هندوانه های در نظر گرفته شده برای صادرات به صورت فله از مزرعه به مکان هایی برای طبقه بندی و بسته بندی منتقل می شوند.

 سطح میز برای درجه بندی باید با یک ماده غیر ساینده پوشیده شده باشد مثل فرش برای جلوگیری از خراشاندن میوه. هندوانه های بسته بندی شده برای صادرات باید بسته به اندازه و شکل میوه در کارتن دو جداره موجدار قوی دارای 3 تا 5 هندوانه گذاشته شود. وزن کارتن ها بین 25 تا 35 کیلوگرم است. از آنجایی که میوه هندوانه خیلی سنگین است اینسرتها (inserts ) برای کمک به حمایت از وزن باید در داخل کارتن استفاده شوند. هندوانه های کوچک گرد ممکن است 6 تا 8 عدد در هر کارتن بسته بندی شوند. کارتن ها باید به طور مناسب انباشته شوند تا اجازه جریان کافی به هوا از طریق بار در طول حمل و نقل داده شود. بهترین دما برای ذخیره و حمل و نقل هندوانه ها 10 درجه سلسیوس یا 50 درجه فارنهایت است. هندوانه ها نباید در دمای زیر 10 درجه سلسیوس قرار گیرند زیرا حساس اند و صدمات سرمایی می بینند. که از علائم آن رنگ قهوه ای پوست توسعه می یابد وسطح حفره دار می شودو میزان پوسیدگی افزایش می یابد. عمر بازار مانی (market life) آن ها تا 21 روز در 10 درجه سلسیوس است. با افزایش دمای نگهداری، عمر بازار مانی کم می شود و میوه شیرینی اش را از دست می دهد. عمر بازار مانی هندوانه ها معمولا 14 روز در 15 درجه سلسیوس یا 59 درجه فارنهایت است. هندوانه ها باید در رطوبت نسبی 90 تا 95 درصد نگهداری شوند. نگهداری در رطوبت نسبی کم باعث چروکیدگی پوست و از دست دادن درخشش بیرونی می شود. صدمات مکانیکی در طی برداشت و رسیدگی در رطوبت نسبی کم بیشتر قابل توجه است. اولین دفاع علیه پوسیدگی خروج میوه بیمار از زنجیره بازار یابی از طریق انتخاب دقیق در زمان برداشت و درجه بندی مناسب قبل از حمل و نقل است. کارتن ها 25 اینچ طول، 20 اینچ عرض و 9 اینچ ارتفاع دارند. ظروف تخته فیبر48 اینچ طول، 40 اینچ عرض و 36 اینچ ارتفاع  دارند و ظرفیت 50 هندوانه برای حمل و نقل حجیم را دارند. معمولا از توری، بسته بندی های شفاف و بسته بندی های کارتونی برای بسته بندی هندوانه استفاده می شود. مطالعات نشان می دهد که استفاده از ظروف چین دار بهتر از ظروف پلاستیکی قابل برگشت (RPC)است. که هرکدام بسته به ابعاد هندوانه 3 تا 4 هندوانه را در خود جای میدهند

 

 

منابع:

 

 

Influence of spectral distribution on bacterial inactivation and quality changes of fresh-cut watermelon treated with intense light pulses

Ana Y. Ramos-Villarroela, Nicoleta Aron-Mafteib, Olga Martín-Bellosoc,, Robert Soliva-Fortunyc

 

 

 Watermelon، James W. Rushing Rushing is with the Coastal Research and Education Center, Clemson University, Charleston, SC. He is now retired

 

WATERMELON Postharvest Care and Market Preparation Ministry of Fisheries, Crops and Livestock   New Guyana Marketing Corporation National Agricultural Research Institute With the assistance of the United States Agency for International Development

 

 

 

 

 

  
پنج شنبه 12 آذر 1394
 حیدر کعبی

Over the years, there has been a significant increase in the consumption of sliced produce because they are easily accessible, convenient, nutritious and, most especially, cheaper than the whole fruits or vegetables. This increase in the consumption of sliced fruit has been linked with a parallel increase in food-borne illness (Mensah et al., 1999; Estrada-Garcia et al., 2004). Sliced fruits commonly consumed in Nigeria include paw-paw, pineapple, watermelon and salad vegetables. Water melon is usually produced in the Northern States of Nigeria and brought to the markets from where the street

