English / Persian
امروز سه شنبه 31 مرداد 1396
جنبه های مثبت و منفی استفاده از پلاستیک ها در بسته بندی مواد غذائی چیست
شهرک فناوری
گروه کارخانجات پارت لاستیک
کانال تلگرام کلینیک تخصصی بسته بندی مواد غذایی ایرانفودصنعتکانال تلگرامی باشگاه فرمولاسیون مواد غذایی ایرانماشین الات بسته بندی حبوبات و خشکبار

آمار بازدیدکنندگان

کاربر گرامی :  شما می توانید موضوعات  مورد نظر خود را در زمینه های متنوع بسته بندی که نقد و بررسی آنرا مفید می دانید از طریق منوی تماس با ما به این کلینیک منعکس  و نقطه نظرات صاحبنظران را در خصوص موارد مطروحه از طریق همین سایت مشاهده فرمائید

پنج شنبه 10 آذر 1390
 رضا عبداله پورسرابی

بطورکلی موارد زیراز جنبه های مثبت درمورد پلاستیکها می باشد:1-طیف گسترده ای از محصولات با ویژگیهای شیمیایی متفاوت(محصولات با دامنه گسترده ای از اسیدی یا قلیاییت ورطوبت و... )را پوشش میدهد  2-طیف گسترده ای ازتنوع در طراحی(شکل وابعاد طراحی های خاص و..)وتنوع درارایه محصول(ترانس پرنسی ومات بودن و رنگ هاو...) را پوشش میدهد    3-در بسیاری موارد انتخاب پلاستیک مناسب محافظت خوب وماندگاری قابل قبولی رابرای محصول ارایه میکند   4-با گروه گسترده ای از محصولات به خصوص محصولاتی که از لحاظ قیمت ذاتی قابلیت بسته بندی با مواد گرانتررا ندارند یا در صورت بسته بندی شدن با این مواد باعت افزایش قیمت ومحدود شدن  فروش در قشر خاصی میشوند.هماهنگ است   5-به جهت سبکی ذاتی پلاستیک هاهزینه حمل ونقل ودرنتیجه قیمت نهایی کاهش می یابد    6-قابلیت بازیافت در اکثر انها وجود دارد    7-با اضافه نمودن افزودنی ها به راحتی میتوان خواص کاربردی انها رادر جهت دلخواه اصلاح نمود

معایب پلاستیکها اکثرا به علت استفاده نامناسب ورهاسازی ان بدون بازیافت ااصولی میباشد: 1-کندی ویژگی زیست تخریب پذیری پلاستیکهاوبحث الودگیمحیط زیست   2-بحث های مربوط به مخاطرات ان بر سلامتی انسان که عمدتا بدلیل بقایای مونومری پلاستیک هاونیز برهمکنش ان با مواد غدایی میباشد   3-هزینه های  زیست محیطی ناشی از سوزاندن زباله های پلاستیکی 

  
جمعه 15 مهر 1390
 زهرا یوسفی

مهمترین امتیاز  آنها  تنوع و طیف فوق العاده گسترده خواص آنها است .اکثرپلیمرها چگالی حدود یک گرم در سانتی متر مکعب دارند که این گونه بسته های سبک میسازند.نسبتا  ارزان اند.به سا دگی فرآوری و شکل داده میشوند.دو عیب عمده پلیمرها نفوذپذیری آنها در مقابل گازها و بخارات و امکان بر هم کنش آنها با محصول.

  
سه شنبه 12 مهر 1390
 سمیرا سیدی

معایب پلاستیک ها: 

 1-       بی ثباتی ابعادی

2-       محدودیت در تحمل دما

3-       قابلیت سوختن.(برخی به آسانی می سوزند)

4-        غیر قابل تخریب (برخی تجزیه نمی شوند)

5-       ایجاد بو و بخارات شیمیایی در هنگام تولید

6-       اشکال در بازیابی (گرما سختها)

7-هزینه تولید (متغیر در گروهای مختلف)

مزایای پلاستیک ها:

 1-       مقاومت خورندگی و شیمیایی

2-       خواص عایق حرارتی و الکتریکی خوب

3-       به صورت ایزوترو پیک و آن ایزوتروپیک(دارای خواص متفاوت در جهات مختلف در طول محور) ساخته می شود.

