استابلایزر به معنای متعادل کننده، تثبیت کننده، استوار کننده است که در صنایع لبنی،گوشتی،سس و دسرها کاربرد دارد. استابلایزر ها موادی هستند که با خواص کیفی خود سبب افزایش ارزش بیشتر محصول نهایی می شوند و می توانند نواقص موجود در محصول را که در حین تولید یا فرآیند حاصل می شود را تا مقادیری زیادی جبران نماید.
استابلایزر در صنعت غذا ترکیباتی که برای افزایش قوام محصول،پایداری محصول،افزایش کیفیت و کاهش قیمت تمام شده روی محصول بکار می رود و ترکیبات آن برای صنایع مختلف متفاوت است.
مثل استابلایزری که به پنیر حالت کشش پذیری بیشتر می دهد و یا استابلایرزی که لطافت یا زبری بیشتری به مواد می دهد.مثلا در سس سالاد برای جلوگیری از جدا شدن آب از روغن و حفظ ساختار اولیه آن استفاده میشود و یا استابلایزر لبنی برای جلوگیری از تشکیل بلور های یخ در محصولات منجمد مانند بستنی و جلوگیری از ته نشین شدن میوه در محصولاتی مانند مربا و ماست و ژله.
هیدروکلوئیدها رایج ترین موادی هستند که به عنوان تثبیت کننده یا استابلایزر مواد غذایی استفاده می شود .