vendors obtain their stock. Watermelons are usually sliced, packaged in polyethylene bags and sold by street vendors. Their increased consumption, coupled with the associated risk of disease to which consumers may be exposed, is a matter of great concern. It is difficult for one to attest to the hygiene of the processors or to the sanitary conditions at points of preparation. Moreover, the case is worsened by the fact that sliced watermelon street vending is done without adequate storage conditions, thereby exposing the sliced watermelons to flies and other disease-causing agents. The sliced watermelons are processed and sold by unlicensed vendors with poor education levels and untrained in food hygiene (Muinde and Kuria, 2005; Barro et al., 2006; Barro et al., 2007). The consumption of sliced watermelon may thus potentially increase the risk of food-borne diseases caused by a wide variety of pathogens. There are different sources of microbial invasion of sliced produce. Pathogens may invade the interior surfaces of the produce during peeling, slicing, trimming and other processes like packaging, handling and marketing (Barro et al., 2007). Vendors of street foods usually make use of simple facilities like wheel barrows, trays, mats, tables and make-shift stalls, thus further increasing the risk of food contamination.Contamination or cross-contamination of street foods, especially sliced fruits and vegetables, are increased by unsanitary processing and preservation methods. The use of dirty utensils, as well as the open display of street food produce encourages sporadic visits by flies, cockTable 1. Total viable counts (cfu/g) of street  vended watermelon samples. 

Samples* Bacterial count Fungal count

A 2.3 x 105 2.8 x 105

B 1.8 x 105 2.8 x 105

C 0.3 x 105 0.4 x 105

D 0.1 x 105 0.2 x 105

E 0.4 x 105 0.9 x 105

F 1.6 x 105 2.4 x 105

G 1.7 x 105 1.9 x 105

H 0.3 x 105 0.9 x 105

I 0.5 x 105 0.3 x 105

J 1.9 x 105 1.8 x 105

Sliced watermelons (A to J) were collected randomly from different street vendors cockroaches, rodents and dusts (Bryan et al., 1992). Preservation of sliced fruits and vegetables that requires no further processing before consumption at ambient temperatures during retail maintains the produce at

optimum temperatures for invasion by pathogenic mesophiles (Muinde and Kuria, 2005; Another major source of contamination of fresh fruits and vegetables sold by street vendors is the washing

water (Khali et al., 1994). Poorly processed street vended produce have been identified as an important cause of deaths in developing countries (Mensah et al., 2002).N Bacteria like Salmonella spp., Shigella spp., Campylobacter spp. and Escherichia coli can contaminate sliced fruits and vegetables through contact with sewage and contaminated water (Fredlund et al., 1987; Blostein,

1991; Beuchat, 1995; Gayler et al., 1995). The aim of this study was to determine the microbiological quality of sliced watermelon sold by street vendors and to investigate the effects of packaging materials, such as high and low density polyethylene bags, on the microbiological quality of stored sliced watermelon.

MATERIALS AND METHODS

Watermelon samples and culture media

Ten different samples of packaged, sliced watermelon were randomly purchased from ten different street vendors in Owerr metropolis and placed in plastic sterile bags. The samples were immediately transported in a cool container to the laboratory and analyzed within 1 - 2 h after collection. MacConkey agar (Antec Diagnostics Products, UK), Nutrient agar and Sabouraund Dextrose agar (International Diagnostics Group, UK) were prepared and used for the isolation and enumeration of bacteria and fungi. The various media were prepared, as specified in the manufacturer’s manuals.

Isolation and enumeration of bacteria and fungi

A sterile knife was used to cut 1.0 g from each watermelon sample and it was then homogenized using a sterile mortar and pestle. Theresultant homogenate was added to 9.0 ml of distilled water in a test tube and diluted serially. From the appropriate dilution, 0.1 ml was plated onto the different media. The MacConkey agar and Nutrient agar plates were incubated at 37oC for 48 h to obtain the total viable bacterial counts, while the Sabouraund Dextrose agar plates were incubated at 28oC for 72 h to obtain the fungal counts. These experiments were repeated on three different occasions for each of the samples and the average values recorded. Discrete colonies were streaked onto fresh agar to obtain pure cultures of the different isolates. Isolates were maintained on Nutrient agar slants and stored at 4oC for further tests. Biochemical tests, performed on the bacterial isolates included Gram staining, catalase activity, sugar utilization, methyl red and Voges Proskauer tests coagulase activity, citrate utilization and motility (Baker and Breach, 1980). Fungal identification and classification were based on their macroscopic and microscopic features. The macroscopic

features were based on the shape, colour and physical appearance of the colonies, while the microscopic characterizations were carried out according to the methods and identification keys of Fawole and Oso (1986).

