English / Persian
امروز شنبه 30 دی 1396
برای بسته بندی سوهان به چه نکاتی باید توجه کرد و چه نوع مواد اولیه بسته بندی را می توان استفاده کرد
شهرک فناوری
گروه کارخانجات پارت لاستیک
دپارتمان طراحی گرافیک کلینیک بسته بندیکانال تلگرام کلینیک تخصصی بسته بندی مواد غذایی ایرانافزایش ماندگاری محصولات غذایی - فیلم های پلاستیکی چندلایهفودصنعت

آمار بازدیدکنندگان

کاربر گرامی :  شما می توانید سئوالات مورد نظر خود را در زمینه های متنوع بسته بندی ازطریق منوی تماس یا ما به این

 کلینیک منعکس و پاسخ های متعدد در خصوص سئوال مطروحه را از طریق همین سایت مشاهده فرمائید

دوشنبه 20 مهر 1394
 مرضیه فرخی

 

فرآیند تولید سوهان

فرآیند تولید سوهان به شرح زیر است:

تهیه خمیر

رساندن (آبگیری و عمل آوری خمیر)

شکل دهی

خنک کردن و بسته بندی

ویژگی‌های سوهان

* این فرآورده باید به رنگ قهوه ای روشن و دارای عطر و طعم مربوطه باشد.

* نباید دارای بوی تندی ناشی از فساد و یا ماندگی باشد.

* هنگام عرضه نباید روی آن روغن دلمه بسته باشد، باید در داخل قوطی به صورت کامل و بیش از یک قطعه آن خرد نشده باشد.

* افزودن هر نوع رنگ مصنوعی به منظور ایجاد رنگ در سوهان مجاز نمی‌باشد.

بسته بندی

سوهان آماده شده باید ابتدا در بسته بندی‌های مناسب نظیر کاغذ مومی یا ورق‌های آلومینیومی و یا هر پوشش مناسب دیگر با اصول صحیح بهداشتی بسته بندی شده و سپس در قوطی‌های فلزی استاندارد قرار گیرد.

* قطعات سوهان محتوی قوطی باید توسط کاغذهای مومی از یکدیگر و همچنین از قوطی فلزی جدا باشند.

* در صورت استفاده، قوطی‌های فلزی باید از جنس آلومینیوم و یا ورق مناسب جهت استفاده خوراکی باشد. سطح داخلی قوطی‌ها می‌تواند با پوشش ثانوی مناسب پوشانده شود.

* درب قوطی باید از نوع فشاری بوده، طوری که درب قوطی کاملاً جذب بدنه گردد یا به عبارتی از نفوذ هوای خارج به داخل قوطی تا حد ممکن جلوگیری شود.

 

روی بسته بندی‌های این فرآورده باید مشخصات زیر به طور خوانا درج شود:

نام تجاری فرآورده، نام و نشانی سازنده، شماره پروانه و کد ساخت، ذکر مواد به کار رفته در تهیه آن، شرایط نگهداری، قیمت برای مصرف کننده و وزن خالص فرآورده.

  
سه شنبه 22 بهمن 1392
 طناز میرهادی زاده

نوع لفاف بسته بندی

 OPP CPP-OPP-BOPP-OPPPOLYESTER-ترسبافون-سلفون صدفی-متالای

نکات بسته بندی:

سوهان باید در کاغذهای مومی یا هر پوشش بهداشتی دیگری قرار گیرد و سپس در ظروف فلزی ضدزنگ یا پلاستیکی کریستالی که مناسب مواد غذایی است بسته بندی شود. در قوطی نیز باید از نوع فشاری باشد به طوری که کاملا جذب بدنه گردد تا از نفوذ هوای خارج به داخل قوطی تا حد امکان جلوگیری شود. 3 روی بسته بندی سوهان باید لزوما نام و مشخصات کارخانه، پروانه بهداشت، وزن خالص، ترکیبات و تاریخ مصرف نوشته شده باشد. سوهان را پشت شیشه اتومبیل و مقابل نور مستقیم خورشید قرار ندهید. برای ثابت ماندن کیفیت محصول آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

