برای تولید یک کیلوگرم گوشت گوساله حدود ۱۶هزار لیتر و برای یک کیلوگرم مرغ ۳۹۰۰ لیتر آب مصرف میشود. با توجه به افزایش جمعیت جهان و تقاضا برای گوشت و همچنین تاثیرات مخرب آن بر طبیعت، امروزه سازمانهای بسیاری به دنبال تولید گوشتهای آنالوگ بر پایه پروتئینهای گیاهی هستند.
گوشتهای آنالوگ محصولاتی مشابه گوشتهای طبیعی هستند که از دانه گیاهان تهیه شده و به دلیل نداشتن کلسترول و ویژگیهای چربی و همچنین طعم خوب و قیمت پایین در دنیا مورد استقبال مردم قرار گرفتهاند. «فرآیند تولید گوشت از پروتئین دام و طیور مصرف آب بسیار بالایی دارد و به علاوه در این فرآیند حجم زیادی از گازهای گلخانهای نیز بهوجود میآید. با توجه به مصرف پایین آب برای بعضی از دانههای گیاهی و امکان کشت آنها در گستره زیاد، گوشتهای آنالوگ جایگزین خوبی برای گوشت معمولی هستند.»«مشکلی که امروز در تولید گوشتهای آنالوگ وجود دارد شبیهسازی بافت گوشتهای طبیعی است. پروتئینهای دانههای گیاهی ساختار کروی دارند اما در پروتئینهای حیوانی ساختار فیبری مشاهده میشود. با این حال در این زمینه کارهای زیادی در دنیا انجام شده و با فرآیندهای فیزیکی بافت گوشت آنالوگ شبیه به گوشت طبیعی میشود.»امروز در دنیا شرکتهای متعددی در حال کار روی تولید گوشت آنالوگ هستند. به گفته دکتر رافع تا به حال سه شرکت خارجی گوشت شبیهسازی شده گیاهی را تولید کرده و محصول نهایی وارد بازار شده است. تولید و بازار فروش گوشتهای آنالوگ در آمریکا امسال نسبت به سال گذشته ۴۰درصد افزایش پیدا کرده و به حدود ۲۰میلیارد دلار رسیده است.«آزمایشها نشان میدهد از نظر ترکیب اسیدهای آمینه و دیگر ترکیبات، گوشتهای آنالوگ شبیه گوشتهای معمولی هستند و خواص متفاوتی از نظر تغذیهای و نحوه پخت ندارند.»