Comparison of different polyethylene bags as packing material

for sliced watermelons

A watermelon sample was cut with a sterile knife into 15 pieces of 1.0 g each. As a control, five pieces of watermelon were placed on a clean plate, and left uncovered at ambient conditions. Five watermelon pieces were each wrapped separately in either low density (20 μm thick) or high density (12 μm thick) polyethylene bags. The bags were placed on a clean plate and stored at ambient conditions. Total viable bacterial and fungal counts were determined, as described in the preceding section, after one, three, five, seven and ten days of storage.

Statistical analysis

The data obtained was subjected to analysis of variance for mean comparison of different packages at the probability level of p = 0.05.

RESULTS

Microbiological analysis of street vended sliced

watermelon

The total bacterial and fungal counts were determined for each of the 10 sliced watermelons that were collected randomly from different street vendors, the results of which are shown in Table 1. The total viable bacterial count ranged between 0.1 - 2.3 x 105 cfu/g, and the total fungal count was similar to that above, ranging between 0.2 - 2.8 x 105 cfu/g. A total of 40 microbial isolates, comprising both bacteria and fungi, were obtained from 10 sliced watermelon samples analyzed in the present study (Table 1). The bacterial isolates were identified as E. coli, Klebsiella aerogenes, Proteus mirabilis, Staphylococcus aureus and Lactobacillus spp., while the fungal isolates were identified as Rhizopus stolonifer, Saccharomyces cerevisiae and Mucor spp. Amongst the bacterial isolates, both E. coli and K. aerogenes were each isolated from 6 of the 10 sliced watermelon samples analyzed, followed by P. mirabilis (4 watermelon samples). In contrast, S. aureus (2 samples) and Lactobacillus spp. (1194 Afr. J. Microbiol. Res.

Evaluation of different polyethylene bags as a means

to store sliced watermelons

Results of total viable bacterial and fungal counts performed on sliced watermelon samples wrapped in high density and low density polyethylene bags, respectively, are shown in Table 3. As expected, both the total viable bacterial and fungal counts of the control watermelon slice, which was left unwrapped and exposed to the environment, increased over time and on the tenth day, the microbial populations were too numerous to count. The total viable bacterial and fungal counts of sliced watermelon samples that were wrapped in the high density and low density polyethylene bags also showed an increase in counts over time. The total viable bacterial counts increased from 0.6x103 cfu/g (day 1) to 5.3x103 cfu/g (day 10) in the samples wrapped in high density polyethylene (HDP) bags, and to 5.5 x 103 cfu/g (day 10) in the samples wrapped in low density polyethylene (LDP) bags. The fungal counts increased from 0.5 x 103 cfu/g (day 1) to 6.7 x 103 cfu/g (day 10) in the samples wrapped in HDP bags and to 7.2 x 103 cfu/g (day 10) in the samples wrapped in LDP bags (Table 3). DISCUSSION

Different microorganisms were isolated from sliced watermelon sold by street vendors (Table 2). The presence of these organisms can be linked to a number of factors such as improper handling and processing, use of contaminated water during washing, cross contamination from

other fruits and vegetables or the use of dirty processing utensils like knives and trays (Bryan et al., 1992; Khali et al., 1994). The high frequency of isolation of E. coli and K. aerogenes, which are faecal and non-faecal indicators of water pollution, respectively, implicated the processing and rinsing water as possible sources of contamination by these bacteria of sliced watermelons sold by street vendors. The presence of Staphylococcus may be explained by the fact that human beings, that is, processors

or vendors, carry these organisms on/in several parts of their bodies (Nester et al., 2001). This can be introduced into the fresh sliced watermelon during handling, processing or vending. The low levels of isolation of Lactobacillus spp. and S. aureus in fresh sliced water-melon is surprising. Generally, Lactobacillus spp. belongs to the group of lactic acid bacteria and thrives well in an acid medium, while Staphylococcus spp. is salt-loving bacteria (Nester et al., 2001). This, therefore illustrates the need for adequate evaluation of the physicochemical (including pH) characteristics of the watermelon. The presence of S. cerevisiae, R. stolonifer and Mucor spp. is in agreement with the report of Splittstoesser (1987) who implicated fungi as contaminants of fresh fruits, especially in the presence of injuries like slicing. Water and the environment may have played major role in fungal contamination of the watermelon samples, especially during washing of the fruits. The high occurrence of R. stolonifer could be due to the marked sporulating ability; hence the ease to contaminate the atmosphere, water and fruits. The rather low occurrence of Mucor spp. may have been due to the fact that the species require organic matter for growth. The organisms isolated may cause diseases that vary in severity from mild gastroenteritis to severe and sometimes chronic or opportunistic infections. Studies on the use of high density polyethylene (HDP) and low density polyethylene (LDP) bags for packaging of