اطلاعات بیشتری در مورد سوهان:

سوهان یکی از محصولات سنتی ایران است که شهر مقدس قم خاستگاه اولیه تولید آن به شمار می رود. تاریخچه دقیق سوهان به دوره قاجاریه نسبت داده شده که به عنوان حلوایی بسیار مقوی ، مغذی و پرکالری مصرف می شد.
سوهان در فرهنگ لغت به معنای مطبوع و دلپذیر است و از ترکیب مواد ارزشمندی نظیر آرد گندم، جوانه گندم، زرده تخم مرغ، کره، شکر، زعفران، هل و انواع مغزها تهیه می شود. این محصول به سبب دارا بودن جوانه گندم، پروتئین فراوانی دارد و منبع فوق العاده ای از ویتامین ها و مواد معدنی بویژه ویتامین های گروه b و e و آرام بخش اعصاب و روان است. جوانه گندم موجود در این محصول به دلیل داشتن قندهای طبیعی سبب ذخیره سازی انرژی در ماهیچه ها شده و باعث بهبود عملکرد عضلانی و جلوگیری از خستگی و بی حالی می شود. برای تهیه سوهان، از کره یا روغن های گیاهی استفاده می شود. افزودن چربی به سوهان، کالری آن را افزایش می دهد و بر قابلیت جویدن، طعم، بو، مزه و مدت زمان ماندگاری محصول می افزاید. البته در میان چربی ها کره طعمی چشمگیرتر دارد و هنگام پخت به همراه هل و شکر طعم تافی مانندی را به سوهان می دهد، اما فراموش نکنید که کره کلسترول، تری گلیسیرید و همچنین وزن شما را افزایش می دهد. شکر نیز در صنایع پخت سوهان به منظور شیرین کردن، بهبود رنگ و از همه مهم تر به عنوان نگهدارنده افزوده می شود و تخم مرغ هم به دلیل دارا بودن پروتئین، چربی و قسمت عمده ای از ویتامین ها، ارزش غذایی محصول را افزایش داده و منجر به تردی و تازگی محصول می شود. با توجه به اهمیت رنگ و طعم در سوهان استفاده از زعفران در این محصول سنتی ضروری به نظر می رسد. اما متاسفانه برخی کارگاه های سوهان پزی غیرمجاز که پروانه کسب و کد بهداشتی ندارند، برای خوش منظر کردن یا مخفی و نامحسوس کردن عیوب فرآورده خود از رنگ های مصنوعی یا زردچوبه به جای زعفران و از چربی های نامرغوب به جای روغن حیوانی استفاده می کنند. رنگ های مصنوعی که در نتیجه سنتز مواد شیمیایی به دست می آیند به علت عوارض خاصی نظیر ایجاد تومورهای سرطانی و ناراحتی های شدید عصبی از طرف سازمان بهداشت جهانی ممنوع اعلام شده اند. همچنین روغن های نامرغوبی که برای تهیه این محصول استفاده می شود در برابر حرارت بالای پخت سوهان به هم چسبیده و پلیمریزه می شوند یا آن که دود کرده و شروع به سوختن می کنند و باعث تولید آکرولئین می شدند. آکرولئین ماده ای خطرناک است که می تواند به بروز سرطان کبد در مصرف کننده منجر شود بنابراین استفاده از زعفران و چربی های مرغوب و مقاوم به حرارت بالا یکی از ملزومات پخت سوهان است. از این رو، از خرید سوهان که بدون نام و نشان بوده و کد بهداشتی روی آن درج نشده است جدا اجتناب کنید. توصیه ها 1 سوهان باید رنگ قهوه ای روشن و عطر و طعم مطبوع داشته و نباید روی آن روغن دلمه بسته باشد یا بوی تند ناشی از فساد و ماندگی دهد. 2 سوهان باید در کاغذهای مومی یا هر پوشش بهداشتی دیگری قرار گیرد و سپس در ظروف فلزی ضدزنگ یا پلاستیکی کریستالی که مناسب مواد غذایی است بسته بندی شود. در قوطی نیز باید از نوع فشاری باشد به طوری که کاملا جذب بدنه گردد تا از نفوذ هوای خارج به داخل قوطی تا حد امکان جلوگیری شود. 3 روی بسته بندی سوهان باید لزوما نام و مشخصات کارخانه، پروانه بهداشت، وزن خالص، ترکیبات و تاریخ مصرف نوشته شده باشد. سوهان را پشت شیشه اتومبیل و مقابل نور مستقیم خورشید قرار ندهید. برای ثابت ماندن کیفیت محصول آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید

