مینا کاویانی مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور با اشاره به لذت خوردن چغندر یا همان لبوی داغ در هوای سرد زمستانی گفت: چغندر یا Beta Vulgaris دارای پروتئین و چربی بسیار کمی است. خام یا پخته آن حدود ۸ تا ۱۰ درصد کربوهیدرات دارد که بیشتر شامل قندهای ساده مثل گلوکز (۷۰ درصد) و فروکتوز (۸۰ درصد) است.وی افزود: این سبزی ریشهای سرشار از ترکیب گیاهی قرمز رنگی است که گلیسین بتائین نام دارد و در کاهش هموسیستئین خون مؤثر است. هموسیستئین ترکیبی مضر است که باعث ایجاد لخته خون و تشکیل پلاکهای سفت در دیواره رگها میشود.کاویانی با اشاره به نتایج پژوهشهای علمی مبنی بر ارتباط هموسیستئین با بروز بیماریهای قلبی عروقی و سکته مغزی، خاطرنشان کرد: مصرف چغندر و آب آن در بهبود جریان خون، کاهش کلسترول و فشارخون مؤثر است.مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی، از دیگر مواد مغذی موجود در چغندر خام به اسید فولیک(از ویتامینهای گروه B) اشاره کرد و افزود: این ویتامین برای رشد طبیعی بافتها و عملکرد سلولی ضروری است و از مواد مغذی بسیار حیاتی در دوران بارداری محسوب میشود. زیرا در تشکیل لوله عصبی جنین نقش به سزایی دارد و کمبود آن منجر به صدمات جبرانناپذیری میشود.وی، چغندر را منبعی غنی از اسیدفولیک برشمرد که در هر ۱۰۰ گرم دارای حدود ۱۰۹ میکروگرم اسید فولیک است و میتواند ۲۷ درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تأمین کند.ویتامین C ماده مغذی دیگری است که در چغندر به ویژه برگهای آن وجود دارد. هر ۱۰۰ گرم برگ چغندر دارای ۳۰ میلیگرم ویتامین C است که تقریباً یک سوم نیاز روزانه بدن را تأمین میکند. همچنین برگهای چغندر منبع خوبی از کاروتنوئیدها (پیشساز ویتامین A) هستند.به گفته وی، چغندر دارای مواد معدنی مانند پتاسیم، آهن، منگنز، مس و منیزیوم نیز است.کاویانی یکی از ترکیبات مهم در چغندر و آب آن را نیترات عنوان کرد که از نوع نیترات معدنی و متفاوت از مواد افزودنی به فرآوردههای گوشتی (مانند سوسیس و کالباس) است و گفت: این ماده در بدن به مادهای به نام نیتریک اکسید تبدیل میشود و با انبساط رگها موجب کاهش فشارخون میشود.