sliced watermelon showed that bacteria and fungi can survive in both packages when stored at ambient temperatures. The differences in the microbial numbers of watermelon in HDP or LDP bags and the unpackaged watermelon samples were statistically significant (p<0.05). However, the (HDP)-packaged samples have the least bacterial and fungal counts compared to the (LDP)-packaged samples and the control experiment. The possible reason for the difference may be attributed to atmospheric conditions. Packaging alters the gaseous composition of the micro-environment and thus results in differences in bacterial and fungal growth. The packages recorded higher fungal counts as compared with bacterial counts. Similarly, Efiuvwevwere and Oyelade (1991) reported that packed oranges in HDP or LDP bags were more susceptible to fungal spoilage. The result of this study has shed light on the microbial quality, as well as the effect of package materials on the microbiological quality of stored sliced watermelons sold by street vendors. In order to minimize the contamination

level of watermelons, good hygiene and the use of HDP packaging materials are required. However, proper sanitary condition must be practiced by food vendors. In addition, the government must have a better surveillance on the activities of sliced produce street vendors in order to minimize the risk of disease outbreak associated with consumption of contaminated food produce.

 

  
شنبه 7 آذر 1394
 مجتبی دلفانیان

عوامل مؤثر بر کیفیت هندوانه در هنگام برداشت، حمل و نقل، انبار:

Ø       در هنگام برداشت بهتر است بخشی از ساقه همراه هندوانه باشد؛

Ø      در هنگام انتقال هندوانه­ ها به سردخانه، ماشین­ ها در بیش از سه ردیف بارگیری نشوند؛

Ø      در لابه ­لای هندوانه­ ها کاه قرار نگیرد و فقط در قسمت کف برای جلوگیری از ضربات در حین باربری استفاده شود؛

Ø      از تابش مستقیم نور و دمای بالا مصون بمانند؛

Ø      سردخانه­ گذاری در دمای 2/2 تا 5/4 درجه سانتی­گراد، رطوبت 90-85 درصد، سرعت جریان هوا 50-40 مترمکعب در ساعت به ازای هر تن هندوانه 2009)878717Rojas‐Graü, MªOms‐Oliu, GemmaSoliva‐Fortuny, RobertMartín‐Belloso, OlgaThe use of packaging techniques to maintain freshness in fresh‐cut fruits and vegetables: a reviewInternational Journal of Food Science & TechnologyInternational journal of food science & technology875-88944520091365-2621 >(Rojas‐Graü et al. 2009).

روش بسته­ بندی هندوانه کامل:

·        استفاده از جعبه ­های چوبی و کارتنی دارای سطح مشبک طبق استاندارد ملی

·        استفاده از پلی­ استایرین پوشش داده شده با پلی ونیل کربنات در ضخامت 30 میکرومتر و نیز استفاده از پوشش پلی اتیلن ترفتالات باعث افزایش قابلیت نگهداری هندوانه در دمای 20-10 درجه سانتی­گراد و رطوبت 90-85 درصد به مدت 8 روز می­گردد 2008)867xpe0reatxxaszw5zs">8610Barbosa, LSRinaldi, MMSales, RNdo Carmo, NR><titles>Storage and conservation of watermelon minimally processed in different packagings and temperatureCentral theme, technology for all: sharing the knowledge for development. Proceedings of the International Conference of Agricultural Engineering, XXXVII Brazilian Congress of Agricultural Engineering, International Livestock Environment Symposium-ILES VIII, Iguassu Falls City, Brazil, 31st August to 4th September, 20082008>dates>International Commission of Agricultural Engineering (CIGR), Institut fur Landtechnik>(Barbosa et al. 2008).

روش بسته­ بندی هندوانه Slice شده:

§         غوطه­ وری هندوانه در کلسیم کلرید 0.5 تا 1 درصد به مدت 2 دقیقه و سپس بسته­ بندی Slice هندوانه در شرایط اتمسفر اصلاح شده (MAP) قابلیت نگهداری در دمای 5 درجه سانتی­گراد را به مدت 8 روز ایجاد می­کند 2013)858517Aguayo, EGómez, EArtés, FEscalona, VHSilveria, AC>contributors>Hot water calcium dips to improve quality of fresh-cut watermelonActa horticulturaeActa horticulturae2013>dates>0567-7572>(Aguayo et al. 2013).