6-        سهولت فرآوری

7-       قابل دسترس بودن در شکلهای گوناگون

8-       قابلیت تخلخل و ارتجاع

9-       امکان تهیه به صورت شفاف، نیمه شفاف و مات  

  10-رنگ پذیری در طیف وسیعی از رنگها 

         11- دارای چسبندگی خوب است

 

.  12- آنها به راحتی می توان قالبگیری و به پایان رساندن عالی.

.  13- بطری های پلاستیکی را می توان مورد استفاده مجدد قرار داد

14- پلاستیک شکست ناپذیر است.

 

.  15-استحکام. و دوام

.  16 مزایای استفاده از پلاستیک برای تولید یک محصول دیگر استفاده می شود.

 

 

  
سه شنبه 12 مهر 1390
 سمیرا فیضی

مزایای زیر جهت کاربرد پلاستیک ها در بسته بندی قابل ذکر است:
- دارای وزن مخصوص کم و قیمت نسبتا پایین هستند
- از قابلیت شکل پذیری بالایی در دستگاه های اتوماتیک بسته بندی برخوردارند.
- در مقابل تعداد زیادی از اسیدها و قلیا ها مقاومند.
- با اضافه کردن افزودنی هایی می توان بر خواص آنها افزود.

در مقابل، مشکلاتی که از لحاظ زیست محیطی ایجاد می کنند طراحان را در این مورد در تنگنا قرار می دهد.

ومشکل مهاجرت ترکیبات موجود در بسته بندی پلاستیکی به موادغذایی نیز مسئله مهمی است.

  
دوشنبه 11 مهر 1390
 علی شهدادی ساردو

به طور کلی پلاستیک ها پلیمرهایی هستند که از سنتز موادی به نام مونومر تهیه شده اند

استفاده از پلاستیک ها در صنعت بسته بندی طبق تاریخچه از جنگ جهانی دوم به بعد معمول شده است که این استفاده را یک انقلاب نوین در صنعت بسته بندی می دانند

پلاستیک ها انواع گوناگونی دارند که بر حسب پیشرفت هر گونه از انواع آن برای ماده ی خاصی کاربرد دارند

امروزه پلاستیک ها در صنعت بسته بندی اهمیت فوق العاده ای دارند و از نظر میزان مصرف در درجه اول اهمیت قرار دارد

طبق تحقیقات بدست آمده و جداول میزان استفاده از مواد پلاستیکی در منابع مشخص شده که مقدار استفاده از مواد گوناگون پلاستیکی متغیر بوده و بر حسب کارایی آنها افزایش یافته و یا کم شده است

اغلب پلیمر مورد استفاده در بسته بندی مواد غذایی ترموپلاستیک ها هستند و آن هم به دلیل ویژگی متمایز این پلیمرهاست زیرا این دسته از پلاستیک ها با اعمال حرارت نرم شده و با سرد کردن مجدد حالت سخت خود را دوباره بدست می آورند بدون آنکه تغییری در ترکیب شیمیایی آنها رخ دهد

بحث اصلی در مورد هر نوع ماده ی مصرفی بحث مزایا و معایبی که آن ماده ی مصرفی می تواند داشته باشد است که در اینجا به مزایا و معایب پلاستیکها می پردازیم:

مزایا استفاده از پلاستیکها در بسته بندی:

1)این مواد دارای وزن مخصوص کم(1.5-0.9 گرم بر سانتی متر مکعب) هستند و سبک بودن آنها  که سبب راحتی و آسانی حمل و نقل بسته بندیی نهایی می شود

2)قیمت نسبتا پایین بسته بندی که این ویژگی تاثیر بسزایی در انتخاب ای نوع بسته بندی می باشد زیرا در هر بخش از صنعت جنبه ی اقتصادی آن بخش می تواند فاکتور مهم و قابل اهمیت باشد و پایین بودن هزینه به معنای مزیتی مورد توجه می باشد

3)پلاستیکها از قابلیت شکل پذیری بالایی در دستگاههای اتوماتیک بسته بندی بر خوردار هستند این ویژگی برای ما سودمند و مفید می باشد زیرا این خصوصیت دست ما را در ایجاد بسته بندی های متنوع و گوناگون باز می گذارد و این شرایط را برای ما ایجاد می کند که بر حسب نیاز و زمان اشکال بسته بندی را تغییر و تغییرات مورد نیاز را اعمال کنیم به عنوال مثال تغییرات شکل بسته بندی ایجاد بازار پسندی مطلوب تری را کنیم و یا ایجاد اشکال کوچکتر سبب راحتی انبارداری و حمل و نقل شویم و ...