  
پنج شنبه 18 آبان 1391
 مریم محفوظی

 

 

 یکی ازانواع  بسته بندی سوهان استفاده از فلز است. بنابراین توضیحاتی در این زمینه لازم است:

چاپ فلز و قوطی‌سازی‌

 

     ورق‌های مصرفی در قوطی‌سازی‌های ایران اغلب وارداتی هستند، در حالی که لاک و مرکب مصرفی در این صنعت، تا حد زیادی از داخل کشور تامین می‌شود. شناخت مشخصات فنی این مواد مصرفی و رعایت استانداردها و دستورالعمل‌های مربوطه در مرحله لاک‌زنی و چاپ و نیز پخت آن، می‌تواند به تولید بهتر و ضایعات کمتر بینجامد

.
پیش ‌از ‌چاپ‌
قوطی‌های ‌تین ‌پلیت، ‌یکی ‌از ‌انواع ‌بسته‌بندی ‌است ‌که ‌کاربردهای ‌متنوعی ‌داردواز جمله در بسته بندی سوهان کاربرد دارد. ‌درون ‌قوطی‌ها ‌به ‌طور ‌معمول ‌با ‌لاک ‌پوشش ‌داده ‌می‌شود ‌و ‌بیرون ‌آن ‌با ‌چاپ ‌تزیین ‌می‌شود. ‌چاپ ‌حلب ‌(تین ‌پلیت) ‌به ‌روش ‌افست ‌انجام ‌می‌گیرد. ‌یعنی ‌زینک‌های ‌آن ‌در ‌لیتوگرافی ‌تهیه ‌می‌شود.
‌در ‌گذشته ‌از ‌پلیت‌های ‌مسی ‌استفاده ‌می‌شد، ‌اما ‌اکنون ‌پلیت‌های ‌آلومینیومی ‌مصرف ‌می‌شوند. ‌ضخامت ‌این ‌پلیت‌ها
‌۲ ‌میلی‌متر ‌است