§         اخیرا کیفی برای بسته­ بندی هندوانه Slice شده اختراع شده که قابلیت بالایی در ماندگاری آن دارد که برای اطلاع بیشتر می­ توانید به آدرس زیر مراجعه کنید (Maglio Jr 2015).

 

Aguayo E, Gómez E, Artés F, Escalona V, Silveria A (2013) Hot water calcium dips to improve quality of fresh-cut watermelon. Acta horticulturae,

Barbosa L, Rinaldi M, Sales R, do Carmo N. 2008. Storage and conservation of watermelon minimally processed in different packagings and temperature. Paper read at Central theme, technology for all: sharing the knowledge for development. Proceedings of the International Conference of Agricultural Engineering, XXXVII Brazilian Congress of Agricultural Engineering, International Livestock Environment Symposium-ILES VIII, Iguassu Falls City, Brazil, 31st August to 4th September, 2008.

Maglio Jr SJ. 2015. Watermelon Pouch: Google Patents.

 

Rojas‐Graü M, Oms‐Oliu G, Soliva‐Fortuny R, Martín‐Belloso O (2009) The use of packaging techniques to maintain freshness in fresh‐cut fruits and vegetables: a review. International journal of food science & technology, 44:875-889.

  
چهارشنبه 4 آذر 1394
 حیدر کعبی

successful new product pilot program that evaluated their patented, retail watermelon bags.

The company has partnered with a national retailer for the last three months to test the bags in 300 stores across a substantial cross section of the U.S. market.

 

According to a press release, melon sales with the offering were strong, even in the late fall and early winter season, which confirmed the strength of the value proposition to the consumer. The test was so successful that the National Watermelon Association gave it a full endorsement.

 

Sam Maglio, President, Maglio & Co.“We are so pleased that consumers are responding so favorably to this product line,” said Sam Maglio, President of Maglio & Company. “We knew that there was tremendous opportunity to introduce innovation into the watermelon category and began exploring this packaging design over a year ago. After many iterations and tests, we were certain that we landed on a solution that consumers would find incredibly valuable. After seeing how well the pilot test has done, we are even more excited to introduce this product line to all of our retail partners.”

 

The program included two gusset bag designs custom sized for ¼ cut and ½ cut sliced watermelon. They feature a large window area to allow consumers easy viewing of the quality of the fruit before purchasing.

 

The patent pending design of the bags utilizes special properties of the bag film to keep the fruit fresh for a longer period of time – up to 11 days from the date of cutting and packaging versus the 3 days with conventional plastic overwrap.

 

Along with the extended shelf-life, this packaging benefits consumers with a carry handle, a compact, resealable storage bag to use at home and the ability to purchase only the desired amount of watermelon. The benefits to retailers include the elimination of wet and unsanitary displays, lower labor rates and lower shrink rates with each piece being 100% saleable upon arrival.

 

With the announcement of the successful product test, Maglio is making plans to roll out the current program to multiple retail formats utilizing strategically located fresh-cut facilities. The company is also working on a proprietary extension to the product line.

