اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی علوم دامی و صنایع غذایی ایران با همکاری انجمن علمی علوم دامی دانشگاه بوعلی سینا همدان، کارگاه اموزشی «مدیریت ترکیبی کنه واروا در پرورش زنبور عسل» را برگزار میکند.
به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، این کارگاه هشتم اردیبهشت، ساعت ۱۰ الی ۱۵، با تدریس دکتر مجتبی شریفینیا ـ رئیس تعاونی زنبورداران همدان برگزار میشود.
«آشنایی با کنه واروا»، «بیولوژی کنه واروا»، «رابطه بین کنه واروا و زنبور عسل»، «آسیبهای اقتصادی کنه واروا»، «مانیتورینگ کنه و تعیین درصد آلودگی»، «روشهای بیوتکنیکی مبارزه با کنه»، «روشهای ارگانیک مبارزه با کنه» و «روشهای شیمیایی مبارزه با کنه» از جمله موضوعات و سرفصلهای این کارگاه آموزشی است.
کنه واروا (Varroa mites) یکی از آفات مهم (انگل خارجی) در زنبورداری است که شناسایی و کنترل آن بسیار مهم است. این آفت از طریق دیواره بدن از همولنف یا خون زنبور عسل تغذیه میکند. در صورت آلودگی شدید، نسل به درستی تکامل پیدا نمیکند و زنبورهای متولد شده دارای نقص عضو هستند و عمر آنها نیز کوتاه میشود. وجود زنبورهای بدون بال و پر خصوصا در پاییز از علایم وجود کنه واروآ در کندو است.
علاقهمندان میتوانند جهت ثبتنام و کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۰۹۲۱۸۱۳۴۵۳۹ ارتباط باشند.