. ‌برای ‌چاپ ‌کارهای ‌پرتیراژ، ‌پلیت‌ها ‌را ‌می‌سوزانند ‌تا ‌استقامت ‌آنها ‌بیشتر ‌شود. ‌
ماشین ‌چاپ ‌حلب ‌نیز ‌دارای ‌ساختاری ‌همانند ‌ماشین‌های ‌افست ‌چاپ ‌ورقی ‌است، ‌با ‌این ‌تفاوت ‌که ‌حرکت ‌ورق ‌فلزی ‌به ‌صورت ‌مستقیم ‌است ‌و ‌سیلندرها ‌روی ‌آن ‌می‌چرخند ‌و ‌مانند ‌کاغذ ‌به ‌دور ‌سلیندرها ‌نمی‌چرخد.
تفاوت ‌دیگر ‌چاپ ‌فلز ‌با ‌چاپ ‌کاغذ ‌و ‌مقوا، ‌حرارت ‌دادن ‌فلز ‌ضمن ‌عبور ‌از ‌کوره‌های ‌مخصوص ‌است. ‌در ‌اینجا ‌نکات ‌مفیدی ‌درباره ‌مراحل ‌لاک‌زنی، ‌‌چاپ ‌و ‌پخت ‌ورق‌های ‌تین ‌پلیت ‌ارایه ‌می‌شود.
لاک‌زنی
لاک ‌نیز ‌از ‌جمله ‌مسایلی ‌است ‌که ‌در ‌چاپ ‌فلز ‌به ‌عنوان ‌یکی ‌از ‌مهم ‌ترین ‌عوامل ‌مطرح ‌است.
داخل ‌قوطی ‌که ‌در ‌تماس ‌با ‌محتوای ‌آن ‌قرار ‌می‌گیرد ‌باید ‌با ‌لایه‌ای ‌از ‌لاک ‌پوشیده ‌شود. ‌به ‌طور ‌استاندارد ‌سطح ‌فلز ‌باید ‌در ‌یک ‌نوبت ‌لاک ‌زنی ‌شود.
‌اما ‌در ‌بعضی ‌مواقع ‌مثل ‌مشکلات ‌ماشین ‌لاک‌زنی ‌و ‌کیفیت ‌ناکارآمد ‌لاک، ‌این ‌عمل ‌دوبار ‌تکرار ‌می‌شود ‌تا ‌نتیجه ‌مطلوب ‌به ‌دست ‌آید. ‌به ‌طور ‌عمده ‌در ‌این ‌شرایط ‌لاک ‌دوم ‌برای ‌پوشش ‌کامل ‌لاک ‌اول ‌استفاده ‌می‌شود. ‌
اگر ‌یک ‌نقطه ‌کوچک ‌داخل ‌قوطی ‌با ‌لاک ‌پوشیده ‌نشود، ‌قوطی ‌زنگ ‌زده ‌و ‌باعث ‌خرابی ‌محصول ‌داخلش‌ ‌می‌شود.
البته ‌قابل ‌ذکر ‌است ‌که ‌به ‌صورت ‌معمول ‌درون ‌قوطی‌های ‌مربوط ‌به ‌مواد ‌غذایی ‌را ‌دو ‌بار ‌و ‌داخل ‌قوطی‌های ‌صنعتی ‌یک ‌بار ‌لاک ‌زده ‌می‌شود. ‌به ‌طور ‌مثال ‌می‌توان ‌به ‌لاک ‌شماره
‌۱۲۸۷ ‌که ‌مخصوص ‌مواد ‌غذایی ‌است، ‌اشاره ‌کرد.
پس ‌از ‌انجام ‌مرحله ‌لاک‌زنی، ‌فلز ‌باید ‌در ‌کوره ‌قرار ‌گیرد ‌تا ‌عملیات ‌پخت ‌به ‌طور ‌کامل ‌انجام ‌شود. ‌اگر ‌لاک ‌کمتر ‌از ‌مقدار ‌زمانی ‌که ‌در ‌دستورالعملش ‌قید ‌شده ‌داخل ‌کوره ‌بماند، ‌خوب ‌پخته ‌نمی‌شود ‌و ‌به ‌احتمال ‌زیاد ‌از ‌سطح ‌فلز ‌کنده ‌می‌شود. ‌اما ‌اگر ‌زمان ‌مناسب ‌برای ‌پخت ‌انتخاب ‌شود، ‌لاک ‌بعد ‌از ‌خروج ‌از ‌کوره ‌به ‌هیچ‌وجه ‌از ‌فلز ‌جدا ‌نمی‌شود.