  
سه شنبه 3 آذر 1394
 سمیرا منصورگرگانی

تشخیص مرحله رسیدن هندوانه بسیار مهم است. هیچ نوع اختلافی در ظاهر هندوانه های رسیده و نارس وجود ندارد. در نتیجه باید از میوه چین های مجرب بهره جست. برای تشخیص رسیدن هندوانه روش های متعددی وجود دارد. یک روش صدایی است که با انگشت روی هندوانه زده می شود. هندوانه نارس صدای تو خالی نسبتا تیزی داشته ولی هندوانه رسیده صدای آرامتری دارد باید توجه داشت هندوانه بیمار یا نارس که زود از ساقه چیده و پلاسیده شده نیز صدای پر و آرامی دارد. بعضی از افراد از روی پومرده شدن پیچک و تغییر رنگ آن از سبز به قهوه ای در نزدیکی محل اتصال میوه به ساقه استفاده می کنند.
نحوه دیگر پر شدن ظاهری و کامل به نظر رسیدن میوه است. بعضی افراد ار روی مشخصات خارجی و ظاهر پوست و اندازه میوه رسیده ونارس را تشخیص می دهند. مطالعات نشان می دهد بهترین علامت رسیدن میوه تغییر رنگ پوست میوه است. به هنگام رسیدن میوه رنگ پوست روشن تر می شود. این تغییر رنگ در نقطه تماس میوه با زمین به خوبی هویدا است. رنگ نقطه تماس میوه نارس سفید متمایل به سبز است ولی پس از رسیدن رنگ این نقطه به زرد روشن تبدیل می شود. در ایران یکی از راه های تشخیص هندوانۀ رسیده فشردن هندوانه بین دو دست است. شنیدن صدای نازک که از شکاف داخلی گوشت بوجود می آید به عنوان علامت تردی میوه شناخته شده و معرف رسیده بودن آن است.هندوانۀ سفت با شکل یکنواخت و سنگین مطلوب است. اگر رنگ پوست آن کمرنگ و شیری باشد مطلوب نیست. گوشت آن باید سفت بافت تازه و تخمهای آن کاملا رسیده و پر باشد. زمان برداشت هندوانه موقعی است که مقدار قند آن به حداکثر ممکن رسیده باشد. مقدار قند میوه در وسط یعنی محلی که دارای تخم نیست از سایر نقاط بیشتر است. در طول قطر میوه به طرف خارج مقدار قند کم می شود. مقدار قند دو طرف سر میوه زیادتر است.
از روی تغییرات ظاهری و خارجی میوه باید دربارۀ رسیدن آن و بهترین موقع برداشت محصول قضاوت کرد. بارسیدن میوه وزن مخصوص آن کم شده ولی مواد جامد و وزن مطلق هندوانه زیاد می شود. مطالعات در روسیه نشان داده که وزن مخصوص هندوانه نارس0/96- 0/99 هندوانه رسیده 0/95 و هندوانه بیش از حد رسیده 0/85-0/89 می باشد. برای تعیین مغز خالی یا مغز پر هندوانه از دستگاه اشعۀ ایکس استفاده می شود. هندوانه های مغز خالی روی فیلم به خوبی دیده می شوند. در زمان برداشت محصول موضوع بسیار مهم که باید در نظر گرفته شود احتیاط کامل در کندن میوه از بوته و حمل آن به انبار یا بازار فروش است زیرا ضربه شدید و یا فشار وارد به هندوانه علاوه بر این که ممکن
است موجب شکستن و نامرغوبی میوه شود باعث فساد و معیوب شدن داخل میوه نیز می گردد. در موقع برداشت محصول باید مقداری از ساقه یا دم روی میوه بماند و هر اندازه این ساقه درازتر باشد بهتر است. در موقع چیدن نباید هندوانه را با دست کشیده یا از ساقه قطع کرد بلکه باید با یک چاقو یا قیچی تیز این کار را انجام داد. ضمنا باید قسمتی از ساقه هندوانه تا آنجا که ممکن است به میوه متصل باشد زیرا هر چقدر این قسمت بلند تر باشد احتمال گندیدگی انتهای میوه کمتر می شود. انواع بیضی شکل را نباید روی انتهای آن ها نگه داشت یا در معرض نور شدید آفتاب قرار داد یا بیش از سه ردیف روی هم چید. هندوانه صبح زود بسیار حساس به شکستن و شکاف برداشتن است زیرا سلول های پوست و گوشت میوه کاملا متورم اند. مطالعات نشان می دهد قسمت اعظم مقاومت در برابر شکاف برداشتن مربوط به مشخصات گوشت است. مغز تو خالی هندوانه از عواملی است که مقامت هندوانه را در برابر شکاف کم می کند. غیر از هندوانه های کوچک یخچالی معمولا هندوانه بدون صندوق حمل و نقل می شود . بین هندوانه ها کاه
یا پوشال نباید گذاشت زیرا تهویه به خوبی انجام نمی گیرد و میوه زودتر له می شود. هنگام حمل هندوانه کف وسیله نقلیه باید از یک طبقه کلفت کاه و اطراف تریلی یا کامیون نیز باید از پارچه ها یارزان مانند تاشو پوشیده شود. هندوانه را بین کاه در کف انبار تا سه قشر روی هم می توان چید. پس از جمع آوری محصول معمولا آن ها را در مزرعه تل می کنندیعنی آنها را روی یکدیگر به شکل توده قرار می دهند . در این صورت نباید تعداد طبقات بیش از 5 ردیف باشد مخصوصا در انواع درشت و سنگین که فشار طبقات رویی بر هندوانه های زیرین باعث ترک خوردن بیرون و داخل میوه شده و ارز مرغوبیت آن می کاهد . هندوانه را نمی توان مدت زیادی انبار کرد . در شرایط مناسب 2 تا 3 هفته قابل نگهداری است.بهتر است در یخچال نگهداری شود و در غیر این صورتباید در جای خنک و تاریک نگهداری گردد. نور خورشید مستقیم و حرارت زیاد باعث تسریع فساد می شود .بهترین شرایط برای انبار کردن دمای بین 4/4 -2/2
درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 85 تا 90 درصد است . در دمای کمتر از مرغوبیت هندوانه کاسته می شود . سرمای زیاد ممکن است باعث بروز آسیب هوای سرد شده و لکه های نرم آبی ایجاد شود. گوشت هندوانه در دمای بین 8/0 تا 9/0 درجه سانتیگراد زیر صفر و پوست آن بین 6/0 تا 8/0 درجه سانتیگراد یخ می زند. هندوانه بریده شده نیز باید با پلاستیک های محافظ پوشش داده شده و در یخچال نگهداری شود.

