برای نابود کردن اسپورها(هاگ تولید شده در موادغذایی) با فرایند فشار بالا از تکنیک اعمال فشار پالسی استفاده می شود. به این ترتیب که اسپورها در اثر اعمال مقداری فشار جوانه زده و به سلول رویشی تبدیل می شوند و در مرحله بعد اعمال فشار بالا باعث غیر فعال شدن سلول های رویشی می شود.
🔻سطوح متوسط فشار در فرایند فشار بالا در صنایع غذایی ( 10 تا 50 مگاپاسکال) باعث کاهش سرعت رشد و تولید مثل میکروارگانیسم ها می شود در حالیکه سطوح بالای فشار منجر به از بین رفتن میکروارگانیسم ها می شود. اساس از بین رفتن میکروارگانیسم ها در استفاده از این روش دناتوره شدن (تغییرشکل پروتئین براساس دما یا ph)پروتئین ها و در نتیجه از بین رفتن آنزیم ها و آگلومره شدن(چسبیدن ذرات) پروتئین های سلولی می باشد.