لاک‌ها ‌به ‌طور ‌معمول ‌سفیدرنگ ‌بوده ‌و ‌دارای ‌تاریخ ‌مصرف ‌هستند. ‌اگر ‌در ‌مرحله ‌لاک‌زنی ‌از ‌لاک ‌تاریخ ‌مصرف ‌گذشته ‌استفاده ‌شود، ‌قوطی ‌پس ‌از ‌مدتی ‌دچار ‌زنگ‌زدگی ‌می‌شود.
لاک ‌و ‌کوتینگ
لاک ‌را ‌درون ‌قوطی ‌و ‌برای ‌حفظ ‌محصول ‌داخل ‌آن ‌استفاده ‌می‌کنند. ‌البته ‌نوعی ‌لاک ‌بیرونی ‌هم ‌هست ‌که ‌برای ‌سر ‌و ‌ته ‌قوطی ‌مصرف ‌می‌شود ‌و ‌به ‌طور ‌عمده ‌به ‌رنگ ‌طلایی ‌است. ‌اما ‌کوتینگ ‌را ‌روی ‌سطح ‌فلز ‌(خارج ‌قوطی) ‌و ‌برای ‌بهتر ‌انجام ‌شدن ‌عملیات ‌چاپ ‌می‌زنند. ‌شایان ‌ذکر ‌است ‌که ‌در ‌ایران ‌لاک ‌و ‌کوتینگ ‌مناسب ‌تولید ‌می‌شود.
چاپ‌
ورقه‌های ‌فلزی ‌که ‌عملیات ‌چاپ ‌روی ‌آنها ‌انجام ‌می‌شود ‌از ‌قبل ‌باید ‌چربی‌گیری ‌و ‌جرقه‌گیری ‌شده ‌باشند، ‌تا ‌امکان ‌چاپ ‌روی ‌آنها ‌میسر ‌شود. ‌بعد ‌از ‌انجام ‌عملیات ‌چربی‌گیری، ‌می‌توان ‌با ‌کنترل ‌رطوبت ‌هوا ‌از ‌اکسیدشدن ‌ورق‌ها ‌جلوگیری ‌کرد.
شرکت‌های تولیدکننده انواع لاک‌های غذایی و صنعتی، ورنی، تینر اورانوس- پایارنگ- پایازرند- پوشش رنگ- سپندرنگ- نیما شیمی- گوهرفام- ماندانا شیمی- والسپار- ورنی کاور- ایران شیمی
ویژگی ‌مهمی ‌که ‌یک ‌ورق ‌استاندارد ‌باید ‌داشته ‌باشد ‌ضخامت ‌یکسان ‌آن ‌در ‌تمامی ‌سطوح ‌است. ‌ ‌
پس ‌از ‌انجام ‌مراحل ‌آماده‌سازی ‌پلیت ‌و ‌ورق ‌چاپی، ‌ورق‌های ‌فلزی ‌با ‌سیستم ‌مک ‌و ‌باد ‌از ‌روی ‌سینی ‌بلند ‌شده ‌و ‌به ‌ماشین ‌چاپ ‌تغذیه ‌می‌شوند.
ماشین‌های ‌فعلی ‌به ‌طور ‌عمده ‌دو ‌رنگ ‌هستند ‌و ‌اگر ‌کاری ‌چهار ‌رنگ ‌باشد، ‌ابتدا ‌دو ‌رنگ ‌اولیه ‌چاپ ‌شده ‌و ‌قبل ‌از ‌چاپ ‌دو ‌رنگ ‌بعدی ‌ورق‌ ‌در ‌کوره‌ ‌قرار ‌می‌گیرد ‌تا ‌خوب ‌پخته ‌شود ‌و ‌مرکب ‌روی ‌فلز ‌ثابت ‌شود.
ماشین‌های ‌جدید ‌دو ‌رنگ، ‌در ‌هر ‌ساعت ‌شش ‌هزار ‌ورق ‌را ‌چاپ ‌می‌کنند ‌در ‌حالی ‌که ‌ماشین‌های ‌قدیمی ‌تنها ‌توانایی ‌چاپ
‌۴ ‌هزار ‌ورق ‌را ‌در ‌ساعت ‌داشتند.
ماشین‌های ‌چاپ ‌فلز ‌به ‌صورت ‌واحدی ‌ (Unit)‌و