 

 

 

جعبه بسته بندی

سینی

بسته بندی کوچک با کیفیت بالا با قابلیت حمل

مواد

کاغذ

پلاستیک(پلی پروپیلن)

کاغذ مقوایی

پذیرش عمومی

پذیرفته

پذیرفته

پذیرفته

آینده

قابل بازیافت

  100%سالم و اساس غذایی دارد

قابل بازیافت

مکان ساخت

چین

گواندانگ چین

شانگهای چین

نام برند

OEM

hoichow

wowbo 

شماره مدل

Watermelon packing box

hoichow

V488

سایز جعبه مقوای نازک

طراحی سازمان یافته با نرم افزار

طراحی شده به صورت چند رنگ

CMYK   رنگ 

 

  
دوشنبه 2 آذر 1394
 زهره دوستی

 

آماده سازی هندوانه برای ترابری ونگهداری در سردخانه

- برداشت ـ هندوانه‏ها بايد با دست در هواي خنك در ساعات صبح يا عصر 3 روز بعد از آخرين بارندگي يا آب دادن برداشت شود .

 چون هندوانه‏ها بايد مرحله آماده سازي را براي ترابري و نگهداري در شرايط رضايت بخش طي كنند , بنابراين بايد با در نظر گرفتن ويژگيهاي هر رقم و مقصد ترابري آن مناسبترين مرحله رسيدن را براي برداشت انتخاب كرد.علاوه بر مدت رشد هر رقم , مي‏توان از نشانه‏هاي زير براي تشخيص رسيدن هندوانه استفاده نمود :

 ـ وجود بوي قوي وآشكار شدن آوندهاي ( رگهاي ) روي پوست .

 ـ روشن شدن رنگ پوست .

 ـ شروع خشكيدن نزديك‏ترين پيچك به ميوه

 ـ جدا شدن آسان دم از ميوه .

هندوانه‏هاي زودرس را كه براي نگهداري كوتاه مدت و توزيع و عرضه سريع به مصرف كننده در نظر گرفته مي‏شوند مي‏توان وقتي كه بحد كافي براي مصرف رسيده باشند ( با توجه به نشانه‏هاي بالا ) با دم يا بدون دم برداشت نمود . ارقام هندوانه‏هاي ميان رس و ديررس كه براي ترابري و نگهداري طولاني در نظر گرفته مي‏شوند در طي دوره نگهداري خواهند رسيد . اين هندوانه‏ها بايد بحد كافي براي چيدن رسيده باشند و چيدن آنها حداكثر يك تا دو هفته زودتر از زماني است كه هندوانه‏ها مناسب مصرف مي‏باشند .

 دم هندوانه‏ها را بايد با چاقوي تيز به فاصله 2 تا 3 سانتيمتري ميوه جدا كرد . هندوانه‏هاي ميان رس و ديررس بايد بعد از برداشت بمدت 4 تا 5 روز در مزرعه و در معرض آفتاب نگهداري شده و گاهي نيز آنها را زير و رو كرد .

 4-2- كيفيت ميوه ـ هندوانه‏ها بايد درسته , تازه , سالم , تميز و عاري از هر گونه بوي نامطبوع و بيماري بوده , رنگ پوست و شكل آن مطابق با رقم مربوطه باشد . پوست و بافت ميوه‏هاي زودرس و ميان رس بسته به رقم خود ممكن است داراي ضخامت , تراكم , ظرافت و آبدار بودن بافت متفاوت باشند .

 تخمها بايد رسيده بوده و به آساني از بافت جدا شوند .

 پوست و بافت هندوانه‏هاي ديررس متراكم بوده و مغز آن شامل تخمهاي نرسيده‏اي است كه به بافت ميوه چسبيده‏اند .

 

- پيش سردكني

 فاصله زماني بين برداشت ميوه‏ها و مرحله پيش سردكني نبايد از 8 تا 10 ساعت براي ميوه‏هاي زودرس و 4 تا 5 روز براي ميوه‏هاي ميان رس و ديرس تجاوز كند .