4)یکی از مزایا مورد قبول بسته بندی این است که می توان از آنها برای کالاهای با خاصیت قلیایی و یا اسیدی استفاده کرد زیرا آنها در برابر شرایط اسیدی و قلیایی مقاوم اند و این خاصیت سبب استفاده آنها در طیف گسترده ای پ هاش می شود

5)پلاستیک ها  به انرژی کمتری در تولید و شکل دهی نسبت به قوطی های فلزی و بطری های شیشه ای نیاز دارد که استفاده انرزی کمتر سبب کاهش هزینه ها شده و از لحاظ اقتصادی به صرفه می باشد

6)مزیت دیگر این است که ما میتوانیم با اضافه کردن مواد افزودنی به آنها خصوصیت پلاستیک ها را بهبود بخشیم تا حد ممکن عیب های احتمالی را بر طرف کنیم

7)مقاوم بودن در برابر آب و رطوبت که موجب جلوگیری از فساد و آلودگی می شود 

8)در مواقع مورد نیاز از نوع نفوذ ناپذیر آن میتوان استفاده کرد

9)مقاوم بودن در برابر شوک وضربه که این مزیت می تواند اثر محافظتی فیزیکی مطلوبی را ایجاد کند و به هنگام حمل و نقل و انبار داری آسیب کمتری را به محصول وارد سازدو ضایعات کمتری ایجاد کند

10)آخرین مزیت قابل ذکر پلاستیک ها قابل رویت بودن کالای درون بسته بندی است که این ویژگی اثر ذهنی مناسبی برای مشتری به همراه دارد زیرا مشتری به هنگام خرید محصول کالا را از لحاظ ظاهری دیده و با اطمینان بیشتری محصول را خریداری می کند

معایب پلاستیکها در بسته بندی:

همانطور که از تعریف مشخص است پلاستیک ها پلیمرهایی که از واحد هایی به نام مونومر تشکیل شده اند

خود پلیمرها موادی خنثی و بی اثر هستند و مشکلی ایجاد نمی کنند در حالی که مونومرها موادی سمی و مضر برای انسان تلقی می کنند و از جنس مواد نفتی و گاز و بعضی از ذغال سنگ  می باشد

در فرآیند تولید پلیمر از مونومر مقداری مونومر باقی می ماند و به همین دلیل استفاده از پلاستیک بی ضرر هم نمی باشد و می تواند محتمل خطراتی نیز باشد و از آنجایی پلاستیکی که در بسته بندی مورد استفاده قرار می گیرد در تماس با ماده ی غذایی هستند احتمال انتقال این مونومرها به مواد غذایی می باشد بنابراین در استفاده از پلاستیک ها در بسته بندی مواد غذایی باید بسیار محتاط بود. 

  
دوشنبه 11 مهر 1390
 هادي باقري

جنبه هاي مثبت :

1- ارزان قيمت بودن پلاستيك ها

2-ايجاد طرح  وبسته هاي متنوع  با شكل ها واندازه هاي مختلف

3-سبك بودن اين مواد

4-تغير راحت خواص پلاستيك ها ،مثلا با اضافه كردن پيگمان رنگي  ميتوان شفافيت پلاستيك ها را كم كرد .

جنبه هاي منفي :

1-مشكل مهاجرت مونومر ها به مواد غذايي زياد است

2-براي بسته بندي هاي بزرگ مناسب نيستند.

3- زيست تخريب پذير نبودن  پلاستيك ودر نتيجه الودگي محيط زيست  

  

جستجوی پیشرفته

کتب و مقالات علمی
صنایع بسته بندی و غذایی

خبرنامه: ثبت ایمیل

فرش پلاس( بسته بندی میوه و سبزی)افزایش ماندگاری محصولات غذایی - فیلم های پلاستیکی چندلایه