‌۳‌‌سیلندری ‌کار ‌می‌کنند. ‌بعد ‌از ‌چاپ ‌هر ‌رنگ ‌ورق ‌درون ‌ماشین ‌به ‌صورت ‌افقی ‌حرکت ‌کرده ‌و ‌به ‌واحد ‌چاپ ‌بعدی ‌منتقل ‌می‌شود. ‌
ترکیب ‌رنگ ‌یکی ‌از ‌اساسی‌ترین ‌مساله‌ای ‌است ‌که ‌مورد ‌توجه ‌چاپکاران ‌فلز ‌می‌باشد. ‌چرا ‌که ‌آنها ‌در ‌بسیاری ‌از ‌مواقع ‌در ‌به ‌دست ‌آوردن ‌رنگ ‌دلخواه ‌دچار ‌مشکل ‌می‌شوند.
بعضی ‌از ‌رنگ‌ها ‌در ‌کار ‌چاپی ‌نیازمند ‌ترکیب ‌چندین ‌رنگ ‌هستند ‌که ‌با ‌ترکیب ‌چهار ‌رنگ ‌اصلی ‌به ‌سرعت ‌می‌توان ‌به ‌رنگ ‌مورد ‌نظر ‌رسید. ‌مرکب ‌سفید ‌شکری، ‌رنگ ‌خیلی ‌خوبی ‌است ‌که ‌با ‌اضافه ‌مقداری ‌از ‌آن ‌می‌توان ‌به ‌خوبی ‌رنگ ‌را ‌پرداخت ‌و ‌آماده ‌کرد.
رنگ‌های ‌چاپ ‌شده ‌پس ‌از ‌گذر ‌از ‌کوره ‌اندکی ‌تغییر ‌پیدا ‌می‌کنند ‌که ‌در ‌این ‌موضع ‌مرکب‌های ‌ایرانی ‌رفتار ‌خوبی ‌از ‌خود ‌نشان ‌داده ‌و ‌تغییر ‌چندانی ‌نمی‌کنند. ‌مرکب ‌خارجی ‌نسبت ‌به ‌مرکب ‌ایرانی ‌گران‌تر ‌است ‌ولی ‌در ‌بیشتر ‌چاپخانه‌ها ‌از ‌مرکب ‌ایرانی ‌استفاده ‌می‌شود ‌که ‌البته ‌این ‌مرکب ‌جوابگوی ‌نیاز ‌موجود ‌هست.
بعد ‌از ‌چاپ ‌آخرین ‌رنگ، ‌روی ‌کار ‌ورنی ‌زده ‌می‌شود. ‌ ‌خط ‌چاپ، ‌ورنی ‌و ‌کوره ‌ممکن ‌است ‌به ‌صورت ‌پیوسته ‌و ‌پشت ‌سر ‌هم ‌قرار ‌‌گیرند ‌(in‌ line)، ‌یا ‌به ‌طور ‌مستقل ‌باشند ‌(off‌ line)، ‌که ‌در ‌این ‌صورت ‌سرعت ‌خط ‌تولید
‌پایین ‌می‌آید.
عملیات ‌ورنی‌زنی ‌با ‌همان ‌سیلندری ‌که ‌مخصوص ‌چاپ ‌است، ‌انجام ‌می‌گیرد. ‌به ‌این ‌شکل ‌که ‌به ‌همان ‌اندازه‌ای ‌که ‌می‌خواهیم ‌ورنی ‌روی ‌کار ‌بخورد ‌لاستیک ‌مورد ‌نظر ‌بریده ‌خواهد ‌شد. در ضمن برای لا‌ک‌زنی هر محصول باید یک سیلندر لا‌ستیکی به ابعاد، اندازه ورق، لبه کار و مارجین مناسب و مطابق نقشه آن کار تهیه شود.
پس ‌از ‌چاپ‌
پس ‌از ‌پایان ‌عملیات ‌چاپ، ‌ورق ‌باید ‌داخل ‌کوره ‌قرار ‌گیرد. ‌قبل ‌از ‌کار ‌بایستی ‌ورق‌ها ‌کنترل ‌شود ‌تا ‌در ‌طی ‌مسیر ‌مشکلی ‌پیش ‌نیاید. ‌طول ‌کوره‌های ‌معمولی ‌حدود