 پيش سرد كردن با تامين هواي خنكي كه كمترين دماي آن نبايد از حد داده شده براي ترابري و نگهداري پائين‏تر باشد بدست مي آيد .

 مدت مرحله پيش سرد كردن براي هندوانه‏هاي زودرس از 12 تا 15 ساعت است , در كومه‏هاي بسته‏هاي هندوانه‏ها بايد جريان هوايي به ميزان 80 تا 100 متر مكعب در ساعت براي هر تن ميوه وجود داشته باشد .

 دماي ميوه نبايد طي بارگيري ميوه‏هاي خنك شده در وسايل ترابري يا هنگام تخليه ميوه‏ها از وسايل ترابري به انبار افزايش يابد .

  ـ شرايط بهينه طي دوره نگهداري و ترابري در سردخانه

هندوانه‏ها نبايد در انباري كه سبزيها يا ميوه‏هاي بو داري كه توليد اتيلن مي‏كنند نگهداري شوند . دماي سردخانه براي ارقام زودرس در هنگام نگهداري و ترابري بايد بين صفر درجه تا 6 درجه سلسيوس و براي ارقام ميان رس و دير رس بيش 8 درجه تا 10 درجه سلسيوس حفظ شود . تغييرات دما در سردخانه نبايد از 5+ درجه سلسيوس تجاوز كند .

 رطوبت نسبي هوا در سردخانه بايد بين 85 تا 95 درصد حفظ شود . تغييرات رطوبت نبايد از 5+ درصد تجاوز نمايد .

 جريان هوا در سردخانه براي هر تن ميوه بايد بين 40 تا 50 متر مكعب در ساعت باشد .

   ـ اعمالي كه در حين نگهداري بايد انجام شود

 در طول دوره نگهداري هندوانه‏ها بايد حداقل 10 روز يكبار كنترل شده و ميوه‏هايي را كه داراي علائم بيماري هستند بايد فورا از سردخانه خارج كرد .

   ـ دوره نگهداري

 دوره نگهداري هندوانه‏ها بستگي به رقم درجه رسيده بودن آنها دارد .

 اين دوره به شرح زير متغير است .

 ـ 10 روز تا يك ماه براي هندوانه‏هاي زودرس .

 ـ 2 تا 4 ماه براي هندوانه‏هاي ميان رس .

 ـ تا 7 ماه براي هندوانه‏هاي ديررس .

 

بسته بندي و نشانه گذاري

بسته بندي:

لوازم بسته بندي سالم , تميز , خشك و بدون بوي نامطبوع باشند

هندوانه معمولا بصورت فله حمل و عرضه مي شود ولي در مورد صادرات بايد بسته بندي گردد.

در صورت استفاده از جعبه چوبي مشخصات آن بايد با استاندارد ملي شماره 1277 مطابقت نمايد.

- در صورت استفاده از كارتن مقوائي مشخصات آن بايد با استاندارد ملي شماره 2923 مطابقت نمايد.

- جعبه چوبي و يا كارتن مقوائي بايد داراي سوراخ ها و يا شيارهايي براي تهويه باشد.

- در هر جعبه چوبي و يا كارتن مقوائي مي توان از يك تا پنج هندوانه را بسته بندي نمود، مشروط به آنكه وزن خالص آن از بيست كيلوگرم تجاوز نكند.

يادآوري 1: نحوه بسته بندي بايد به گونه اي باشد كه هندوانه ها در بسته حتي الامكان بصورت ثابت قرار گيرد كه براي اين منظور بايد از بخش كننده هاي مقوايي استفاده شده و فضاي خالي در بسته بندي با پوشال پر شود. (براي آگاهي بيشتر به اشكال ضميمه مراجعه شود.)

يادآوري 2: در صورت درخواست خريدار اجراي بسته بندي ويژه مطابق مشخصات ارائه شده امكان پذير مي باشد.

- نشانه گذاري: 

نشانه هاي زير بايد بر روي هر بسته هندوانه به صورت خوانا به زبان فارسي و در صورت صادرات به زبان انگليسي و يا زبان مورد نظر درج گردد.

- رقم هندوانه

- تعداد هندوانه در هر بسته

- وزن خالص

- نام و يا نشان تجاري صادركننده و يا بسته بندي كننده

- عبارت "فرآورده ايران"

 

  

جستجوی پیشرفته

کتب و مقالات علمی
صنایع بسته بندی و غذایی

خبرنامه: ثبت ایمیل

فرش پلاس( بسته بندی میوه و سبزی)افزایش ماندگاری محصولات غذایی - فیلم های پلاستیکی چندلایه