شیشه؛ سالمترین نوع بستهبندی
شیشه در برابر رطوبت و حرارت مقاوم است و به ماندگاری بهتر مواد غذایی کمک میکند. مصرفکننده میتواند غذا را در همین ظرف گرم کند و باقیمانده را در آن نگه دارد. اما مهمترین مزیت شیشه این است که بههیچوجه با مواد غذایی واکنش نشان نمیدهد و سالمترین بستهبندی برای تحویل سفارش خرید اینترنتی غذا شناخته میشود. حتی برای آنکه تابش نور مستقیم اثر مضری روی محتویات بسته نداشته باشد، میتوان بدنه شیشه را رنگ کرد.
پلاستیک؛ رایجترین نوع بستهبندی
پلاستیک در شکل و اندازههای مختلف تولید میشود، تا حدی از غذا در برابر آلایندههای بیرونی محافظت میکند، هزینه کمتری دارد، بادوام است و نشتی ندارد. اما استفاده گسترده از آن مرگ تدریجی محیطزیست را رقم میزند. سالیان سال طول میکشد تا این ماده در طبیعت تجزیه شود. بهعلاوه با توجه به تجزیه پلاستیک در معرض نور خورشید و دمای بالای غذا و ورود این موارد شیمیایی به غذا، میتوان گفت پلاستیک الزامات استاندارد تماس با غذا را برآورده نمیکند.
ظروف آلومینیومی؛ جایگزین مقرونبهصرفه
بستهبندیهای فلزی که برای صنعت تحویل غذا تولید میشوند، بیشتر از جنس آلومینیوم و ورق قلع هستند. این بستههای بازیافتپذیر، در برابر حرارت دوام بالایی دارند و عطر و رطوبت غذا را کاملا حفظ میکنند. به همین خاطر امروز بیشتر رستورانها برای تحویل سفارش غذا به این جایگزین اقتصادی روی آوردهاند. اگرچه این ظروف طوری طراحی شدهاند که حتی برای غذاهای خورشتی نشتی نداشته باشند، تغییر شکل و دفرمهشدن ظرف در اثر فشار اجتنابناپذیر است.
کاغذ و مقوا؛ ظرفهای زیستتخریبپذیر
مهمترین مزیت بستهبندیهای کاغذی و مقوایی،سبک و کمهزینهبودن آنهاست. این مواد ذاتا قابلیت بازیافت و کمپوست دارند که ضایعات صنعت تحویل را بهحداقل رسانده و بهعنوان بستهبندیهای پایدار، توجه و علاقهمندی مصرفکنندگان محافظ محیطزیست را جلب میکنند. بهعلاوه کاغذ و مقوا عایق خوبی برای گرماست و حرارت غذا را تا رسیدن به دست مشتری حفظ میکند. تنها چالش این ظروف مدیریت رطوبت است. بستههای کاغذی عملا برای غذاهای خورشتی و آبکی کاربرد ندارند و در معرض رطوبت خیلی زود آسیب میبینند.
بستهبندیهای پایدار؛ کاهش ضایعات و ردپای کربن
منظور از بستهبندیهای پایدار عموما پلاستیکهای زیستی است که چند سالی است وارد صنعت تحویل غذا شدهاند و در همین زمان کوتاه، با قابلیت کمپوست، بازیافت و استفاده مجدد، توجه همه را جلب کردهاند. با استفاده گسترده از این ظروف، خبری از دفن بستهبندی غذاهای بیرونبر و پیامدهای مخرب این عمل نخواهد بود، دیگر آب آشامیدنی و محصولات کشاورزی تحت تاثیر ضایعات مدفون قرار نمیگیرند و رد پای کربن بهمرور کمرنگ میشود.