‌۲۶ ‌الی ‌۳۳ ‌متر ‌است. ‌داخل ‌کوره ‌زنجیری ‌تعبیه ‌شده ‌است ‌که ویکت‌ها روی آن نصب شده ، ‌ورق‌ها ‌را ‌به ‌صورت ‌تک تک ‌در ‌طول ‌آن ‌به ‌جریان ‌درآورد. ‌اگر ‌ورق‌ها ‌روی ‌هم ‌قرار ‌گیرند، ‌به ‌دلیل ‌خیس ‌بودن، ‌خراشیده ‌شده ‌و ‌از ‌بین ‌می‌روند. ‌حرکت ‌ورق‌ها ‌در ‌کوره ‌به ‌صورت ‌اتوماتیک ‌انجام ‌می‌شود. کارهای ‌چاپ ‌شده ‌باید ‌با ‌همان ‌سرعتی ‌که ‌چاپ ‌شده‌اند ‌از ‌کوره ‌بگذرند ‌و ‌اگر ‌سرعت ‌کم ‌باشد ‌احتمال ‌سوختن ‌ورق ‌وجود ‌دارد.
درون ‌کوره
‌۲ ‌تا ۳ ‌مشعل ‌وجود ‌دارد ‌که ‌اغلب ‌به ‌صورت ‌گازی ‌کار ‌می‌کنند. ‌شعله‌ها ‌به ‌طور ‌مستقیم ‌با ‌یک ‌دیگ ‌(مخزن ‌بزرگ ‌بسته) ‌برخورد ‌می‌کنند. ‌در ‌آن ‌قسمت ‌خازن‌هایی ‌وجود ‌دارد ‌که ‌به ‌طور ‌مستقیم ‌گرما ‌را ‌پخش ‌و ‌به ‌ورق ‌می‌رساند. ‌قابل ‌ذکر ‌است ‌که ‌شعله ‌نباید ‌به ‌طور ‌مستقیم ‌با ‌ورق ‌در ‌تماس ‌باشد ‌و ‌بایستی ‌حرارت ‌و ‌دمای ‌کوره ‌در ‌کل ‌مسیر ‌تونل ‌یکسان ‌باشد ‌تا ‌ورق ‌را ‌نسوزاند.
‌علاوه ‌بر ‌آن ‌این ‌دما ‌باید ‌کنترل ‌شود ‌تا ‌باعث ‌تغییر ‌رنگ ‌در ‌لاک ‌و ‌رنگ ‌نشود. ‌در ‌انتهای ‌کوره ‌دو ‌هواکش ‌بزرگ ‌وجود ‌دارد ‌تا ‌ورق‌ها ‌را ‌خنک ‌کند ‌و ‌به ‌دمای ‌اولیه ‌برگرداند. ‌در ‌غیر ‌این ‌صورت ‌ورق‌ها ‌به ‌دلیل ‌بیش ‌ازحد ‌داغ ‌بودن ‌به ‌هم ‌می‌چسبند. پس ‌از ‌عبور ‌ورق ‌از ‌کوره ‌و ‌شروع ‌مراحل ‌تکمیلی ‌کار، ‌ورق‌های ‌چاپ ‌شده، در قسمت قوطی سازی ‌قیچی ‌می‌شوند ‌و ‌از ‌روی ‌خط ‌تا، ‌خم ‌شده ‌و ‌شکل ‌نهایی ‌قوطی ‌را ‌به ‌خود ‌می‌گیرند.
در ‌فرم‌دهی ‌تنوع ‌زیادی ‌است ‌که ‌متاسفانه ‌این ‌تنوع ‌هنوز ‌در ‌بسته‌بندی ‌کالاهای ‌ایرانی ‌جایگاهی ‌ندارد. ‌بازار ‌مصرف ‌ایران ‌به ‌نوعی ‌است ‌که ‌وارد ‌کردن ‌تجهیزات ‌مورد ‌نیاز ‌این ‌کار ‌مقرون ‌به ‌صرفه ‌به ‌نظر ‌نمی‌رسد. ‌اغلب ‌تولیدکنندگان ‌به ‌دنبال ‌این ‌هستند ‌که ‌از ‌بسته‌بندی ‌تضمین ‌شده ‌در ‌بازار ‌استفاده ‌کنند. ‌بد ‌نیست ‌یادآوری ‌شود ‌که ‌بین ‌کشورهای ‌خاورمیانه، ‌ترکیه ‌هم ‌از ‌نظر ‌چاپ ‌و ‌هم ‌از ‌نظر ‌تنوع ‌در ‌شکل ‌قوطی ‌پیشرفت ‌بیشتری ‌داشته ‌است.

