به کار گیری سلفون بسته بندی یکی از رایج ترین روشها برای بسته بندی مواد غذایی، میوهها، سبزیجات و… به شمار میآید. هدف اصلی برای استفاده از سلفون برای بسته بندی مواد غذایی محافظت کامل از مواد داخل ظرف در هنگام حمل و نقل و یا نگهداری در فروشگاهها است. استفاده از سلفون برای مصارف خانگی و نگه داری مواد غذایی مانند سالاد، غذاهای مانده، میوهها و … نیز مشاهده میشود. توجه به این نکته ضروری است که برای نگه داری باقی مانده غذا در یخچال با استفاده از سلفون، باید حتما غذا سرد شده باشد. استفاده از سلفون مانع از رسیدن اکسیژن به مواد غذایی شده و سرعت تجزیه را در آنها کاهش میدهد. علاوه بر این استفاده از سلفونها برای رسیدن به اهداف بازاریابی بسیار مهم است. زیرا سلفونها دارای قابلیت چاپ هستند و برای شرکتها این امکان را فراهم میکند که اطلاعات مهم را بر روی آن وارد کنند. از طرف دیگر قیمت مقرون به صرفه سلفون برای بسته بندی مواد غذایی نیز یکی از دلایل کاربرد بسیار زیاد سلفون در صنایع بسته بندی و منازل شده است.برای صنایعی که فضای گرمایی بسیار بالایی دارد استفاده از سلفون اولین گزینه پیشنهادی برای این تولید کنندگان میباشد. زیرا یکی از ویژگیهای اصلی بسته بندی سلفونی، مقاومت بالا در برابر حرارت است.
انواع سلفون برای بسته بندی:
سلفون شرینک بسته بندی:شیرینگ یکی از انواع سلفون است که شفاف و نازک بوده و در اثر حرارت جمعع میشود و به اطراف کالا و محصولات میچسبد. چسبندگی سلفون شیرینگ به محصولات به وسیله دستگاه شیرینگ انجام میشود. این نوع سلفون معمولاً برای بسته بندی چند محصول به صورت پک و در کنار یکدیگر کاربرد دارد. با این سلفون یک پوشش کامل و محکم به وجود میآید که به راحتی پاره نمیشود.
سلفون استرچ غذایی:این نوع از سلفون به دلیل چسبندگی، کشش بالا و همچنین قیمت مقرون به صرفه مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. سلفون استرچ غذایی نسبت به سلفون شیرینگ دارای ضخامت کمتری بوده که علت آن کشسانی و چسبندگی آن است. این سلفون با پوشش کامل مواد غذایی، مانع از ورود هوا به داخل ظرف غذا یا مواد غذایی شده و از تغییراتی مانند عوض شدن رنگ و بوی آن جلوگیری میکند.
سلفون وکیوم مواد غذایی:به تخلیه هوای کامل درون یک کالا وکیوم گفته میشود. این در حالی است که سلفون وکیوم به طور کامل هوای داخل مواد غذایی را گرفته و به محصولات میچسبد. تخلیه هوای داخل مواد غذایی باعث میشود که علاوه بر ممانعت از ورود گرد و خاک، میکروب و رطوبت، مواد غذایی را برای مدت زمان طولانی بدون تغییر رنگ و سالم نگه میکند. لازم به ذکر است که سلفون وکیوم از قابلیت برچسب زدن و چاپ کردن نیز بهره مند است.
سلفون شفاف غذایی:در بسته بندی محصولاتی مانند ماکارونی یا رشته آشی استفاده از سلفون شفاف مشاهده میشود. با وجود این سلفون حتی اگر این کالاها در معرض نور خورشید نیز قرار گیرند فاسد نمیشود. استفاده از این سلفونها باعث میشود مشتری بتواند داخل محصول را دیده و به راحتی خریدش را انجام دهد.
سلفون متالایز:برای بسته بندی محصولاتی مانند چیپس و پفک از سلفون متالایز استفاده میشود. آلومینیوم به کار رفته در این سلفون مانع از فاسد شدن مواد داخل بسته در اثر تابش نور خورشید میشود. از جمله مواد غذایی که با این سلفون بسته بندی میشوند میتوان به حلوا شکری، لواشک و … اشاره کرد.