منبع:
مجله صنعت چاپ
 

  
چهارشنبه 8 شهریور 1391
 مينا ميري

باسلام

براي دريافت ويژگيهاي سوهان به استاندارد ملي ايران شماره 2612 قابل دريافت در سايت سازمان استاندارد ايران به آدرس الكترونيكي زير مراجعه فرماييد:

www.isiri.org-

بسته بندي

   سوهان آماده شده بايد ابتدا در بسته بندي‏هاي مناسب نظير كاغذ مومي يا ورق‏هاي آلومينومي و يا هر پوشش مناسب ديگر با اصول صحيح , بهداشتي بسته بندي شده و سپس در قوطي‏هاي فلزي استاندارد   500   و   750   گرمي , يك كيلو و يك كيلو و نيم قرار گيرد (. قطعات سوهان محتوي در قوطي بايد توسط كاغذهاي مومي از يكديگر و همچنين از قوطي فلزي جدا باشند ).

 توصيه - در صورت استفاده از قوطي‏هاي فلزي بايد از جنس حلب ورق , آلومينيوم يا ورق مناسب جهت استفاده مواد خوراكي باشد . چنانچه ظروف فلزي را از حلب ورق ساخته شده باشد بايد ميزان پوشش قلع سطح داخلي قوطي از   2/8   گرم در متر مربع كمتر نباشد . همچنين ميزان پوشش سطوح خارجي براي ظروف فلزي كه بوسيله پوشش ثانوي ـ ( چاپ يا لاك ) پوشيده‏اند حداقل   8  -  2   گرم بر متر مربع و در مورد قوطي‏هاي بدون پوشش ثانوي از   5/8   گرم در متر مربع كمتر نباشد .

 سطح داخلي قوطي‏ها مي‏تواند با پوشش ثانوي مناسب پوشانده شود .

 درب قوطي بايد از نوع فشاري بوده , به طوري كه درب قوطي كاملا جذب بدنه گردد . يا به عبارتي از نفوذ هواي خارج بداخل قوطي تا حد ممكن جلوگيري شود .

 كف بندي بايد به طريقه چفت و بست به بدنه اتصاف يابد . عوامل موثر در اتصال كف به بدنه حائز اهميت بسيار است ( براي اطلاعات بيشتر به استاندارد ملي شماره   2327   - روش‏هاي آزمون ظروف فلزي غير قابل نفوذ جهت بسته بندي مواد خوراكي مراجعه شود )

 درز بدنه قوطي‏هاي فلزي سوهان بايد به يكي از صورت‏هاي زير باشد :

   1  - دو لبه روي هم و اتصال به وسيله نقطه جوش

 2- دو لبه توسط دوخت مضاعف و لحيم از خارج به يگديگر وصل شده باشند .

 5-2- نشانه گذاري

 روي بسته بندي‏هاي اين فرآورده بايد مشخصات زير به طور خوانا درج شود .

 5-1-1- نام و نام تجارتي فرآورده

 5-1-2- نام و نشاني سازنده

 5-2-3- شماره پروانه و كد ساخت

 5-2-4- ذكر اجزاء بكار رفته در تهيه آن

 5-2-5- شرايط نگهداري

 5-2-6- قيمت براي مصرف كننده

 5-2-7- وزن خالص فرآورده به سيستم متريك

 

  

جستجوی پیشرفته

کتب و مقالات علمی
صنایع بسته بندی و غذایی

خبرنامه: ثبت ایمیل

فرش پلاس( بسته بندی میوه و سبزی)